Vedran Zeman Posted September 16, 2008 Author Share Posted September 16, 2008 Kako thomcro odmah skuži gdje je kolodvorski kafić. Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
2041024 Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 Baš me zanima koliko će mu trebati da skuži ćenifu!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 Što je u nižoj zgradi sa lijeve strane (ispred je zeleno platno)? Kafić? Jest. Tu sam ubijao vrijeme (i ubio jednu pivu) dok sam čekao polazak vlaka za povratak u Bjelovar. Bijaše to negdje devedesetih. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 Baš me zanima koliko će mu trebati da skuži ćenifu!!!! To mi nije interesantno, to sam odma' skužio di je . Al' malo je na nezgodnoj poziciji. Ako te, ne-daj-Bože, stisne kakva nevolja moraš od kafića do ćenife pretrčat ispred Prometnog držeći rukama ... a oni 'nutra pucaju od smjeha . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 Baš me zanima koliko će mu trebati da skuži ćenifu!!!! To mi nije interesantno, to sam odma' skužio di je . Al' malo je na nezgodnoj poziciji. Ako te, ne-daj-Bože, stisne kakva nevolja moraš od kafića do ćenife pretrčat ispred Prometnog držeći rukama ... a oni 'nutra pucaju od smjeha . A nedo ti Bog da te stisne kakva nevolja a brzi sa 6 vagona punih putnika stoji a oni svi bulje i plješću ... a ti juriš. I juriš! I nikako da se makneš s "pozornice" . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vedran Zeman Posted September 16, 2008 Author Share Posted September 16, 2008 Nastavak od 02.05.2008. kako sam obećao... Kasno je popodne, 15-ak minuta prije 18 sati, dolazi vlak 63439: Odmah produžuje po 3. kolosijeku: Kompozicija je nešto duža od one par sati ranije, 3 Rilsa + 3 Habbinssa: Ovakva kombinacija vagona je između 2041024 i mene poznata kao "Iverica Mix" Treba cijelu kompoziciju izvuči preko prve skretnice, da bi se mogao postaviti vozni put prema 5. kolosijeku: Filmić manevriranja na 5.: Treba prvo skopčati vagone s onima iz prve ture: Zatim otkopčati loksu koja ide preko skretnice na četvrti i čeka: Čeka ovo : I odu oni po 4. Sve je otišlo na onaj dio kolodvora, pa idem i ja. Cijela kompozicija od 10 vagona, ukupno nešto iznad 460 tona iverice. Ukupno nešto preko 730 tona bruto prebačeno je preko Bilogore danas: Loksa odmara na suncu: Idem do prijelaza, da snimim odlazak 2042, par fotki s ove strane dok čekam: Rampa je spuštena, to znači samo jedno: Odlazi papagaj: Rampa je opet dignuta, sad mogu doma. Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vedran Zeman Posted September 26, 2008 Author Share Posted September 26, 2008 Novi nastavak Iverica Expressa je stigao na kioske... Ovaj se odigrao 02.06.2008. ili točno mjesec dana nakon posljednjeg postanog. Uz napomenu da su išla još dva između, koje nisam fotkao: 13.05.2008. - 4 Habbinss-a 27.05.2008. - 4 Habbinss-a Stižu ... Na 5. kolosijeku već stoji nekavo smetalo slično drezini, pa treba malo više manevriranja: Naravno, ja se zbog tog dodatnog posla ne ljutim. : Preko skretnice 3: Preko skretnice 1 i kraj mene: Razgovor ugodni dok se čeka "može na 5.". Put je postavljen, sad može na 5.: Manevriranje na 4. I odlazak prema prometnom uredu po 4.: Nije to klasična drezina smetala, nego slavni "granolomac" : Iverica Express: Sva tri zajedno: Ukrcavanje: Polijetanje (i kanarinci lete, zar ne...): Vlakovi u daljini, kanarinac na udaljenost ~800 metara od mjesta na kojem stojim: Žućo i Iverica Express s ove strane i gotovo za danas: Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 Naizust pročitan novi broj i s velikim nestrpljenjem očekujem slijedeći broj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vedran Zeman Posted October 10, 2008 Author Share Posted October 10, 2008 Iverica Express ide dalje, od zadnjeg posta prošla su dva tjedna, dok je od zadnje postane ture (02.06.) prošlo više od mjesec dana... Datum je 07.07.2008., sunce je upeklo, a prve žitarice su već već "otišle" s polja. Dolaze!: Evo i te, za Iverica Express, nesvakidašnje kompozicije. Habiis vagoni, po prvi put na Iverica Expressu: Pozdrav forumašima : Već standardno po 5. Pa natrag po 4. Sad sam za razliku od zime zavidan prema manevristi, po ovoj vručini propuhivanje je plus : U daljini, po staturi, možete prepoznati sad već legendarnog skretničara : Kanarinac, Habiisi, Falsi: Kanarinac i ćenifa (i prostorije negdašnje vage, ali to je manje bitno): U međuvremenu se ekipa ukrcava: Veli prometnik ak ste račun u bircu platiti, možete ići : Tak treba, odmah je fotka ljepša. : Zazelenilo se sve, porasli kukuruzi, vidi se i šum zbog cropa sa foke na max zoomu, pa sad pronađite loksu : Još jedna fotka kompozicije, tko zna kad će opet ovi vagoni do Kloštra: I iz ovog kuta (poslikao sam i za simulatore, no tri naizgled iste foke bi bile zanimljive samo rijetkim freakovima, pa kome treba - PP. ): Ajd da i tu listicu vidimo: Traktori i željeznica za kraj: Nek vas ove fotke i Miholjsko ljeto posjećaju na vrući srpanj, do čitanja. Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted October 10, 2008 Share Posted October 10, 2008 I iz ovog kuta (poslikao sam i za simulatore, no tri naizgled iste foke bi bile zanimljive samo rijetkim freakovima, pa kome treba - PP. Wink): Provjeravaš čitam li ? Čitam, čitam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barney Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Ima nas jos koji smo zainteresirani za dobre teksture za simulatore. Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 11, 2008 Share Posted October 11, 2008 Nek vas ove fotke i Miholjsko ljeto posjećaju na vrući srpanj, do čitanja. Skoro pa dolazim u napast da promijenim potpis i stavim novi tekst: Iverica Express je zakon. A posebni zakon mi je legendarni Đuran, na mojoj top-listi dizelki Broj Jedan, ma što drugi mislili o tome. Đuran je Đuran, jedini i neponovljivi, čak i kad je prerušen u papagaja. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vedran Zeman Posted October 26, 2008 Author Share Posted October 26, 2008 Opet smo se ulijenili sa slanjem novih nastavaka Iverica Expressa, pa krenimo... Datum ovog nastavka je 08.07.2008., znači samo dan nakon prethodne ture. Zanimljvost ovog nastavka je ljetno vrijeme koje je pokazalo svu svoju promjenjivost. U vrijeme kad sam se spremao otići do kolodvora, već su se počeli skupljati olujni oblaci, ali mjesta odustajanu nije bilo pošto je turu vozio 2041024. Mogao sam se jedino pripremiti za moguće padaline, uzeo sam kišnu kabanicu sa sobom i krenuo na biciklu prema kolodvoru. K'o u nekom filmu, čim sam se približio kolodvoru spustio se takav pljusak, da mi je jedino preostalo navući kabanicu na sebe i foto-torbu i čekati da prođe kiša. Ubrzo je stigao 2041024 sa 2042 101 i 4 Habbinssa, no fotki iz očitih razloga (nedostatak podvodnog kučišta za fotić ) nema. Otišli smo na kavu, da bi u međuvremenu i pljusak stao. Tako da imam jedino par slika odlaska i to je to...... Zvijer se probudila i nakašljala: Prednost ljeta je brzo razvedravanje nakon potopa... ...s druge strane, opet se mora fotkati prema suncu : Loksa je još jednom odpuhnula... ... dok sigurno odmiče na zapad: Pogled na kompoziciju, moja makina je naslonjena na hrast. Ovi vagoni, kao i oni od dan prije idu za Kragujevac. Tamni oblaci hitro odmiču na istok... ...a prugu obasja sunčev sjaj: To je sve od mene, mislim da 2041024 ima nešto fotki od ove ture, pa će dodati u ovu temu. Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OGY Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 Koliko ima ovako obojanih Đurana?Jučer mi je stari javio da je jedan šišao iz Banove Jaruge za Daruvar,pa zakjlučujem da ih je više. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 Samo jedan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2041024 Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Kako je Veky i napisao s obzirom da sam ja dovezao taj vlakić u Kloštar red bi bio da stavim i pokoju fotku, ali prije toga samo da malo se dotaknem teme o đuranima. Naime stanje je trenutačno katastrofa. Đuran 019 je u Bjelovaru, ali ne još dugo jer se sutra ide po legendarnog 024 koji je na R.K. zajedno sa 030. A na R.K. su još i 011 i 032 koji su nažalost neispravni ali radi se na tome da ih se osposobi, no o tome nekom drugom prilikom sada da se vratimo na temu. Za početak jedna koja slika cijelog vlaka gledano od kraja. Žuta zvijer i vlak iz svih poza, nažalost tu je još bila jako kilava što će te vidjeti kasnioje, ali sada mala ide kao metak. Listica uputnog kolodvora je: I napokon evo nas i na putu, negdje između Markovca iu Grginca! Malo da i vi osjetite putovanja tom velikom brzinom! S obzirom na težinu vlaka od 230t i uspon ovo je bio veliki uspjeh!! Kod cpn-a V.Trojstvo! Ovdje smo u već poznatoj krivini sa "NEOSIGURANIM CESTOVNIM PRIJELAZOM!!!" Evo toga istog samo u slikovnom obliku! A sad malo warp brzine!!! Nalazimo se iza Mišulinovca Što dokazuje i ovaj filmić. Kako se penjemo pna brdo warp brzina se pretvara u lagano puženje!!! Šumska idila!! S obzirom da je brzina bila 5km/h odlučio sam izači van i tako nastade ovakav filmić! Malo vagona! Pa opet malo pragova, odbojnika, kvačila! Da malo vidimo kuda se mi to zapravo vozimo! Napredujemo mi tako prema tunelu! Kolika je ono brzina na ovoj pruzi, netko reće 65km/h ili? I nakon 1:05h eto nas i kod tunela! Eto nas i na drugoj strani brega! I već smo u Kloštru, baš smo brzi!!! Što se tiće putovanja prema Kloštru to bi bilo to. Jedna slika samih vagona! I za kraj par fotki sa putovanja za Bjelovar! Mala se je raspištoljila i sad ide ko sam vrag čak i uzbrdo!!! Toliko od mene za ovaj nastavak, nadam se da vam se je svidio i da uživate čitajući ovu temu! Pozz do nekog novog nastavka!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini cooper Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Odlično, kao da smo se vozili s tobom. Hvala na lijepom i zanimljivom putopisu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vedran Zeman Posted November 15, 2008 Author Share Posted November 15, 2008 Treba i ovu temu malo osvježiti. Datum je 18.07., u vrijeme dolaska Iverica Expressa iz Bjelovara (oko 17 sati), opet je padala kiša, a usto sam imao i nekog posla. Stoga sam išao na kolodvor nešto kasnije, kad se već razvedrilo. Na putu prema kolodvoru jedan (tele) pogled na Iverica-Habbinsse : Na kolodvoru već uobičajen prizor, cigići tovare staro željezo u Ease: Olujni oblaci su otišli u smjeru istoka, dok nas obasjava sunce, pravi ljetni kontrast: Pogled na kompoziciju Iverica Expressa: Sa 25 minuta kašnjenja stiže 6810: Brzo odlazi dalje po zlaćanoj stazi: Još jedan pogled na Iverica Express: Tu su još Easi i Falsi: Pogled na kolodvor s bjelovarske pruge: Stiže 2367, toliko je brz da mi skoro pobjegao iz kadra : Životinje i željeznica, crni lajavac koji se mora snimati s tele objektivom inače bježi glavom bez obzira : Čuva on i Iverica Expressa: Jedna panorama kolodvora: Za kraj, dok sunce zapada iza Bilogore, a šum na fokama raste: Do čitanja... Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vedran Zeman Posted December 14, 2008 Author Share Posted December 14, 2008 Zbog obaveza sam zapostavio i ovu temu, nadam se da nismo izgubili vjernu publiku. Datum je (ako već niste virnuli u EXIF) 1.08.2008.; kako primamljivo izgleda ljeto, pogotovo u usporedbi sa ovom mokrom i ljepljivom jeseni. Kad sam dolazio na kolodvor iz pravca istoka, vidim da je iskliznica već namještena: Minutu, dvije nakon mog dolaska do razine kolodvorske zgrade odjurili su dvojica u autu do razine one iskliznice i pripadajuće skretnice. Malo su prčkali i vratili se, valjda su popravili stvar: Desetak minta nakon toga stiže Iverica Express: Filmić ulaska u stanicu: Sastav 3 Habbinssa + 3 Rilsa, a na čelu malo iznenađenje, "zagorska" 2041 011: Još jedna u kontralihtu, za uspomenu: Loksa se skida s vlak i odlazi preko one skretnice, koja očito radi. : Evo lokse na 4., još jedna u kontra-svjetlu: Jedna zajednička s druge strane: Ekipa se ukrcala: Još jedna za kraj: Otpičili oni prema Bjelovaru: Jedan ljetni pejzaž: Neki detalji... Skrpani HŽ : Zaflekani Habbinss: Par grafita: Listica kaže Skopje: Stižu cigići sa punim kamionom starog željeza: Pune se Easi, tu i tamo zapne pokoja žica i neće upasti: Ostavljam ih da u miru ukrcavaju, odoh ja doma. Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
2041024 Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Da ljudi ne bi zaboravili na temu moramo je promtno upotpunjavati, pa evo par slika IE koji je išao po noći, ali ima nešto i dnevnih fotki, nažalost bez makine. Datum je negdje mislim u 7. mjesecu ne sjećam se točno koji, ali to je sad manje bitno. Pa krenimo. Za početak par slika samih vagona po danu, iako vrijeme u pozadini nije baš izgledalo obečavajuće ostali smo suhi. Listica kaže da ova runda IE ide za... Još pokoja iz drugog kuta! Jedna s tračničkog gledišta! Prilazak na vlak! Krenuh smo iz Bjelovara! IE u šumama Bilogore! Svjetlost u mraku! Ovdje se vidi kako je pola vagona "pojeo" mrak! Za ovaj puta toliko uskoro se javljam(o) sa novim avanturama!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 ... Datum je negdje mislim u 7. mjesecu ne sjećam se točno koji ... Datum je 15.07.2008. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2041024 Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 E sad i to znamo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 E sad i to znamo! ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2041024 Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 Da krenemo dalje sa avanturama. Datum je (po meni) 06.08.2008. Za početka listica sa uputnim kolodvorom! Jedan pogled od kraja prema početku vlaka! S obzirom da nisam bio u mogućnosti poslikati cijeli vlak sa ove strane, jer mi je nedostajalo prostora, poslikao sam ga dio po dio. I drugi dio tj posljednji sedmi vagon! Ali zato sam se potrudio za kraj, pa ga poslikao sa druge strane cijeloga! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vedran Zeman Posted January 11, 2009 Author Share Posted January 11, 2009 Nakon poduže stanke mali update ove teme... Datum je 08.08.2008, kako je toplo bilo taj dan Nažalost okasnio sam na stanicu, pa je 2041 011 već bila u odlasku. Samo dvije fotke, s loksom u daljini: Pogled kroz biljnu zavjesu, na današnji Iverica Express: Tu su i dva Easa, koji čekaju punjenje sa starim željezom: Jedan pogled na kolodvor i ugrijane šinje: Panorama sa Habbinssom i Easima: Listica navija za Novu Pazovu: Mijenjani su natpisi u HR-HŽ: Pogled pod suknju Habbinssa: Habbinssi, Easi, Falsi: Dolazi šved 005, na vlaku 6808: Još jedan pejzaž kolodvora, dok šved nastavlja dalje: Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts