Jump to content

zagro

Članovi
  • Posts

    794
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

zagro last won the day on July 11 2023

zagro had the most liked content!

1 Follower

About zagro

  • Birthday 08.12.1990

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Nova Kapela-Batrina

Recent Profile Visitors

10288 profile views

zagro's Achievements

1,2k

Reputation

  1. @Stanley je li prometnik možda spominjao koliko tereta tu prolazi? P.S. gordana357 i mali.paja počinju prepucavanje za 3, 2, 1...🤣
  2. Eh, i ti bi sad svašta, nemoj pretjerivati 😂
  3. Malo OT: kad se to dogodilo i kakav je bio rasplet te situacije?
  4. To je glavni signal koji ima ulogu zaštitnog signala (štiti rasputnicu) . Štitni signal je nešto drugo.
  5. O tome da mađari ponekad znaju biti "ćudljivi" što se tiče kočenja pričaju mnogi strojovođe. Jedan mađar se prije par godina nabio na bika na Glavnom kolodvoru, a drugi profulao stajalište Lužani za 1400 metara iako je prije toga normalno stao u Oriovcu i nakon toga u Novoj Kapeli. U oba slučaja je uzrok potpunog otkazivanja kočnica ostao nepoznat.
  6. Istina. Ali, barem meni, atmosferu na tom kolodvoru odlično opisuje grafit u jednoj od skretničarskih kućica koji kaže: "Čudesan zov ima ova pruga..."
  7. @Domagoj Vu @tony_ri evo ostataka tog groblja, objavljujem uz dozvolu autorice fotografija. Nalaze se u blizini tornja s reflektorima, istočno od konačišta. Groblje je uklonjeno (sukladno "Odluci o uklanjanju groblja okupatora i narodnih neprijatelja" od 18.6.1945.) najkasnije do 24.9.1946. kada je, na upit Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, vinkovački gradski narodni odbor odgovorio da je "po navedenom postupljeno".
  8. @Domagoj Vu svaka čast na trudu! I ja sam prilikom svog obilaska tražio ostatke groblja ali nisam uspio naći ništa. A o njemu upravo raspravljam u jednoj facebook grupi. Te piramide se zovu "zmajevi zubi", služe za usporavanje napredovanja vojne mehanizacije. Ostatak iz Domovinskog rata.
  9. Ovaj signal je bio signal spuštalice između A i B parka, služio je pri ovome što je @mali.paja opisao, znači za zapovijedanje bržeg ili sporijeg guranja manevarskog sastava na grbinu ili za njegovo zaustavljanje i povlačenje s grbine. Signalizirao je crveno mirno-"Stoj", zeleno mirno-"Gurati lagano", zeleno trepćuće-"Gurati brže" i žuto mirno-"Natrag. Svaka čast na putopisu, 2014.-2015. imao si više za vidjeti nego ja prošle godine.
  10. Pozdrav, imam kontakte mreze za HZ ako te zanima :)

  11. D a, u Vinkovcima u pola bijelog dana. Viđeni su taj dan u Maloj Bosni pa je netko pozvao policiju međutim uspjeli su se posakrivati. Naravno, ako još netko može neka se pridruži.
  12. Zovu ljudi, dolazi policija. Nekad ih uspiju pohvatati, nekad ne. Prije nekih mjesec dana su mi se u kolodvoru popeli na vlak u 4 sata popodne, njih petnaestak. Skinuli su ih u Slavonskom Brodu. Prije toga dvojicu u Okučanima. Još prije toga petoricu u Ivanić Gradu... Samo organi reda ne vole kad se s tim izlazi u javnost, kažu da se tako "širi panika" pa se za to ne zna.
  13. Danas sam našao malo vremena za šetnju ovim kolodvorom s koje nosim i pokoju fotku. Htio sam se popeti na postavnicu pa odande okinuti koju sliku ali sam razmišljao da bi moj ulazak možda mogao probuditi i iznenaditi grupu imigranata, a nitko nije dobre volje kad ga probude pogotovo ako se skriva od policije... Moje slutnje je potvrdio jedan od lokalaca koji je naišao, inače prometnik i moj poznanik. Preporučio mi je da ne ulazim nigdje jer navodno često tu viđaju imigrante koji koriste napuštene zgrade i vagone. Također, neslužbeno sam saznao da se ovih šest pokošenih kolosijeka "D" parka vraća u upotrebu zbog sve veće potrebe za deponiranjem vlakova. Krenuo sam od istoka i tu se vide remontirani spojni kolosijeci. Pokošeni dio kao da je mrvicu živnuo...
  14. @Levente , nisi se pomaknuo od teme, barem što se mene tiče. Uskoro ću opet tamo. S obzirom da je dobar dio kolodvora pokošen, smrdi mi na demontiranje istoga pa ću otići još poslikati što se da dok nije kasno. Istina, obujam teretnog prijevoza je znatno opao ali i sada dok se teret ponovno vraća nema potrebe za kolodvorom ovakve vrste. Tu je @zglajzan u pravu, maršrutnih vlakova je puno više nego prije. Evo recimo npr. da nijedan vlak moje firme (THPZ) koji je prošao kroz Vinkovce u zadnje tri godine otkad radim ne bi ušao u taj teretni kolodvor da je u funkciji, osim eventualno na deponiranje. Ovo sa grobljem ispod dijela kolodvora i je simbolika, ali i jedna tužna činjenica.
  15. G.Pavo Božičević mi je pričao mnoštvo zgoda i nezgoda vezanih uz ovaj kolodvor koje je doživio dok je radio kao prometnik te kao pomoćnik šefa kolodvora, u vrijeme kad se sve radilo "na žgance". Stvarno ničime nisam vezan za Vinkovce i vinkovačko čvorište ali me taj stari kolodvor jako intrigira otkad sam došao na željeznicu.
×
×
  • Create New...