seabral Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 seabralu iz nutrine "čeha" http://i212.photobucket.com/albums/cc259/thomcro/voyage_019/DSC_3279_zpsvc5vpojf.jpg Hvala na pozdravima ... vidim ja da se skroz do Rijeke pročulo koliko "volim" te Čehe. No dobro, barem nisi ni pokušao negdje napisati da bi se to vozilo moglo zvati i tramvaj, a to cijenim Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Hvala na pozdravima ... Red je red ... vidim ja da se skroz do Rijeke pročulo koliko "volim" te Čehe. Neka vijest se jako daleko čuje (isto k'o i no sa har... ups, sorry, nisam niš napisal ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Pa di je ta?opće nisam znal da ima,znam da je tam Dalmacija cement al to isto sve nekaj slabo dela. Poslano sa mobitela Pa napisal sam: istočno od "rugla". Dalmacijacement (odnosno CEMEX) tu ima samo distributivno skladište. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 A niš čekamo ostatak putopisa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janko Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Za rušenje trebaju novci, a dok na tom mestu ne izgradiš novo i zaradiš više od uloženog, nebu niš od rušenja. Propeljaj se jemput tam kroz dvorište, pa su buš uveril i zakaj to niko nebu još duuuuuugo srušil! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Zakaj?zbog strojoprometa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 II poglavlje: VaraždinDiscovering Varaždin stationSlijedi dio koji je u cijelosti posvećem samo varaždinskom kolodvoru i pripadajućim mu depou. Ove manevre imaju drugačiji zvuk od naših riječkih a razlog je jednostavan, imaju drugi motor, manevra 034na drugoj strani vagon sa silosima za kvarcni pijesak (već sam vidio negdje takav vagon ali se nemogu sjetiti gdje, možda u Zagrebu na ranžirnom) iza skladišta je bila jedna troosovinska dizaljic (nevjerovatno kako to čudo ima ogromne kotače!)plavac + dodatni plavac odoše za Čakovec/Kotoribuprije ikakve daljnje akcije idemo poslikat ovo žuto alaminijsko čudoalu-folija ima zanimljiva postoljanjuška mu je baš lijepo aerodinamično zaobljena (cjelokupni dojam kvare dva detalja: taj nesretni drveni prozor i ta utičnica za struju)dok smo tako slikavali došal je jedan barbić i tako smo s njim upali u priču i ona nam je ukazal na detalj kad je alu-folija zadnji put bila aktivnamed kotačima još uvijek ima tragova pogonazakovica na zakovicu (al' tu nikako nemogu smjestit onu klimu na boku) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Odnaprijed su mu zatvoreni prozori i svjetlanakon što smo se oprostili od barbića otišli smo dalje, idemo preko pa ćemo po drugoj strani natrag, smjer prema Čakovcu (koliko se da videt na GE ovo je drita dritura i da ni zakrivljenosti kugle videl bi se Čakofec)zanimljiva zgrada zanimljiva natpisa i zanimljiva grbaa iza jedne busije krije se Volga vodonapojni mijur koji glumi lampu :kuulovako uz K 357 vidi se da to i nije baš malo promatalo (btw, čemu služi volan ako je to vozilo za prugu?)dva tute bugarina uz utovarnu rampuevo što kaže službeni dionajprije dva plavca pa sad dva šveđota, el sam p'jan il' je to java ... bit će java Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Ode niskopodno dizlo put Zagrebaputnička manevralijepo zdanje, malo narušeno klimama i plastičnom stolarijom al' more proć (u svakom slučaju ljepše nego naš riječki kolodvor)ali i Varaždin ima nešto što i mi imamo (izgleda da bez tih crnih jama nemore ni jedan kolodvor)kroz par sati odavde ćemo za Koprivnicuno pasaranštitni signal kao izložakPOSIT-ovo skladištei onda smo kod nadzorništva opazili izloženi model parnjače Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Sa druge strane je staklo zeru čišće i nije toliko musavozamjećuje se da je model uglavnom od drvačak su i šine od drvatenderpreko puta je stara ložiona (ja častim, texture su za simulator)unutar ovog crvenog djela je kovačija (još je peć nutra i nekakv stroj kom neznam namjenu)u jednoj od prostorija je i ovaj boreršto tek reći na ovo, fascinantno koliko smjerova prugévrijedne ruke plavca čiste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Pogled na depotovoliko plavaca na jednom mjestu u jednom danu nisam vidio do sadovaj ima antirailfan prozoreal' zato ovaj skriti ima prave prozore primjerene railfanovimanakon što smo obavili formalnosti prijavka nadložnoj osobi mogli smo se prepustiti uživanciji, prvi u oči bode ovaj kiosk od stakloplastike nešto slično, možda baš i ovakve, je nekad delal matuljski TIBO)plavo-skladištei onda smo otkrili ovu implodiranu bačvupo čem je posebna?, ima oznake VTG i INA (kaže Kapo raritet