OGY Posted May 20, 2017 Posted May 20, 2017 U subotu 13.5.2017. bio sam malo u Koprivnici. Zanimao me željeznički kolodvor na kojem još nikada nisam bio jer eto nisam imao volje niti vremena ga posjetiti. Ipak vrijeme se za mene promjenilo i odlučio sam otići u Koprivnicu po prvi put. pa evo što sam sve zatekao na željezničkom kolodvoru. Zgrada željezničkog kolodvora sa ulične strane. Ulica koja vodi od željezničkog kolodvora prema centru grada. Iza je i autobusni kolodvor koji je za razliku od željezničkoga izgledao prazno. Prolaz prema peronu. Da se zna tko je Big Boss! Idemo malo zaviriti u prostor vestibila. Prostor za kupnju karata. Desno je hodnik prema čekaonici i izlazu na peron. Čekaonica i izlaz prema peronu. Peron,Macosa 7121 104 i Šveđanin 7122 021. Nastavlja se... Quote
OGY Posted May 20, 2017 Author Posted May 20, 2017 Ovo bi trebala biti carinska ispostava. Jedan Positovac. Display za najavu vlaka,isto kao i u Zagreb GK. Malo sandučara,ali nisam siguran čekaju li utovar ili idu na put? Ovo je izlazni signal 21.kolosijeka,odnosno ćorka pored stanice. Izlaz prema Zagrebu,ali i Virovitici. Ovo lijevo bi trebao biti kolosijek od Sekcije za održavanje pruge u Koprivnici. Ovo bi isto trebalo biti skladište od Sekcije? Kolosijek se očito koristi jer je obnovljen,a i skladište je dobilo novi crijep. Jedna radna drezina. Nastavlja se... Quote
OGY Posted May 20, 2017 Author Posted May 20, 2017 Oglasila se Austrijanka sa teretnim vlakom za Zagreb. Ovdje ima i jedan živi vodonapojnik. Na 5.kolosijeku je jedna kompozicija Eas-a. Pa jedna kompozicija Fals-a. Još teretnih vagona. Stari vodotoranj. Ovo desno iza zidića je već depo Vuče vlakova Koprivnica,ali ne smijem onamo niti mi dozvola dopušta fotografiranje unutar depoa. Ovo je neka vrsta telefona. Speakerfon? Utovarna rampa uz 1.kolosijek. Tu je i vaga. Ispravna je,a da li se koristi to ne znam. 4.kolosijek i još jedna kompozicija Eas-a. Ostatak ide sutra... Quote
OGY Posted May 21, 2017 Author Posted May 21, 2017 Dok sam hodao peronom premještali su ovog Šveđana sa 1. na 2.kolosijek. 2.peron u Koprivnici. Macosa 7121 104 za Viroviticu. Željezničarska gostionica. Nisam zavirivao unutra,ali izgleda da ne radi. Robno skladište. Obzirom da je dio stolarije nov,izgleda da se ipak koristi bar za nešto. Podbijačica Plasser & Theuer. Nastavlja se... Quote
OGY Posted May 21, 2017 Author Posted May 21, 2017 James 2062 056 na teretnjaku za Botovo. Ovo je skladišni kolosijek od Podravke,ali obzirom na stanje više se ne koristi. Kakav je ovo vagon? DVD Željezničar? Dolazi 7122 021 iz Varaždina. Nastavlja se... Quote
OGY Posted May 21, 2017 Author Posted May 21, 2017 Izlaz prema Botovu (ravno) i prema Varaždinu (lijevo). Ovaj srednji kolosijek lijevo je izvlačnjak. Vagoni radnog vlaka od HŽ Infre. Mislim da su ovi dali svoje. Ovaj dugo pamti. Još jedan pogled na teretni dio kolodvora. Dva strojovođe idu na Jamesa koji ide za Botovo. Idemo natrag preko 2.perona u podhodnik. Ovo izgleda jako zgodno. Izlaz ravno prema cesti i desno na 1.peron. Ima i pitke vode. Izlaz prema Zagrebu (ravno) i prema Virovitici (lijevo). Za kraj Brena 1142 013 čeka brzi sa dizelkom iz Virovitice da se prikopča i odvuče ga za Zagreb. Nadam se da vam se svidjelo! Quote
Stanley Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 Nadam se da vam se svidjelo! Meni jest! Quote Serija 05 je zakon!
Domagoj Vu Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 Odlican putopis! Quote Stari Habis, Zaes i Baatići su zakon!
dnovakovic Posted May 22, 2017 Posted May 22, 2017 Pridružujem se pohvalama, zaista dobar i to pravi željeznički putopis! Kolodvor u Koprivnici uz onaj u Vinkovcima je uvijek bio zanimljiv jer su to kolodvori gdje se uvijek nešto događalo i nikada nije bilo dosadno. Koprivnica je čini mi se još uvijek ostala zanimljiva a svi drugi koji su okrenuti prema istoku nažalost sve su prazniji i tužniji. Za nas iz Osijeka kada dođemo u Koprivnicu vlak za Zagreb se uvijek "vraćao nazad" i čini mi se da je nekada postojao spoj pruge iz Osijeka sa prugom za Zagreb putem nekakvog triangla koji naravno nikada nije korišten ali je postojao za svaki slučaj...... Quote Pozdrav iz Osijeka !
hyperion Posted May 22, 2017 Posted May 22, 2017 Jedna od boljih prezentacija kolodvora. Samo naprijed. Inaće mi kolodvor Koprivnica liči na kolodvor Sokolov u Češkoj. Quote
mali.paja Posted May 22, 2017 Posted May 22, 2017 Ovo je neka vrsta telefona. Speakerfon? . Interfon! Quote
accord Posted May 23, 2017 Posted May 23, 2017 Odlično Za kraj Brena 1142 013 čeka brzi sa dizelkom iz Virovitice da se prikopča i odvuče ga za Zagreb. A taj brzi???? Dolazak iz smjera Virovitice, odlazak s 1142 prema Zagrebu. Pretpostavljam da imaš i te slike?? Quote 68 Years of "Train kept A-rollin"
OGY Posted May 23, 2017 Author Posted May 23, 2017 Odlično A taj brzi???? Dolazak iz smjera Virovitice, odlazak s 1142 prema Zagrebu. Pretpostavljam da imaš i te slike?? Pa kad već pitaš imam sliku i toga vlaka,ali ga nisam uhvatio u Koprivnici,već na rampi u Mučnoj Reci. Quote
Recommended Posts