Jump to content
zeljeznice.net

OGY

Članovi
 • Content Count

  495
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Location
  Zagreb
 1. Da,upravo takva je bila u Pakracu. Isto i ja sam gledao neke stare slike i podudara se.
 2. OGY

  OGY

 3. Točno, jer je zadnja obnovljena 2006. godine mada je i Daruvar u dobrom stanju. Recimo Sirač i Đulovac isto dobro izgledaju,ali se nažalost ne koriste. Pakrac? Nažalost stradao u ratu,mislim da su ostaci stanice srušeni odmah nakon rata (1995/1996?) Šteta jer riječ je ipak o raritetnom tipu stanice iz rane faze razvoja željeznice u Hrvatskoj. 😥
 4. Čisto informativno, u Maslenjači su povađeni svi kolosijeci i skretnice tako je Maslenjača samo stajalište. Ukratko između Daruvara i Virovitice (točnije Suhopolja) jedino je još Đulovac ostao kolodvor sa kolosijecima.
 5. Pored kolodvora Kumrovec postoji nekakav pogon. Ne znam o čemu se radi,ali kada sam zadnji put bio tamo sve je izgledalo dosta jadno.
 6. Danas sam čuo da je iz Banove Jaruge za Pakrac i Daruvar otišlo "nešto veliko" pa me zanima zna li itko o čemu se radi? :ne zna:
 7. Kaj su oni to demontirali skretnice u Maslenjači? Zadnji put kada sam tamo prošao su još postojale.
 8. Zgodna vijest. Slika Pčelića je moja sa jednoga proljetnog landranja tom prugom 2015.
 9. Iskreno i mene zanima. Kolodvor bi trebao imati bar prometnika tj. bar neke službene prostorije poput čekaonice i ureda. Ovo je sve van onoga što sam ja učio u ŽTŠ-u.
 10. Meni ovdje sve nešto smrdi na neku tipičnu hrvatsku priču. Naime vidim da je remont zaobišao Blinjski Kut,ali nisam vidio da postoje ikakvi planovi za remont ovoga kolodvora? Ako su već i planirali napraviti kolodvor gdje će se vlakovi križati bez prometnika mogli su odmah remontirati kolosijeke i postaviti signale. Postavljanje kablova za daljinsko upravljanje bi ionako išlo postupno. :ne zna:
 11. OGY

  Šveđani

  Jučer vidio 025 u Novoselcu kako je otišao put Slavonije (moj putnički je imao križanje sa njim). Zna li itko kamo ide?
 12. Na ovom videu iz 1995. od 9:30 do 11:30 imate kolodvor H.Dubica i može se vidjeti koje su brzine očito bile pred rat 1991. 115km/h nije malo...
 13. Lijep putopis i lijepo proveden dan u mojem širem rajonu. Daruvar je lijep gradić. Jel ti se možda predstavio prometnik?
 14. Jel to danas 005 "prdnula" na brzom negdje između Dugog Sela i Ivanića? Vidim da je došlepana u Ivanić-Grad,a u Prečecu je već strojno došla 010 ???
×
×
 • Create New...