Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

accord

Članovi
 • Content Count

  260
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by accord

 1. S tim novcima su mogli zbrinuti sve beskućnike svoga grada i raspodijeliti im još dodatno novce od prodaje broda u staro željezo. Puj fukare jebene.
 2. Što je kruška skretnice?
 3. Daklem, stup je čelični, pocinčani. Nije betonski. DB-ova slika
 4. Ma taj cijeli teren je katastrofalan. Mislim da bi bilo najbolje rješenje kad bi veći gradovi bili povezani, no teren je nezahvalan. Daklem, Zabok, Krapina, Ivanec, Varaždin Ja sam samo nabrojao šturceve, ne ulazeći u pitanja zašto, kako, zbog čega.
 5. I tri su takve; Stubica, Golubovec i Lendava. 😥
 6. Trebalo bi elektrificirati od Koprivnice do Ormoža. Onda, ako se bude gradila nova pruga od Golubovca do Krapine, elektrificirati sve između Zaboka i Varaždina, s time da novi dio pruge se gradi sa strujom. Za kraj se povuče žica od Varaždina do Murakereštura.... I onda se probudim 😂
 7. Iz ovoga svega jedina istina je da je bilo crveno i da nije stao. Možda je kopao nos pa nije na vrijeme vidio crveno!
 8. Pogrešno prebačena skretnica!!!?? A, ja, jaj....
 9. accord

  HZ PP 7023

  Daklem, na prvoj slikici se ne vidi pantograf. Nekako ipak se zazire na prvom vagonu, možda!? Ovo je odlična fora u Danskoj. Vozio sam se u ovim vlakićima.
 10. accord

  HZ PP 7023

  Mislim da mnoge željeznice imaju problema s neelektrificiranim prugama. Ovako na brzinu jedan primjer vezan uz naše nagibnjake. U želji da DB AG pruži kvazi uslugu ICE vlaka tamo gdje nema elektrificiranih pruga, upravo su i naručili nagibnjake (i mi s njima) da bi korisnicima pružili ICE+IC uslugu. Zamislili su da DB612 pričeka ICE na nekoj većoj stanici, preuzme putnike i put pod kotače k ovećem gradu koji nema elektrificiranu prugu. Stoga su i bili bojani IC šemom, no projekt je propao. Mislim da HŽ ni u ludilu neće spajati EMU i DMU, nego će eventualno koristi model sličan ovome iz DB-a koji sam naveo. Znači, presjedanje! Ovo osobno nisam vidio (ni uživo, ni na mreži) iako logika nalaže opravdanim. Imaš li neku slikicu jer vjerujem da se prakticira?
 11. To nije istina. Meni Unread Content prikazuje Member map content. Kada pogledam sve nepročitane teme, moram još jednom stisnuti Mark Site Read.
 12. Siguran sam da će liberizacijom višesustavni SŽ-FLIRT-ov vlak voziti u taktu između Villacha i Zagreba. Pričekajmo pa ćemo izvući ovu moju pretpostavku iz paočine za koju godinicu!
 13. Hvala dečki. Prijatelj će sad znati što je. Zove me jutros i pita je li to zviždaljka od parnjače? Rekoh, znam gdje ću saznati budući da sam parnjaču vidio jednom sa 6 godina života. 👍
 14. Vjerojatno je ovo zviždaljka s neke parnjače. Zna li netko s koje je to parnjače? Tko bi bio proizvođač zviždaljke? Kupljena je na Jakši.
 15. 😀 joj Tram, trebao si samo "like" stisnuti kao što sam ja tebi
 16. Pohvalio bih srčeko s desne strane. Naime, kada se postavi miš na njega iskoče smajlići Thanks, Hahaha, Confused, Sad i Like. Ovim putem ujedno i apeliram sve članove koji su dosada postavljali odgovore kao što su "odlična slika", "super kadar" i tome slično da umjesto toga odaberu jedan od smajlića. Osobno smatram da nema potrebe za ovakvim postovima, pogotovo sada kada se može ostaviti "like". Jako je iritantno kada surfam po forumu i otvaranjem novih postova pročitam "odlična slika." Čitam cijeli forum i ovakvi postovi su bespotrebni. Za sve one koji se ne slažu samnom, yebite mi sve po spisku...
 17. accord

  accord

 18. Jebo ih turizam. Budući da zadarska zračna luka ima neki promet, možda bi se jedino dala opravdati izgradnja nove prigradske elektrificirane željeznice koja bi povezala zračnu, trajektnu gradsku i brodsku teretnu luku. Ne znam samo s kojim i čijim novcima
 19. U razdoblju dok je u Karlovcu bio dodir napona, kakvog je imalo smisla prevlačiti ASEAu od Karlovca do Ogulina? Ako se u Ogulinu ostavi ASEA, tamo se ne može sama pomaknuti jer je iznad nje 3 kV. Jedino ju opet može vratiti Žutka u Karlovac.
 20. Evo nešto s fejsa: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2785182204825301&set=gm.1374803716003576&type=3&theater Znaima me koji je ovo vlak? Rijeka Express, Rivijera Express, Adritika ili neki kojemu ime ne znam?? Učka nije jer je stizala u Rijeku prije 6.00 i već se dobro razdanilo.
 21. Ovo je već drugi debilizam u kratkom vremenu. Prvi je bio nedavno kada je glupavi drot zaustavljao vlakove na Zaprešićkom području.
 22. accord

  Šveđani

  Pretpostavimo da takvi likovi žive na roditeljskoj grbači i da sve novce koje dobiju od uže rodbine stuku na to. Možda i kradu. No, ono što kruži po youtubeu, oni imaju pune ruksake sprejeva. Jedan sprej je najmanje 30 kn, neka ih stane 15 u torbu, to je 450 kn! Mislim da im je to dosta za jednu stranu vagona! Umjetnost s tuđom lovom.
 23. Upravo to zglajzan. Kod nas stalno neke pojave izmještanja pruge. Svima pruga smeta i zato jesmo tu gdje i jesmo. Nadodao bih i da je Karlovac isto spominjan u kontekstu neke obilaznice, Bibinje po stoti put. Nema tu budućnosti za željeznicu!
×
×
 • Create New...