Gruber Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Pozdrav!! fantasticno!! i inace je oko kraj odakle je moja baka po majci rodom i sve ste ovo super snimili ali...ali, Stanley, izbogohulio si celu pricu recenicom - meni je licka pruga lepsa od unske i krajolik....moraces za ovo dobrano da se ispravis, drugim recima - moraces da smislis dobruuuu `vadjevinu` salim se, naravno pozdrav, Petar Quote ...i onda je on mene pogledao a ja ne volim kad me neko pogleda....
Stanley Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 Najvise me zanima jeli to vrelo slicno vrelu Bosne ovde u mom komsiluku, tj jel se odjednom pojavljuje - iz brda izlazi maltene cijela rijeka Dvije fotografije izvora Zrmanje, skinuto s interneta: Quote Serija 05 je zakon!
seabral Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Svaka čast na putopisu !!! :palac: Zaista si ostvario ono čemu smo se obojica nadali prilikom nedavnog slučajnog susreta na Glavnom kolodvoru. Hvala za odličan i sistematični prikaz. Sad samo još čekamo Pfaffa da ga napokon Fortuna malo pomazi i omogući mu planirano putovanje u ovaj prekrasan dio Like, pa da finišira ove interesantne putopise. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Levente Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Svaka čast za odličan putopis. Dionica Gračac-Knin nikad neće postati dosadna, nezavisno o tome koliko puta se obiđe. Quote Levente -- pozdrav iz Mađarske
Brunoh Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Za noćnih putovanja 1965.-1972. brzim vlakom iz Šibenika u Zagreb visio sam na prozoru (osim kada je trebalo praviti reda među klinčadijom tj, mojim izviđačima, a za to sam inače zaduživao svoje najbliže suradnike) najprije do Knina, gdje sam pratio zamjenu vuče od 661 na zapregu 2 x 642. Zatim sam pratio uspon na prvom dijelu Ličke pruge, a nakon prolaska kroz Staru Stražu obično bih otišao na počinak. Hvala na još jednom prikazu ove, meni najzanimljivije dionice te pruge. Nego, mene zanima dali postoji kakva povijesna slika gdje se vide 642 lokse na ličkoj pruzi? Quote
Vice Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Hvala na još jednom prikazu ove, meni najzanimljivije dionice te pruge. Nego, mene zanima dali postoji kakva povijesna slika gdje se vide 642 lokse na ličkoj pruzi? Na ličkoj pruzi u vožnji nisan zasad naiša, ali imam negdi u arhivi đurana u Kninu na manevri. Quote
dfranc Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Dobro i poučno Quote http://sites.google.com/site/hpdprpa2/
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Dok je iz Knina strojno pristigla Turnerica 102 kačila svoju kompoziciju na Gračačkom kolodvoru... ...sa 521 je iz Zagreba stigao Stanley Odmah krećemo u Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Dakako da je Medomobil do ukrižja Zrmanja pokraj sela Otrić došao prije nagibnog vlaka Dok je Stanley slikao mene s leđa ja sam slikao tunel ispod nasipa po kojem ide kolosijek napuštenog triangla Ovako izgleda ukrižje gledano iz satelita, crveno ucrtan kolosijek triangla Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Ispod kolosijeka vodi još jedan tunel Kućica je ovdje a pas je nekamo odlutao Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Pogled na D1 i ceste koje vode do Zrmanja vrela Zgrada ex ukrižja Pribudić Stajalište Prljevo ŽCPR pokraj Pribudića nalazi se na 138.800m. Na 138 nalaze se ostaci ostataka oklopljenog vagona Krajina expressa. Za pogledati jednom od idućih puta ako ga do tada ne raznesu, trenutno čelik ima dobru cijenu... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Dok pruga prolazi kroz tunel Plavno, mi smo sa brda iznad tunela uslikali našeg Gračačkog teretnjaka I odavde se vidi kolodvorska zgrada Plavnog Mislim da su ovo ostaci Citroena Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Vijadukt Bender još poznat kao Ćupkovića most Sa druge strane brda vidi se i mali vijadukt, na njemu ophodar Franjo Panorama sela Bender, vidi se i kuća Luke Ćupkovića ex direktora ŽTP Zagreb, Rotkodovog oca Stanley na mostu. Adrenalin ga sprjećava da se uplaši visine. Prolazni kolosijek Plavno, stanje pruge takvo da je brzina ograničena na 20km/h Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Sa ceste prema Oton brdu pruža se doista fantastičan pogled Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Namještam na Xperija X10mini odredište Knin. Nataša nas navodi po cesti koja prolazi nedaleko ex kolodvora Stara Straža. Blizu Stare straže sa ceste sam ugledao kolodvorsku zgradu i izašao poslikati ju. Pruga prema Kninu Knin u daljini Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Pogled kroz skretničarsku kućicu prema kolodvorskoj zgradi. Stanley mene ja njega Bilo je tu i komadnih pošiljaka Struja je prošla ali signalizacija još nije u funkciji Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 I ispod ovih kolosijeka ide cesta Padokaz u smjeru Knina Da razriješimo dvojbe oko starosti praga na trasi uklonjenog kolosijeka prema ex kasarni-skladištu Google earthu ne smeta grmlje, trnje i bodljikava žica. Crveno je sigurna a plavo eventualno moguća trasa kolosijeka unutar ex vojnog objekta. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Ovo postrojenje služilo je do 60-ih za pretovar kamena koji se iz obližnjeg kamenoloma dovozio dekoviljskim kolosijekom na rudničkim kolicima. Pogled prema Kninu Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Dobro... a za sto je sluzio kolosjek najdalje od stanicne zgrade u Pađenima? Pljustalo je kad smo mi tamo bili... jesi li barem ti saznao? Ovaj? U ex vojna skladišta zbog kojih je prošle godine u ovim krajevima bila oglašena opća opasnost Drveće jako voli rasti u kolosijeku... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Taman smo se pozdravili sa osobljem kolodvora i krenuli kada mi je zazvonio mobitel. Ophodar Franjo je uspio prehodati 7km između Plavnog i Pađana i taman je stigao na kolodvor. U Plavnom me je tražio da mu napišem e-mail adresu, ja sam dodao i osobne podatke, broj mobitela, pa sam mu tako omogućio prijevoz do kuće u Gračacu uz uvijet da nam bude vodić do Vrela Zrmanje. Bliže nismo stigli. Ali pruga je točno iznad izvora Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 U Zrmanji je spomenik 120-orici žrtava fašističkog terora... ...ali i izvor sa pitkom vodom Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 U Gračac smo stigli na vrijeme. 524 je u dolasku kasnio 10 minuta pa smo se slikali... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Portos Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Stiže 524 Stanley odlazi U povratku Mato i ja NISMO kupili pastrve u ribogojilištu u Suvaji jer su sve bile rasprodane. No tugu smo utopili u Matinom vinu i skršeni se srušili u krevete. Bio je to lijepi izlet koji je sa Pfaffom mogao biti još ljepši. No ima vremena, doći će i Pfaff u te krajeve. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Pfaff Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Lijepo, baš vam zavidim, a da ste ovdje bili malo štedljiviji, mogli ste napuniti bar dvije stranice teme "Viđeni fotografi". Veliš: ostaci oklopnog vagona. Hmmm? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
mali.paja Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Panorama sela Bender, vidi se i kuća Luke Ćupkovića ex direktora ŽTP Zagreb, Rotkodovog oca Luka Čupković nije bio nikad direktor ŽTP-a Zagreb! Quote
Recommended Posts