Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

033

Članovi
 • Content Count

  469
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by 033

 1. Ako tako gledamo, onda se državi isplati što više ulagati u željeznicu jer po logici stvari se proporcionalno tome, više vraća u državnu kasu
 2. Manevru u Zadru je najviše radila 731 serija. Jednom 70-tih je čak prevukla putnički do Knina s kursnim vagonom za Zagreb (ja bio putnik)
 3. Prošao sam neki dan trasu. U kolodvorima su kolosijeci vise manje položeni, radi se na zasipavanju i podbijanju.
 4. U svakom slučaju policajac je za kaznenu prijavu
 5. U Dalmaciji skoro pa uvijek se prisilno zaustavlja promet zbog pireva, doduse na cestovnim krizanjima. Da ima prometa po prugama zaustvaljali bi se vlakovi samo tako.
 6. Efikasna željeznica ne mora nužno podrazumijevati ultra brze vlakove. Primjer Austrije tome svjedoči. Prema tom modelu bi trebala Hrvatska krenuti. Ali prije svega potrebno je stubokom mijenjati mentalni sklop.
 7. Istina, ali strojno postavljanje kolosijeka otvorene pruge ide relativno brzo. U svakom slučaju živi bili pa vidjeli.Čudno mi je jedino to što se tvrdilo da su s radovima ispred rokova, a sad slijedi produljenje trajanja zatvora.
 8. Obzirom na zahtjevne radove u kolodvoru Zabok (sjeverna strana) i mogućnost produživanja potpunog zatvora prometa, da li postoji vjerojatnost uspostave prometa na relaciji Zaprešić - Zabok (od 1.10.), a ostatak koji je sad pod zatvorom da se produži.
 9. Nikada. Zbog radijusa krivina vise manje je brzina takva oduvijek
 10. Kad će se napraviti preostala spajanja novog kolosijeka na dionici Križevci - Vrbovec
 11. Ne pričaj puno, dok ovo vide odma budu išli spuštat.
 12. Da li je počela demontaža sjeverne lire I kolosijeka u kolodvoru Zabok?
 13. Treba pitati nekoga od voditelja gradilista. Svaka cast bageristima, ali...
 14. Upravo zato pitam da li se betoniraju podhodnici. Kad bude podhodnik u Zaboku spreman za montazu kolosijeka sjeverni dio bi brzo mogao biti gotov. A 2 mjeseca prekida prometa mi izgleda malo predugo za sjevernu stranu. Ocito infra olako daje potpuni zatvor, a izvodacu fala bogu pase tako.
 15. Jel se betonira podhodnik u Zaboku i V. Trgovišću?
 16. Pa bilo je raceno da ide novi materijal na stari kolosijek
 17. Je li puštena nova dionica u promet I kako to funkcionira?
 18. Po meni je tu jedina odgovornost šefa stanice I nikoga više. Pa valjda postoji neki "Kolodvorski red" ili pravilnik kojim se regulira red. Ovako su putnici taoci svojevolje pojedinaca koji bi se mogli slobodno tretirati kao skitnice. Ali u Apsurdistanu je sve moguće.
 19. Ima I Njemacka ogranicenja, no ne sigurno u toj mjeri. Smatram ako je u tunelu ogranicenje 100, onda vozi 100. Ne znam zasto se kamere koje postoje i snimaju svaki kvadrat tunela ne koriste za sankcioniranje prekrsitelja. S ostalim se slazem
×
×
 • Create New...