ZlayoZg Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Kolodvor Labin Dalmatinski.Opaaaa,nešto se plavi u daljini. Strojni Turner 111 kao vlak 65830. Quote
ZlayoZg Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Od Labina Dalmatinskog do Kaštel Starog ima predobrih lokacija za fotkanje i snimanje videa. Poslije prolaska usjeka na prethodnoj slici,pogled je ovakav Quote
ZlayoZg Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Mjesto izlijetanja nagibnog vlaka 24.07.2009. i spomenik poginulim putnicima Quote
ZlayoZg Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Kolodvor Kaštel Stari Križanje sa vlakom 5526. Stajalište Kaštel Kambelovac Quote
ZlayoZg Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Ubrzo zatim dolazi stajalište Kaštel Gomilica Kolodvor Kaštel Sućurac Quote
ZlayoZg Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Kolodvor Solin Ima i teretnih vagona Quote
ZlayoZg Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Poznati tunel ispod grada koji vodi do splitskog kolodvora,našeg odredišta Nakon vožnje od 6 sati i 19 minuta,te 423 prijeđena kilometra,dolazimo redovito na odredište:kolodvor Split *** Za večeras je dosta.Sutra ću staviti još nešto fotki sa povratka(ali ne brinite,ni približno u ovolikom broju ) i to je to.Do tada... Quote
decec Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Predivne slike. Iako je dionica poznata, uvijek se nešto novo opazi. Bravo Zlayo! Quote
Martin Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Pozdrav, koliko je bilo ljudi u vlaku? Otprilike..... hvala! Quote
ZlayoZg Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 koliko je bilo ljudi u vlaku? Otprilike..... Tokom cijeloga puta oko 10-ak(tak je kondukter rekao). Quote
Martin Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Huh, nagibni ima valjda 144 sjedala (ak se dobro sjećam iz prospekta)............. Dakle, katastrofa. BTW; slike su odlicne. Samo, do kada ce ta pruga (kao i ZG-RI) biti odrediste samo zaljubljenicima? Mladen Quote
seabral Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Jako mi se dopada ovaj putopis i sve ove interesantne fotke u njemu. Bravo, Zlayo !!! Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
zeljko256 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Baš mi se dopala fotka ovog spusta prije Solina. Sjetilo me na jesen kad sam tu imao sačekušu na jutarnji nagibni prema Zg. Sve u svemu, jako dobar slikopis. Teksta imaš nešto manje, ali... uz ovakve fotke, kome treba tekst. Quote Od Konjščine do Sibira...
swen Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 odličan putopis. svaka čast!! mjesto na kojem je 2009 bila nesreća nagibnog vlaka mi se čini kao dobra lokacija za fotografiranje vlakova. da li si možda pratio koliko otprilike ima do nje od najbližeg stajališta/kolodvora? Quote
Zeus Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Pohvale za putopis. Odlično si to odradio. Naš mi je bilo lijepo gledati fotke ličke pruge na kojima sam prepoznao nekoliko lokacija na kojima sam bio zadnje tri godine od kad povremeno navraćam poslom u te krajeve. Hvala ti. Quote
Nikola-Zabok Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Hvala ti detaljnom putopisu i odličnim fotkama. Nakon ovog se osjećam kao da sam se i sam provozao ličkom prugom. Quote HŽ VUČA VLAKOVA sedam-jedan-dva-jedan - Plavac je zakon!
narcis Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Odličan putopis Zlayo, ne treba ni puno teksta uz ove slike sa super motivima, a i vidio sam i dosta dobrih mjesta za sačekušu.... Quote
Pfaff Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Izvanredan prikaz, hvala. Da ne velim da si mi uštedijo brdo para za kartu - ja sam se isto spremao na ovakvu vožnju, sad mogu lijepo ostati doma u toplom... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
ZlayoZg Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 mjesto na kojem je 2009 bila nesreća nagibnog vlaka mi se čini kao dobra lokacija za fotografiranje vlakova. da li si možda pratio koliko otprilike ima do nje od najbližeg stajališta/kolodvora? Po mome EXIF-u,od stajališta Sadine do mjesta izlijetanja nagibnom treba oko 1 minuta,a od Kaštel Starog oko 3-3,5 minute. I da završim ovaj putopis. Nakon što smo redovito došli u Split,imao sam samo pola sata do povratka natrag za Zagreb.Nažalost,nisam imao baš vremena za bauljanje okolo po gradu,a valjalo je i utažiti glad.Nakon što sam nahranio magarca sa 2 trokuta pizze u obližnjem fast foodu i opskrbio se sa 2L soka u ruksaku,vrijeme je za povratak do kojeg je ostalo još 10 minuta. Došao je i Šved 001 kojeg smo vidjeli u Kaštel Starom kao vlak 5527 i koji će ubrzo iza nas opet za Kaštel Stari kao vlak 5528. Naravno,display i dalje krivo pokazuje :po guzi: I krenuli smo natrag.Već smo u Kaštel Starom,malo smo čekali dolazak teretnog vlaka 63301 sa 2062 111 Isti krajolik,samo sa druge strane Quote
ZlayoZg Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Kolodvor Unešić Vjetrobransko staklo sa ove strane je prljavije,pa su na fotkama vidljive smeđe točkice. Kolodvor Žitnić Još jedan strojni Turner.109 kao vlak 63800 za Knin Quote
Recommended Posts