Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Jope škola. Pa što mi je danas? Postoji neka bliska veza između Portosa i ovog objekta pa ćemo se pokušati okoristiti njome. Jer je vrag zbilja već uzeo komediju! Ja danas slažem na hrpu rodne kuće I spomenike (Je Augustinčić!) A nabavijo sam si i bočicu. Nek se nađe, otvorit ću ju nakon sljedećih izbora, kad god bili... Halo, ovo je pošta! (Spomen-pošta, veli Stanley, a on valjda zna, ne?) "NaMa". Zar toga još ima? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Nekadašnja policijska postaja privedena humanijoj svrsi Naša domaćica. Obzirom da joj sin radi s Portosom, odlično izgleda Zagrebački s pomfritom za moju malenkost Portos i DB će miješani rostiglio, a Stanley će isto što i ja samo prazno! Malo mi je komšija mutan (a još nismo ni počeli konzumirati) Reda mora biti: Litra i mineralna – sve kak se šika! DB je zapeo ko mutaff na telefon da hoće štrukle. Obzirom da on plaća karticom, udovoljili smo mu i pridružili se, pače! Nismo sami u lokalu. Veli se da je opreznost majka mudrosti. Ona nije bila oprezna pa će zato postati majka...! I onda je stvar umalo otišla kvragu. Pojavio se i gazda (on je bar u to uvjeren) i svečano izjavio da mu je frend dobavio nekakve posebne boce i da to svakako treba degustirati. Onda smo probali izvrstan Rizling, fin, aromatičan, pa onda Graševinu (tako policajci u zapisniku zovu Chardonnay jer im je tako lakše zapisat!) pa onda opet Rizling... Ojajaj! Jedva smo se oteli (Za one koji ne znaju: Ovako izgleda zagorski rulet) A meni je pao napamet onaj dnevnik američkog biznismena na putu po Europama: 26. veljače. Pio sam s nekim Rusima, skoro sam umro. 27. veljače. Pio sam s nekim Zagorcima, bolje bi mi bilo da sam jučer umro!!! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 I ipak krenusmo dalje. Da nije Portos za nedjelju imao zakazanu biciklističku seansu, možda bi još uvijek bili tamo. Na mostu preko Sutle granica između divljeg Istoka i civilizirane Europe Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Prolazismo kroz Klanjec pa su moji domaćini jednoglasno odlučili da mi svakako moraju pokazati Kolodvor Klanjec GE: 15°43'38.44"E 46° 2'58.14"N Službeni i putnički prostori. Neposjednuto & zaključano. U stambenom dijelu ima nekog. Ova simbioza korištenog i nekorištenog dijela garantira kakvo-takvo održavanje praznih/nekorištenih prostora. I. peron, 1 kolosjek izgleda nedostaje? Skladište denčane robe Umjesto svake druge obavjesti.... Ovo zapravo pretstavlja 1,5 kn povratne naknade, ali smo ipak odlučili ostaviti jer ima i potrebitijih od nas penzića I to je to. Ajmo dalje! Odiseja je završila na zaprešićkom kolodvoru. Biblioteka je zatvorena zbog popodnevnog manjka čitatelja, ali zato Tifonova tankštela ima 7/24 čitaonicu. Tetu smo zamolili da nas uslika, a mi joj za zahvalu nećemo sliku objaviti na internetu! (samo zato jer je mutna) Rastanačka milenijska! U nastavku zbivanja sam se oprostio od Portosa, a ja sam moje preostale suputnike vratio tamo gdje sam ih i našao. Hvala im svima na organizaciji i dobrom društvu. Doma sam se pažljivo dokotrljao bez incidenata. Instant azijatska juha... ... i zengvič su legli k'o budali šamar. Prepun emocija, zaspao sam k'o klada. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 28. veljače II. dio. S provincijalcem po metropoli ONA je već bila na poslu kad sam izkrmeljao, doručkovao, spakirao torbe i napustio naš privremeni boravak. Pfaffmobil je bio tako lijepo smješten da mi nije padalo napamet micati ga, a osim toga je nedjeljom g. Bandić dobrohotan. Samo sam ubacio torbe Od one nekakve poluideje o posjetu Zoološkom vrtu sam odustao. Prehladno mi je, a i jučer sam se nahodao za ovaj mjesec. Idem se voziti tramvajem i stoga ću put Kvatrića. Možda sretnem Miška?!? Ovo je neka zagrebačka moda? I toranj Petrove crkve je sav zafačlan Pogled prema Kvatriću Šta da? Zagreb preselijo u Slavoniju? Nedjeljno jutro. Nigdje nikog, samo četveronožni vlasnici kakaju po ulicama i trgovima Investicija u miran san Sjedoh u 12-cu pa ću put trešnjevačke remize "NaMa" na Kvatriću. Koji je to nekoć bio fini dućan. Najbolja "NaMa" u Zagrebu. Tu smo kao studenti kupovali mjesečne zalihe. Vojnovićeva ulica... Ja mislio da je u pitanju gospar Ivo, a kad tamo – neki Kosta. Sve to treba lustrirati! