Jump to content

Dinko-KA

Članovi
  • Posts

    1332
  • Joined

  • Last visited

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Zagreb
  • Interests
    Željeznica, liftovi, sport

Recent Profile Visitors

8197 profile views

Dinko-KA's Achievements

1

Reputation

  1. Odličan putopis, sviđa mi se da se radi na obnovi te pruge. Nego, zanima me kolika je brzina Sveti Rok - Rogatec? Vidim na jednoj slici 45 ali to je pretpostavljam neko ograničenje, ne i redovna brzina.
  2. Koliko ja znam ne mogu se otvarati prozori nikako, kao i na klimatiziranim Bee vagonima.
  3. Nije, to je garnitura vlaka 1822 koja iz kolodvora Split Predgrađe dolazi u Split pola sata prije polaska za Zagreb. Svi vagoni dok ne voze stoje u Split Predgrađu a ne u Splitu, to znaš je li?
  4. On je još uvijek maloljetan.
  5. Evo i ja sam se probudio.. :mrgreen: Prvo da naglasim da je cijela "operacija" bila super i jako mi je drago što sam išao. Zahvala Splićanima na prijevozu, kao i osoblju kolodvora Solin koji nam nisu pravili probleme pri slikanju te osoblju solinskog depoa koji su nas velikodušno prihvatili i proveli nas kroz cijeli depo. Fotić nisam nosio već sam išao samo turistički, a siguran sam da će biti puno dobrih fotki od naših foto - majstora. A druga stvar je da naglasim da sam i ja prisustvovao putovanju iako me Zlayo nije spomenuo u uvodnom postu, ali ima pravo na to pošto sam ga i najviše zezao tijekom njegovih problema na putu. Svejedno, želim mu brz oporavak. Sve u svemu, putovanje je bilo super, društvo također dobro raspoloženo, puno dobre zabave i jedva čekam neku sljedeću "operaciju". EDIT: Sorry Zagi na upadu, nisam vidio..
  6. To već prihvaćam. Po onoj izjavi bi ukidanjem ukrižja smanjio propusnu moć pruge.. I zaboravih pohvaliti kolodvoropis koji je, kao i svaki Stanley-ev uradak, odličan.
  7. Jesi kad si tražio povrat u prvih sat vremena nakon kupnje karte (ili 3 sata, nisam točno siguran).
  8. Ne, to pravilo vrijedi na svim blagajnama HŽ-a, samo što su oni očito jedni od (rijetkih) pametnijih koji su to jasno istaknuli da se vidi. Puno puta sam na GK imao prilike vidjeti putnike koji su čekali u redu da bi dobili povrat za relaciju manju od 30 km i kad su došli na red dobili bi odgovor: oprostite ali ne dajemo povrat za relacije do 30 km. Da ne bih zaboravio, svaka čast dečkima na trudu i realizaciji!
  9. Odlično! Iskreno, meni je ta drezina najsmiješnije vozilo na HŽ-u. Ja kad to vidim odmah me smijeh uhvati. :lool Mala ispravka: To definitivno nije Ludina. Mislim da je to Novoselec, ali nisam 100% siguran. Ludina ima samo dva kolosijeka. I na kraju par pitanja: Kolika je Vmax te drezine? Koliko vas je bilo unutra? Koliki je maksimalan dozvoljen broj ljudi unutra i koliko ima mjesta u njoj, mislim jel skučeno ili ima dosta prostora? Kojem vučnom vozilu je "najsličnija" što se tiče upravljanja/komanda?
  10. Nije normalno da mađari za prigradski promet voze prema Sisku, Volinji, ali za taj slučaj je ključna ova rečenica: Naime, to se lako vidi i po tome da jučer i danas nema niti jednog mađara na vlakovima prema Moravicama, a trebali bi biti 4050/4059, 4058/4063 i 4106/4101. Još ova prva dva para koja sam naveo mijenja klasika relativno često, ali par vlakova 4106/4101 uvijek vozi mađar, a ako ne onda je to znak da je velika stiska s njima. Btw, danas i vlak 5203 vozi klasika sa 2 vagona umjesto mađara.
  11. Hehe, istina da je u praksi ubrzani, ali je isto tako istina da ne nosi broj ubrzanog...
  12. Je, ugođaj je isti... Samo dosta su čudni neki kondukteri. 14.5. sam putovao vlakom 741 u Novsku i ujutro kad je vlak bio postavljen nije radila klima i nije bilo vruće. Međutim kako je vlak postao sve puniji i kad smo na kraju krenuli i došli na otvorenu prugu (čitaj: na sunce) postalo je vruće. Ljudima isto vruće, negdje iza Dugog sela reko idem prošetati po vlaku da vidim kako je u drugim vagonima. Od 5 vagona (4 klimatizirana) u ni jednom nije radila klima. Otišao sam do konduktera koji je sjedio u biciklistu (neklimatiziranom) i pitao zakaj klima ne radi. Veli on: Pa nije nitko tražio da se upali. I tada je upalio klimu i već iza Ivanića je bilo sasvim ugodno... Tako da znaš za ubuduće ako ti ne bude klima radila
  13. Upravo sam dobio informaciju da je klima bila ispravna, ali ju kondukter nije uključio... :po guzi:
  14. Oćete 75.. Inače, super fotke, ko i obično...
×
×
  • Create New...