thomcro Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 Mada sam se maknul sa (gotovo) svim foruma mislim da ovo vrijedi objaviti. Zvuči gotovo nevjerovatno ali bio sam u metropoli čak sedam dana (i to u komadu!!!). Povod je bio privatan ali uspijelo se ušićariti i nešto za užitak. "Baza" nam je bila na Vukomercu kod ujaka odakle smo zujali gradom (i malo dalje). Kako ima prilično snimljenog materijala puto-report neće biti sad i odmah nego za tri-četiri dana (moramo sutra {04.08.} opet za Zagreb!) pa bi ovo iskoristil samo kao uvod u nešto puno veće. Srdačan pozdrav svim forumašima iz tople Rijeke ... Za uvod samo jedna fotka Quote
thomcro Posted August 4, 2015 Author Posted August 4, 2015 Ajd da s obzirom da ima jako puno snimljena materijala stavim bar nešto jer ću idućih dana bit dosta van kuće. Btw, i jučer (u utorak) sam bil (opet) u Zagrebu ali ne na mimohodu jer smo oko 11. 30 već zgiljali iz metropole i u Rijeku smo došli oko 13.30.*****27.07.a.d., prvi dio, dolazak u ZagrebKrenuli smo ujutro sa rečke Podvežicenebo iznad grobničkih alpi nije baš nešto obećavajućepopravljači ograde kod Delnicajedini doticaj (prije Zagreba) s prugom je ovdjepočela nas je pratit kišica ali prema moru ima puno više vozilau Zagreb smo išli u KB Merkur odakle puca lijep pogled na zagrebačke krovovelijep dio grada gdje ima jako puno privatnih vilaprije povratka u privremenu "bazu" na Vukomercu.Dalje više nisam ništa snimal jer smo bili iscrpljeni od puta.Nastavak slijedi ... Quote
thomcro Posted August 4, 2015 Author Posted August 4, 2015 28.07.a.d., drugi dio, privikavanje na ZagrebSupruga je dan započinjala kavom a ja ... teplon cikulatonkako sati brzo lete vreme je od akcije, na onom jednom zavoju između Ulice grada Vukovara i Ulice grada Gospićabus na Kvatrićupočele su me opsjedat "plave gliste" koje vješto promiču po zavojimaova čeka slobodan prolazak kroz raskršćejoš mora zericu čekat dok mi ne prođemonemogu odoljeti pogledu na zagrebačke krovoveu daljini se upravo digla jedna plehnata 'tica sa Plesau povratku kaže da bi mogli malčice prošetat kad smo već tu ... "blauera" smo pustili u nekoj ulici koja i nije baš odavala neku sigurnost Quote
thomcro Posted August 4, 2015 Author Posted August 4, 2015 svejedno se otputili prema TBJ po Heinzlovojubrzo smo skužili da u blizini ima popodnevni free parking pa smo izmjestili "blauera" na vidljivo kod željezničkog nadvožnjakama samo što smo malo odmakli ukazala se brena 014a nu čofi u "starom" bojanjuima malo dalje zbuksan i tramvaj ali mi se nije baš dalo hopsat do tamona raskršću Heinzlove i Branimirove sretanje dve "plave gliste"jedan od niskopodnih ulazi na kolodvorROG-ova ponica negde blizu džamije"katek" u ulasku u zavoj Quote
thomcro Posted August 4, 2015 Author Posted August 4, 2015 i jedna od velikih "plavih glisti"evo i druge iz Zvonimiroveineresantno kako "crnom marku" ne smeta što mu rondaju pod poneštricon korak po korak i evo nas kod HNB-ajedna "glista" prema jugukisi kisi u Jurišićevoj mi je bilo zanimljivo stat posred ceste jer nije bilo na vidiku ama baš ničegamorali smo do pošte jer je valjalo dići nešto Quote
thomcro Posted August 4, 2015 Author Posted August 4, 2015 leću travnji amo ...... tamo a ja samo stojim i fotkamneznam jel se smije il' ne al' ja sam lepo umočil ručice u Maduševac da bar malo sperem tutkalo (od znoja) sa rukupredah ratnikabarbić rasteg'o armuniku i peva sve u 16malo više barbića z armunikom ... obratite pažnju na ime dućana i na asortiment mada mi se baš ni dalo ali moral san i do katedraledosta mi je, nemogu više oću natrag, povratak po Vlaškoj ... Quote
thomcro Posted August 4, 2015 Author Posted August 4, 2015 barba Šenoa se lepo naslonil a ja muke trpinjoš jedna "plava glista"katek za Mihaljevaceto nas ... napokon! ... u Branimirovoj i taman dok sam ulazil u "blauera" doleti brena 001... i stade malo niže na signaluganjamo ovoga po Ulici grada Vukovarajesam tebrzo to čudo pa nas na tren i pretekloal' mi smo ipak malo brži i pretekli gaUskoro smo došli u Vukomerec u "bazu" umorni i iscrpljeni. Prođe još jedan dan, sutra će verovatno bit zanimljivije ...Nastavlja se ... Quote
Stanley Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 na raskršću Heinzlove i Branimirove sretanje dve "plave gliste" To je vjerojatno lapsus - raskrižje je Branimirova - Držićeva - Šubićeva. So far - so good, čeka se nastavak. Quote Serija 05 je zakon!
thomcro Posted August 5, 2015 Author Posted August 5, 2015 To je vjerojatno lapsus - raskrižje je Branimirova - Držićeva - Šubićeva. ... Ma sve je moguće, nisam ja baš tulka šarža za zagrebačke ulice Što se tiče nastavaka ... nastojat ću da slijedeće nastavljanje bude sutra (četvrtak) popodne/navečer. Iman dosta obaveza pa kako ulovim vremena tako nešto postam. Večeras sigurno neće bit niš jer sam mrtav umoran i samo gledam kako da što prije zgiljam u krevet. Quote
thomcro Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 29.07.a.d., treći dio, "zujanje" ZagrebomKažu da se neko mjesto najbolje upozna ako moreš prehodat (kulko-tulko) pa smo se trećeg dana i mi tako otputili u malu pješačku avanturu. prohtjelo nam se jesti burek i jedan barbić koji nam se pridružil na jutarnjoj kavi/cikulati nam kaže da ima dobrog bureka na Borongaju (mada je meni to preširok pojam ali sam ga prihvatil kao jedan mali dio lokalna svemira). kažem ja njemu čemu da idem negdje drugdje kad imam pekaru na par koraka a on meni kaže "A ne ne tamo je bolji!". mi kaže da odemo na što sam ja (mudro!) pital kulko je to daleko jer mi se neide za dva bureka par kilometri. Kaže mi ujak ma to ti je tu blizu. No dobro ajd.Idemo prečacem do autobusbne stanice ... kad naltim na ovu malu šljivu punu plodova ...ima i pravih, veselo-trčkarajućih kokica u dvorišćumalo dalje ... a valjda garaža ... sa trompetomali najviše me impresioniralo ovo napušteno imanje u srcu Vukomercamanja kućasa druge strane ima krušnu peći tako korak po korak dođemo do glavne ceste. Tu pitam jednu tetu da kamo bi bila neka pekara a ona mi pokaže prema "gore", duž ulice, i da je to daleko jednu autobusnu stanicu. Ma di ćemo busom, idemo na noge kaže supruga. Prođemo pol puta kad nas prođe busmalo više od mjesta gdje nas je prošal bus je još jedna pekara ali ta u koji smo krenuli je na fotki u sredini (u sivoj zgradi), preko puta je Konzum (a malo prije nje je negdašnji Čingi-lingi) Quote