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Kako to izgleda iznutra u tramvaju Ovo su, prepostavljam sve one knjige po 29,99 kuna? A nemate sličice "Panini"? Do Trešnjevke smo stigli bez zastoja i po voznom redu. Morao sam se javiti na portu jer mi je Dražen tu ostavio najnoviju slikovnicu o zagrebačkom tramvaju. Malo sam škicnuo. Odmah na ulazu je Mirogoj za pantografe Kako mi se nije dalo fehtati upad u remizu (to uspijeva samo jednom mjesečno), idem jednostavno natrag u grad. Kriš-kraš... ... Matijaš Ispred gujavice s kojom sam stigao, čeka jedna Katica pa idem k njoj u zagrljaj. Ima bolja sjedala i veselije grije! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Kamen na trešnjevačkom placu Kad sam u Zagrebu, volim promatrati i slikati nazive obrtničkih radnji. Ima nevjerovatno maštovitih i duhovitih ("Umjetno štopanje" je još uvijek nenadj...). Ovaj je definitivno u ferfundlu... U Tehničkom muzeju možete okušati sreću. U pristojnom svijetu su ovakve ustanove u mračnim zakutcima četvrti crvenih svjetiljaka... K-Toranj Skok-šut Plavi bumbaroliki. Nekompletan. Strašno su brzi pa nikako Aha! Još mi fale Tram4 i Kublach pa su tramvajoljupci kompletni! Sad ću opet na onu 12-cu jer je moja Kate otpirila put kolodvora Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Trajvan ima začudno čiste prozore. Mora da su ga oprali za kraj mjeseca. Nova muzička akademija Nekoć su ljudi grozno rogoborili na zgradu "Ferimporta". Ako ćemo pravo, i ovo je malo neskladno s Obrtnom školom. Ali kroz par stotina godina će se sve lijepo uklopiti. Restaurant "Frankopan". Nekoć je ovo bio jedan od najljepših i najgrađanskijih restorana u Zagrebu. Imali su oni i abonomenat, ali to nije bilo u dosegu mojih studentskih mogućnosti. No, poneki nedjeljni ručak sam si znao priuštiti. Društvo je bilo kao iz vremena prije WWII. – fine stare gospođe i poneki dedek ("Milostiva, jel' slobodno?" "Kak, ne, mladi gospon, samo izvolite...!"). Prilika za glancati manire. BTW, tu sam Helgu izveo na prvi spoj. I oma na tatarski biftek ter flašu kutjevačkog traminca. Bila mi je to jedna od boljih investicija u životu Opće mjesto I. Na Trgu je šator. U šatoru sajam autohtonih 'rvackih proizvoda Nada je bila zauzeta smartphoneom pa nisam htio prekidati. A i vjera mi brani... Ćo, ja nis znal da san prišal va apoteku?! Ta, bud'te pametni, rekla bi moja punica Bodulska posla Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Zbrda-zdola, svega i svačega Ovakvih bi stvari više trebalo "Biljka budućnosti, ekološki proizvedena!" Ja sam za za (samo još recept) Imitacije slavonskih rekli od nekakvoj džerseja. Šeks i Glavaš to ne bi ni pogledali Krenuh prema Dolcu... To je tek apoteka. Ja ponekad rogoborim zbog cijena zelenjave kod K-Ivice, ali ono što se na Dolcu nudi klijenteli je boli glava... Odustadoh stoga. Idem radije nizbrdo do Tkalče popiti kavu "DrinX". Dobro strateški smješten Kava čisto pristojna iako meni Zagreb i nije nešto destinacija za piti kavu. Sretoh neplanirano svog prijatelja mahalupa koji je onomad stolovao u Osijeku pa smo proveli ugodnih pola sata ćaskajući, a onda je on morao po sastojine za objed, a ja ću polako na spoj s Helgom pa ćemo put doma svojega. Ovo je valjda najmusaviji bumbaroliki tramvaj u Zagrebu Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Na Trgu frka. Postavljaju se kamere Nekakvi crnokošuljaši drže miting. Jake snage MUP-a drže oklopljeni kordon prema antifašističkim prosvjednicima. Valjda iz bojazni od crvenog nasilja Pučanstvo baš i ne iskazuje neki interes Ne želeći se nedužan naći u nekoj gnječi (ize metro-ćenife bio je lijepo parkiran cijeli niz Marica). Uskočio sam u prvi trajvan. Bila je 6-ica. Opće mjesto II. Ajmo, Smogovci! Kralj (Opće mjesto IIa.) Ova Katica je stigla k'o naručena Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Iskrcao sam se kod place na Kvatriću koja više nije na Kvatriću. To je tako kad lik iz Pogane Vlake kroji grad. (Imamo i mi u Rijeci podržavatelja ovakvih trendova) Ide prva Katica (a-a-a!)... Ide druga Katica (a-a-a!)... Eh, da. Ovdje su nekad radili odlične plave lonce s bijelim točkicama. Uvedeno u registar baštine pa se sad čeka da se sruši Oldtajmer I onda sam pokupio Helgu i krenusmo... Na Savskom mostu sam konačno uspio uslikati ovog komunjarskog Čeha u punoj ljepoti Čekaš da se trajvan makne od bandere, a onda uleti baba u žutom. Tja... Zato se i ne bavim umjetničkom fotografijom. Ovako mi je ljepše, od svega mogu napraviti neku zezanciju Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Wow ponuda. Ovo moram pokazati svojoj prijateljici Dixi. Ona voli tamniti Na ACRZ me dočekala magla-magluština Ipak sam sretno stigao do čvora Ravna Gora "Desne je iti ne!" bi rekli prijatelji iz Velikog Trgovišća I u Mrkoplju magla Taman smo stigli kad je počelo nešto sitno sipiti Trapatura mrčuk iznad nule Brzo sam naložio sve što se dalo (špaker: komada jedan!) Ovo sam nakupovao na placi na Kvatriću. Dolac je za mene previsoko! Srdačno vaš... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Baš si lijep putopis sročio, kao i uvijek. Bilo je časno provesti subotu s tobom i ostalima. Puno si mi se motao oko KaNTičinog doma, izgleda da ti kvart odgovara. Drago mi je da ti nije bilo dosadno i nadam se da smo ispunili tvoja očekivanja te da si se doma vratio pun pozitivnih utisaka. Vidimo se najesen (ako ne i prije), slobodno pripremi krafne kao i prošli put. Bilo je dobro vidjeti te opet... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Eškn klasićno ... ... Brižni grofovi, oni su to morali svaki dan. I to nekoliko puta čuj ... ak' ja svaki dan prejdem 90 stepenica dole i isto tulko gore, a ponekad i više puta u danu dole-gore, jesam i ja onda grof ? Il' bar ... barba bojnik ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Imal' ćenife? Ima, ima... Jašta nego ima: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Puno si mi se motao oko KaNTičinog doma, izgleda da ti kvart odgovara. Nije samo oko KaNTičinog, nego i oko mojega doma .... i još k tome fotka ploču s nazivom moje ulice i analizira da li je po Ivi ili po Kosti. Znači, "Pfaff was here" (da parafraziram naslov jedne vinilke meni dragog Erica Claptona). Lijepo i interesantno putovanje ! Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 2, 2016 Author Share Posted March 2, 2016 ... i analizira da li je po Ivi ili po Kosti. Kosta je tata od Ive pa nije tako grozno... Lijepo i interesantno putovanje! I zabavno k tome. S puno dragih ljudi u okruženju Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Pfaffonja, skidam kapu za ovaj fotopis, uživao sam u fotkama. "DrinX". Dobro strateški smješten Portos, jesmo i mi bili u tom kafiču? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Čestitke na izvrsnom putopisu, baš onakvom kakvog smo i očekivali od tebe. Jako mi je drago da ste svratili u moj kraj, da smo se vidjeli i razmijenili koju riječ.Nemam kaj puno za dodati, nego smo jedan mali ispravak. Ne sjećam se više točno, al' ovo bi trebao biti Desinićhttp://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/ZagorskaPruga/PoZagorju/PoZagorju002.jpg Ne. To je Tuhelj.Hvala svima skupa što ste navratili i ponovilo se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 Ne. To je Tuhelj. Hvala na korekciji ispravka. Još moram pisati Danijelu jer se ne sjećam točno finala one njegove školske anegdote o tunjavom klincu i razlomcima! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
inflameswetrust Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Zadovoljan! Uvedeno u registar baštine pa se sad čeka da se srušihttp://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Zagreb/Zagreb378.jpg Bravo! Govoriš kao što misli glavni tajnik koordinacije ureda za očuvanje nepokretne baštine! Quote Moje fotografije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Portos, jesmo i mi bili u tom kafiču? Moguće. S posla ne mogu vidjeti slike s Photobucketa ali ako ti misliš da je to taj kafić... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Poglej kad budeš doma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts