Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

accord

Članovi
 • Content Count

  263
 • Joined

 • Days Won

  1

accord last won the day on November 8

accord had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zagreb

Recent Profile Visitors

3936 profile views
 1. Može proći, no hoćeš li ti svojim potpisom jamčiti sigurnost i trajanje od X godina. Ja ne bih. Rasvjetni stup (ili takav sličan) i stup KM-a nema isto opterećenje!
 2. Sutup je jako težak! Ako se stup zavari za ploču taj zavar je dinamički izmjenično opterećen što je preporučljivo izbjegavati!
 3. S tim novcima su mogli zbrinuti sve beskućnike svoga grada i raspodijeliti im još dodatno novce od prodaje broda u staro željezo. Puj fukare jebene.
 4. Što je kruška skretnice?
 5. Daklem, stup je čelični, pocinčani. Nije betonski. DB-ova slika
 6. Ma taj cijeli teren je katastrofalan. Mislim da bi bilo najbolje rješenje kad bi veći gradovi bili povezani, no teren je nezahvalan. Daklem, Zabok, Krapina, Ivanec, Varaždin Ja sam samo nabrojao šturceve, ne ulazeći u pitanja zašto, kako, zbog čega.
 7. I tri su takve; Stubica, Golubovec i Lendava. 😥
 8. Trebalo bi elektrificirati od Koprivnice do Ormoža. Onda, ako se bude gradila nova pruga od Golubovca do Krapine, elektrificirati sve između Zaboka i Varaždina, s time da novi dio pruge se gradi sa strujom. Za kraj se povuče žica od Varaždina do Murakereštura.... I onda se probudim 😂
 9. Iz ovoga svega jedina istina je da je bilo crveno i da nije stao. Možda je kopao nos pa nije na vrijeme vidio crveno!
 10. Pogrešno prebačena skretnica!!!?? A, ja, jaj....
 11. accord

  HZ PP 7023

  Daklem, na prvoj slikici se ne vidi pantograf. Nekako ipak se zazire na prvom vagonu, možda!? Ovo je odlična fora u Danskoj. Vozio sam se u ovim vlakićima.
 12. accord

  HZ PP 7023

  Mislim da mnoge željeznice imaju problema s neelektrificiranim prugama. Ovako na brzinu jedan primjer vezan uz naše nagibnjake. U želji da DB AG pruži kvazi uslugu ICE vlaka tamo gdje nema elektrificiranih pruga, upravo su i naručili nagibnjake (i mi s njima) da bi korisnicima pružili ICE+IC uslugu. Zamislili su da DB612 pričeka ICE na nekoj većoj stanici, preuzme putnike i put pod kotače k ovećem gradu koji nema elektrificiranu prugu. Stoga su i bili bojani IC šemom, no projekt je propao. Mislim da HŽ ni u ludilu neće spajati EMU i DMU, nego će eventualno koristi model sličan ovome iz DB-a koji sam naveo. Znači, presjedanje! Ovo osobno nisam vidio (ni uživo, ni na mreži) iako logika nalaže opravdanim. Imaš li neku slikicu jer vjerujem da se prakticira?
 13. To nije istina. Meni Unread Content prikazuje Member map content. Kada pogledam sve nepročitane teme, moram još jednom stisnuti Mark Site Read.
 14. Siguran sam da će liberizacijom višesustavni SŽ-FLIRT-ov vlak voziti u taktu između Villacha i Zagreba. Pričekajmo pa ćemo izvući ovu moju pretpostavku iz paočine za koju godinicu!
×
×
 • Create New...