Jump to content
zeljeznice.net

Pele

Članovi
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Pele

 • Birthday 04/17/1984

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Gunja
 1. Pele

  Malo zabave ... II

  Drezina kućne izrade. https://youtu.be/2KR1dqxpBog
 2. Pele

  Pele

 3. Još jednom peron: Pogled prema Žeincima, dolazi vlak za Varaždin: Vlak u kolodvoru: Privremeni prometni ured i blagajna: I pogled prema Zaboku: Ima tu još dosta posla, zasad mi se sve čini ok.
 4. Veliko Trgovišće 3.11.2019. Ovdje će biti blata kad krenu gužve i vrijeme se pogorša. Pothodnik: Peron: Drveni pragovi koji čekaju na ugradnju: Kolodvorska zgrada:
 5. Mislio sam na uključnu točku. Hvala!
 6. Stroj za mlazno injektiranje: Koliko sam shvatio ovi strojevi u tlo ubrizgavaju smjesu koja kad se stvrdne stabilizira tlo i poveća mu vodonepropusnost. Višak smjese iz bušotine izlazi na površinu. Čini mi se da je smjesa na bazi cementa. U daljini ima još takvih strojeva: Idem nazad. Usput slikam mrazovac: Ponovo na pruzi: I za kraj slikam šveda koji odlazi za Vinkovce. I to je to za ovaj put. Do sljedećeg puta... pozdrav.
 7. Tamo sam se uputio: Osvrt na prugu: Pogled s nasipa: 15. kilometar nasipa (od granice sa Srbijom). I onda sam začuo buku Teretnjak iz Brčkog: Približavam se cilju: Ovdje se radi na stabilizaciji donjeg djela nasipa. Postavili su betonaru:
 8. Uređaj za spuštanje rampe: Približavam se nasipu: Pogled u smjeru istoka... ...i zapada. Iza ove krivine (oko 300m od nasipa) počinje most. Dalje nisam išao, jer ne želim uzbuniti graničnu policiju ili (koje sam sreće) naići na imigrante. Ovdje možete pogledati most: https://www.youtube.com/watch?v=SygCX0S3BRY&t Pogled sa nasipa na prugu: Ovdje rade pojačanje i proširenje zaobalne strane nasipa: Idem na drugu stranu pruge... Prolaz za vozila:
 9. Nastavljam dalje: U tijeku su radovi na ojačanju savskog nasipa, pa idem pogledati. A, najbrži (i najdraži) put mi je prugom. Pogled sa pruge na jednu... ...i na drugu stranu. Ograničenje brzine na mostu je 25km/h Stanje kolosijeka: Kanal Konjuša: Prema Brčkom:
 10. U Gunji je nekada bio željeznički kolodvor na mjestu današnje Kolodvorske ulice, a trasa pruge je išla preko današnjeg cestovnog mosta Gunja – Brčko. Krajem 60-ih godina izgrađena je današnja trasa, a staru su ukinuli. Razlog je bio izmještanje pruge iz centra Brčkog. Gunja je dobila stajalište jer se smatralo da joj kolodvor nije potreban zbog blizine kolodvora u Drenovcima i Brčkom. Plava boja - današnja trasa Crna boja - ukinuta trasa Crno podebljano - mjesto nekadašnjeg kolodvora
 11. i još jedna slika ŽCP-a sa druge strane ceste: U idućoj epizodi... Toliko od mene za danas, dalje prema Savi nastavljam za koji dan čim uhvatim vremena. Pozdrav.
 12. Pogled prema Drenovcima... ...i prema Brčkom. Znak S: Još jedan osvrt... i idem dalje... ŽCP: Kućica: Prema Drenovcim... ...i prema Županji.
 13. Idemo nazad. Pogled prema peronu: Slavina nažalost nije više u funkciji. Još nekoliko sličica zgrade: Telefonska govornica je ostala bez telefona. Peron: Na peronu su betonski pragovi:
 14. Danas sam obišao stajalište u Gunji, pa sam odlučio otvoriti ovu temu da vam povremeno pokažem slike iz svog kraja. Prvo idemo do stajališta koje je od glavne ceste udaljeno stotinjak metara: Zgrada stajališta: Idemo to malo bolje pogledati: Obavijesti za putnike i vozni red: Stajalište je već nekoliko godina nije zaposjednuto, ovo je pogled kroz prozor: Prostor za putnike je godinama bio zaključan, sad je ponovno otvoreno Ovdje već dugo nisam bio. Stari ormarić: Putnička blagajna koja već dugo ne prodaje karte: Toalet: Nisam ulazio, vidi se da je čisto i uredno. Nastavlja se...
×
×
 • Create New...