thomcro Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Povratak z "Merkura", kata na Kvatrićuback viewjureći katek po Zvonimirovojidemo opet napraviti đir (opet na noge) ali danas do kolodvora s time da ćemo prije u Branimiroj kupiti pice (blauer je ostao parkiran na onome free parkingu u Branimirovoj), opazih sa druge strane bika u travuljini (o njemu ću par dana kasnije)valja preći preko Heinzlovesa druge strane 6-ica za Črnomerecuhvatilo se i malo domaćegušli smo i na branimirov plac da vidimo koliko je maknuto (ovoga nije bilo kad smo zadnji put tu hodočastili)manevra na mostu (malo mi je neobično da stoji baš na samom mostu) Quote
thomcro Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Opreza nikad dosta!jedan od meni zanimljivijih grafitaneke tramvaje je zbilja rijetko sresti, ovo je jedina Tatra koju sam snimilna (relativno) uglu Draškovićeve i Branimirove kupili smo pice i kad smo krenuli preko ceste netko me uslikal iz ovog srpskog busaspust u poštanske katakombe (ima i mene zdesna u odrazu u staklu sa picom u vrećici koju sam dotukal kod parnjače)nakon što smo pice spremili na sigurno, sad sam na "svom terenu"mini mi taman na vrijeme da uhvatim odlazak brzog za Villach Quote
thomcro Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Nisam ja jedini koji je fotkal po kolodvorumuving niskopodnog 003/004uto se oglasi najava da dolazi putnički iz Rijeke ... pojavil se za par sekundimađar 013 za Sunjuvraćam se "statici", plavacpreko puta, pomoćni vagon EMV-apotom smo se spustili u Hadnakon što smo ostavili nešto kuna vraćamo se na svjetlo dana, osvrt na potrošačko podzemlje Quote
thomcro Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Vanjsko plavetniloipak je bolje na normalnoj razinisa nagibalom 001/002 neznaju kamo bi pa ga vozaju malo desno pa malo levo (na koncu je nestal negde na levo i više ga nisam videl)plavac 026 za Bjelovarputnički z Koprivnicepoštanska manipulacija ( )dan se polako smiruje a mi se vraćamo po našeg blaueraROYAL-ovi restaurantizlaćane boje ljeta i po asejama Quote
thomcro Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Evo gdje se skril niskopodni 003/004brena 010 stidljivo izvirujenetko me osmatra odozgoraizlazimo van preko "branimirova groblja" (kad su srušili zid očekival sam da će se odmah taj dio pretvoriti u parking ali očito sam preoptimističan)nekako mi to sad izgleda kao kultivirano smetišteback viewcrvena kata skreće iz Draškovićeve u Branimirovu Quote
thomcro Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Za kraj još samo par "končarevaca" ...I to je to, tu priča o trećem danu staje, vratili smo se do baluera i vratili u Vukomerec prilično umorni od hodanja.Nastavlja se ... Quote
Stanley Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 valja preći preko Heinzlove Šubićeve! Za lakšu orijentaciju - na slici je dolje lijevo raskrižje Branimirova-Držićeva-Šubićeva, a sasvim desno je Heinzelova: U to ime mali dodatak - Vjekoslav Heinzel (1871.-1934.), gradonačelnik Zagreba od 1920. do 1928. godine: I na kraju, kada čujete od nekog da tramvaj ide ''do Heinzlove'' - ja sam se toga u životu od ZET-ovaca naslušao - recite mu da se prezime ne izgovara po Vuku Karadžiću nego kao Hajncl. Quote Serija 05 je zakon!
thomcro Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Šubićeve! ... Greška u koracima (i napisal sam da sam sa zagrebačkim ulicama na Vi), bit će bolje drugi put ... da se prezime ne izgovara po Vuku Karadžiću nego kao Hajncl. Ja znam da se veli Hajnclova Quote
Pfaff Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Tko je Marica Draženović? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
thomcro Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Tko je Marica Draženović? Mogla bi biti ova (sudeć po potpisu na fotki) Quote
Danchibald Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 A travuljage po Gl.K. Negjde je netko bio nesto rekao da ne smiju cupati prugu na branimirovom groblju zbog signalizacije koja je postavljena na skretnicama s gl. prugom a obzirom je financirano od EU... Quote
thomcro Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 ... Negjde je netko bio nesto rekao da ne smiju cupati prugu na branimirovom groblju zbog signalizacije koja je postavljena na skretnicama ... Po nekoj mojoj (uvrnutoj) logici moglo bi se otfikarit od iza signala do bika(ova) bez da se narušava sistem signalizacija. Al' ima i drugo rješenje; sve prekrit asfaltom ili betonom bez da se diraju tračnice. Jest da to malo više košta ali sve uloženo se može vratit kroz malo veću cijenu sata parkinga Quote
thomcro Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 30.07.a.d., četvrti dio, "zima"Četvrtog dana jutro je svanulo tmurno, cmoljavo ... i bogme prilično hladno. Nas dvoje smo prilično odskakali od aboriđina jer dok su aboriđini bili u jaknicama i majama nas dvoje smo sjedili na kaf'ci/toploj cikulati u kratkim ljetnim majicama. Nemaš volje ni fotkat (sreća pa je cikulata zbilja bila vruća pa me bar malo zgrijala). Popodne smo stali na Volovčici samo da popunimo sledovanje, dok je supruga bila u dućanu ja sam "čuval stražu" na parkingu jer sam opazil (kad smo dolazili) prugu sa druge strane ograde.mađar prema Maksimiruu jednom kutku parkinga stoji ovaj promo kamijonučinilo mi se da nešto zvecka ali nije bilo ničega (jasno, čim sam okrenul leđa i spremil fotič prošla je brena sa putničkim vagonima prema GK)u povratku z Merkura već je lila kiša i bilo je još zericu hladnije al' to me nije spriječilo da ne snimim katicu na KvatrićuKako je vrijeme bilo zbilja loše za bilo kakvo lutanje na otvorenom otputili smo se u jedan trgovački centar na Istoku gdje smo kupili, ajmo to tako reć, zimsku obleku. Tamo baš ničeg zanimljivog nije bilo za snimat tako da nema niti jedne fotke iz tog djela. Nastavlja se ... Quote
thomcro Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 31.07.a.d., peti dio, posjet Zoo-u koji je odgođen za neko drugo vrijemePetog dana ujutro (nakon kaf'ce/ cikulate) otišli smo na Volovčicu na plac da i sebi popunimo rezerve hrane. Kako je bil rani dan bilo je svega i po relativno pristupačnim cijenama (kod na "dole" sve bi bilo skuplje i po nekoliko kuna).Blauera smo ostavili iza placa i dok smo se približavali brena 005 prolazi prema GKpaviljon je zanimljivog ovalnog oblikaježe morske odne ribe nema a prostor se daje u najam pa ako netko ima trgovačku žicu more se okušatkako je bilo dosta friško jutro (ja obukal majicu koju sam kupil dan prije) ni štandova nije bilo prevećali ipak smo kupili nešto svježih domaćih namirnica, 10 kn/kg10 kn/mjerica1 kn/komad10 kn/kg Quote
thomcro Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 Popodne idemo za Merkur, prvo ispod mosta na Donjim Sveticamaplave oči me prete iz Zvonimiroveunsere blauer ispod Merkurajoš jedan kisi kisi ali ovaj put na Kvatrićuodjednom postalo malo gužvatično na i oko Kvatrićažemsko čeljade koje se zaigralo z morbitelom i uopće ne kuži svijet oko sebe (uopće nije kužila da ju netko fotka na dva metra od nje)nebo se opet namurilo al' bar ne padamađo na putu za GK Quote
Recommended Posts