parekselans)bekstejđ dvorišće Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Ajmo poimenice videt čega ima u bekstejđu, đejms 002oranćasti šveđo 027pa pokitani i s natruhama plavoga šveđo 033nutra k'o da je vreme staloovdje k'o da su neki organi presađeni na drugog pacjentapol plavcadruga polovica ga tuče uglavu (skup sa šveđotom 027)uskršnja pisanica (verovatno poklon z Istrije ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Mislim nije mi jasno zakaj te Volge truneju vani?kaj ih nikam pod krov nemreju deti da se slože,urede i pod krov nekam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Onda smo se prebacili na drugu stranu ...... u graju i prašće, slikat jurota... i onog brižnića šta se sav zgobil od mukebrižnić, nutra mu ni baš puno ostalo za presađivanjeusred sve te graje i prašća ... šajba!malo posrnula postrance al' po sredini je sasvim OKupravljačnica šajbenutra u upraljačkoj kućice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Na sredine su dve fascinantno vele videpa san zamolil Kapota da mi stane za usporedbu veličine (naša rečka nema te vide na vidjelu)zrupeškale po kojima sam se spustilmanualni radkako percepcija ljudskog oka vara, kad se gleda postolje pod vagonom ono ne izgleda tako veliko ali kad se ovako gleda onda se vidi da to i nije baš malenoima već i ko leto, ni baš u cvetu mladostiki zna dalo bi se tu svašta iščitatčuli smo da neki vrag ronda dve manevre, 025 i 107, i ličanka 055 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Manevra 025manevra 107 (ona ima dve sestre u rečkoj ložioni)ličanka 055dosta je propalaovako izbliza se bolje vidi da ju je zelenilo načelovaraždinska "Istra" (tako se u Ri zove dio kolodvora kamo se čiste putnički vagoni i slično ovome izgleda)uto dolazi šveđo sa kolodvora ali čusmo da i u daljini neki vrag zuji ...odnekud se stvorila manevra 034 sa dva Habisaode šveđo na čišćenje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Otišli i mi natrag na kolodvor, u daljini K 357 snima putničkiovođejms 016 na 3013 za Zagrebništa nije teško za dobar kadar (što je inače, ko ga pozna, uobičajeno za K 357)s leđa napada plavac iz Zagrebaode veselo rondajuć ka kolodvoru (s tim plavcem ćemo kasnije za Podrav ... Koprivnicu )dok se đejms priprema za akciju "Zagreb" ...... pažnju privlači Zetor sa druge strane ogradeeto ga kren'o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Kako me milo gleda ode-e za Zagrebna bloku hrpa papučaopet promjena pozicije, kolodvorska zgrada sa civilne stranevaraždinska pe'estjedinica je u parku preko puta koldovoranakon što smo se opskrbili poputbinom i tekućinom smjestili smo se u plavca čekajući polazak za KoprivnicuKraj drugog dijela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Mislim nije mi jasno zakaj te Volge truneju vani?kaj ih nikam pod krov nemreju deti da se slože,urede i pod krov nekam. Mislim da je ta Volga vlasništvo HŽM-a i oni bi trebali vodit brigu o svojim eksponatima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 ... zanimljiva zgrada zanimljiva natpisa i zanimljiva grba ... Zgrada varaždinskog ZOP-a. Od svih 10, meni je ta najlepša! Gde vidiš grbu??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Gde vidiš grbu??? Ma ne grba nego grb (zanimljivog grba) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Ode niskopodno dizlo put Zagreba ... I evo ga kasnije u Zaboku: Gredelj ide za Varaždin, a Macosa za Hromec (do mene je druga Macosa za Stubicu ... a s njom i ja ). Dakle, mimoišli smo se za koje dve-tri vure. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 ... mimoišli smo se za koje dve-tri vure. ... jbg, da sam znal da si u tom điru bi Te zazval da ideš šnami (sad sam zeru pametniji pa ću znat za ubuduće) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Kaj ličanka i đems idu u staro železo? Pa nisu tak loše? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 III poglavlje: Put od Varaždina do KoprivnicePrimorci otkrivaju podravsku ravanOdlazimo iz Varaždinaako odlazimo ulijevozagorske pruge ostaju zdesnaplavac prilično zalaufao (što se kasnije pokazalo k'o pravilo )stajalište Zbelava, ona ode na jednu stranu ...... a on na drugu, al' nije to bitno već ova zgrada koju sam zamjetio, ustvari, verovatno će neko od aboriđina znat, je nekad tu bilo više kolosjeka jer mi se čini ko da ovde ima dosta prostora za još koji kolosjekdolazimo u kolodvor Jalžabetopet zgrada bode u oči kao lijepo zdanjesa druge strane je mali park i vodonapojnik za žedne putnike namjernikeu nastavku je zidana ćenifa al' očito je anti-funkcionalna kad je plastična užnju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts