Pfaff Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Nedjelja, posljednji dan vikenda, sudbinski predodređen za plandovanje do kocena prije povratka u rudnik soli (neću dugo, čujem da mi firma gre remengo)... Veli najbolja itd., itd.: Čuuuj, najavili su od sutra opet loše vrijeme, ajmo skočit u GK?! Dobro, velim ja (ostalo mi je još malo goriva od neki dan). I krenusmo Promet nije bio bogznakakav, a kad smo u Vratima skrenuli s ACRZ, našli smo se u punoj ljepoti jesenskih boja Skrenuh na trasu originalne Karoline kroz vikendaško naselje Slavicu Gornja Slavica, nekoć naselje kirijaša i krajputaških krčmara, danas su ostale samo ruševine Bjelogorica se prošarala jesenskom raskoši boja Opet Fajeri. Tu sam (ako se sjećate) već bio u jednom ranijem Karolinškom putopisu Pogled na moje selo iz Bristove drage Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 Kad smo krenuli natrag, svratio sam do ž.st. Lokve. I tu je očit jesenski štimung Stanica je bila potpuno prazna. Obično imam malo sreće, ali sam valjda upao u krivu vremensku zonu Pozdrav prijatelju Daleko tamo na izvlačnjaku jedan poluvlak s kontejnerima Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 Kad je Ona rekla da nas poziva u Fuž'ne na neko piće, vratio sam se natrag na cestu prema Vratima i kad sam putem ugledao ovaj bunker, shvatio sam da upravo vozim seabralovim stopama i u tom sam trenutku odlučio provjeriti malo što se desilo otkad je uvaženi kolega prošao ovuda Bunker i tunel u jesenskim bojama Sad mi je postalo jasno kako je uvaženi predšasnik tako lako došao do bunkera – netko je raskrčio raslinje i nešto gradi u bunkeru. Bit će to zanimljiva vikendica Bližimo se Fužinama. ACRZ preko jezera Lepenica I jedan od najljepših željezničkih mostova u Hrvatskoj Usprkos opetovanim desantima i slikavanja željeznicoljubaca, on i dalje stoji, postojan kano klisurina... Na fužinskom kolodvoru nešto ljudi čeka 4802 za Rijeku Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 Nigdje ničeg osim ovih par Easa s uobičajenim izvoznim kladama Pošiljku zadržati do carinjenja? Čega? Klada? Od ostalih znamenitosti na kolodvoru uočio sam ovu ikebanu U središtu Fužina – vlak! ŽCPR u Zlobinu... ... i zgrada stanice (danas stajališta) iz malo neobičnog rakursa Umjesto miljokaza Stari podzid pokazuje kako je Karolina, nepovoljnim parametrima usprkos, bila solidno građena Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 ŽCPR Plase. Ona čeka. Ja slikam. Mene vuna... Vozeći nizbrdo začuo sam tutnjavu, ali kad je u Pfaffmobilu, moram voziti razumno tako da sam na jedno od najčuvenijim mjesta uz riječku prugu stigao s 37 sekundi zakašnjenja Što ne znači da nisam uspio uslikati ovu brundavku s vlakom punim šarenih kontejnera Evo ga, lijep, prekrasan, nadvio se nad morem... Kvarner se ljeskao na zahodnom suncu Na parkiralištu Pfaffmobil uživa u zasluženom odmoru nakon još jednog uspješno odrađenog zadatka... ... a ja sam ustanovio da izmaglici usprkos s moje terase vidim krčki most... ... i prekrasne igre svjetla i sjene koje sunce iza oblaka izvodi iznad Učke Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Prekrasno !!! Samo je dva tjedna otkako sam prolazio onuda, a jesen je učinila svoje i skroz promijenila i pofarbala prirodu. Napravio si prekrasne fotke, zaista ih je gušt gledati. Kad sam prije dva tjedna prolazio onuda, sjetio sam se da smo dogovarali zajednički obilazak manje vidljivh tragova Karoline. A fajeri, koje si upravo fotkao, obavezno spadaju među njih Last but not least, hvala ti na posveti u naslovu putopisa Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Aiii, sad sam se prisjetio kak sam i ja prije koji mjesec tuda prolazio i posjetio ista mjesta koja si eto ti pofotkao, samo kaj sam ja imao malo više sreće na "onom mjestu", ja sam došao 37 sekundi ranije.. Vidim stiže nam jesen, ko bi rekao, nemam taj osjećaj.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 4, 2010 Author Share Posted October 4, 2010 Vidim stiže nam jesen, ko bi rekao, nemam taj osjećaj.. Je, stiže. Pače, stigla je. Ja sam ovim uratkom sretno odradio onu čuvenu školsku zadaću na rečenu temu. Sad ćete malo vi ostali... ("Jesen u Podrutama"???) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzibane Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Jako lepo i zanimljivo štovo,milina za očeta! Bravo! Quote Druže Stari,skrenuo sam s' puta... Sad me jaše i Kurta i Murta....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Vidim stiže nam jesen, ko bi rekao, nemam taj osjećaj.. Sad ćete malo vi ostali... ("Jesen u Podrutama"???) Ideja je jako dobra, kao uostalom i ovaj tvoj mini-putopis. Jedino nam je ivog malo hendikepiran, jer pijesak u Sahari ne razlikuje godišnja doba. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 4, 2010 Author Share Posted October 4, 2010 Jedino nam je ivog malo hendikepiran, jer pijesak u Sahari ne razlikuje godišnja doba. Ne mijenja boje (Ako već s pijeskom nema sreće, možda škorpioni ulaze u sezonu parenja???) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Jedino nam je ivog malo hendikepiran, jer pijesak u Sahari ne razlikuje godišnja doba. Ne mijenja boje (Ako već s pijeskom nema sreće, možda škorpioni ulaze u sezonu parenja???) Ma ona dva grma na 100 km2 nikak da zmeniju boju u jesensku.. Isss, nisam tu videl ni jenog škorpiona, fala Bogu.. I prije buju deve ušle u tu sezonu.. A i kak znaš da dolazi jesen il zima, očekuje te kišna sezona.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
decec Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Odlično, bravo Pfaff!! Sad za cca mjesec dana mogu i ja tvojim tragom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 5, 2010 Author Share Posted October 5, 2010 Sad za cca mjesec dana mogu i ja tvojim tragom. Odlično! Samo se javi na vrijeme, a ne da mi šalabajzaš županijom bez odobrenja Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Ovo je bio ranojutarnji izvještaj. Nadam se da si već krenuo prema Zg, danas se družimo Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 5, 2010 Author Share Posted October 5, 2010 Ovo je bio ranojutarnji izvještaj. Nadam se da si već krenuo prema Zg, danas se družimo Tome se jako veselim iako sam još u Rijeci. Krećem negdje točno oko 12:00 Pfaffmobilom. Mali.paja osigurava parking kod nekadašnjeg . Nakon toga ću se pozicionirati u staničnu krčmu do polaska VIP vlaka (kako to gordo zvuči)... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 24, 2010 Author Share Posted October 24, 2010 Otkako mi se prijatelj počeo intenzivnije smucati po Županiji, pojednostavnio mi je život. Sada svaki kraći putopisni ulomak s riječke pruge, nedostojan zasebne teme, mogu jednostavno strpati pod egidu "Seabralovim tragom..." i mirna Bosna. A čitateljsko pučanstvo ću tako držati stalno pozornim... Na jučerašnjem putu u GK, morao sam najprije svratiti u Urinj, napuniti plinsku bocu. To se može samo tamo. Otkako je egérke uveo nove standarde svojim putopisima, morat ćemo tražiti te slikavati i crkve. Kostrena se dijeli na dvije župe – Sv. Luciju i Sv. Barbaru. Nekoć davno, dok su stvari bile jednostavnije, bile su to i destinacije prigradske "Autotrolejeve" linije. Kostrena Sveta Barbara je danas dosta pusta jer je veliki dio područja zauzela INA svojom rafinerijom. Crkva se nalazi odmah iznad skladišta i punionice plina što župljane sigurno nadahnjuje blaženstvom kad se okupe U suprotnom smjeru puca p..ogled na ININ teretni kolodvor, Kvarner i Krčki most Ulaz u Omišaljski zaljev Logično je da sam put nastavio Karolinom. Iskoristio sam priliku da za egérkea poslikam kuće u naselju Plase, a ustanovio sam i da su krovopokrivački radovi na zgradi stajališta Zlobin završeni no o tome je već izvješteno na odgovarajućim mjestima. Po obavljenom poslu u vikendici, otišao sam pogledati što je jesen donijela kolodvoru Lokve. Puno lijepih boja. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 24, 2010 Author Share Posted October 24, 2010 Ovaj put sam ja na kolodvoru, a štuca se nekim drugim 4rumašima Kolodvor je potpuno pust Plavi različci šefa stanice su, međutim, odlično raspoloženi... Bljedunjavo sunce pomolilo se samo na trenutak. GK će slijedećih mjeseci pokazivati manje-više ovakvo lice Doma sam krenuo Lujzijanom. Ovo je prijevoj Špičunak – najviša točka Lujzijane. Primjećujete li sličnost između ove scene i one iz Lokava? Fali jedino pruga. Nema pruge, ali ima prelijepih vizura. Omladinsko oliti Lokvarsko jezero Netko pali posljednji ovogodišnji roštilj Što će žaba s vrganjima? Do sljedećeg susreta... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Otkako mi se prijatelj počeo intenzivnije smucati po Županiji, pojednostavnio mi je život. Sada svaki kraći putopisni ulomak s riječke pruge, nedostojan zasebne teme, mogu jednostavno strpati pod egidu "Seabralovim tragom..." i mirna Bosna. A čitateljsko pučanstvo ću tako držati stalno pozornim... Hvala ti za interesatni prilog. Samo, sad ću ja još postati sinonim za svakojaka lunjanja i za temu svaštaru Pa dobro, onda da pokažem koliko si u pravu kad veliš da si i ovog puta išao mojim tragom (ili ja tvojim ), prilažem par svojih ljetošnjih fotki jezera Bajer, fotkanih 28.07.2010. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 24, 2010 Author Share Posted October 24, 2010 Pa dobro, onda da pokažem koliko si u pravu kad veliš da si i ovog puta išao mojim tragom (ili ja tvojim ), prilažem par svojih ljetošnjih fotki jezera Bajer, fotkanih 28.07.2010. Meščini da to ne Bajer? Bajer ima vijadukt na drugoj strani i jako ga je teško vidjeti s onog vidikovca na Špičunku... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Ne, to je Omladinsko, pa druga slika je ista kao i ona Pfaffova gore... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Sorry, krivo sam napisao, mislio sam na Omladinsko jezero Radi se o istoj lokaciji (tj. o istom tragu ) kao na Pfaffovim fotkama gore. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts