Jump to content

BornaZ

Članovi
  • Posts

    189
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

BornaZ last won the day on March 17

BornaZ had the most liked content!

About BornaZ

  • Birthday 10.10.2008

About Me

  • Location
    Karlovac
  • Interests
    željeznica

Recent Profile Visitors

1283 profile views

BornaZ's Achievements

524

Reputation

  1. Nisam baš siguran. Koliko sam uspio vidjeti iz vlaka, šine su zahrđale. Sjećam se da je pred par godina još bilo naslaganih vagona. Imam vremena za vikend pa ću provjeriti. Između ostalog lijep putopis.
  2. Bio sam na Zapadnom i zabilježio sljedeće: JŽ Vectron se pojavio u međuvremenu Datum revizije 20.6.2019. Slovenac je, no ne i rođeni Pozdrav iz Karlovca!
  3. Kad sam ga vidio, mislio sam da je slovenski. Vjerojatno sam u subotu u Zagrebu pa ću probati nešto saznati.
  4. Auti razmaknuti (osim Mazde) kao da pruga još ide... Iza kružnog toka Prema silosu Tu još postoje pragovi Kod silosa još jedino postoje šine Unutra ništa Prema kružnom toku Novije. Mislio sam da je '98 pa sam slučajno slikao naopačke Samo odrezano Kraj. Još se privikavam na bolju kameru pa ću probati ubuduće slikati ravnije. Pozdrav iz Karlovca!
  5. "Crveni tunel" Pogled unatrag Pogled odozgo Vjerujem da netko tko nikad nije čuo da je pruga išla ovdje, rekao da da je ovo isušeno riječno korito Kroz ogradu Nastavite će se...
  6. Ja sam za taj kolosijek saznao preko Google Mapama proučavajući zelene linije i zavoje. Danas sam se zaputio u Bjelovar i obišao ga. Teretni dio Samo je ovo ostalo od vagona Taj Francuske (SNCF) nebu više vidio Promjena: bik je odšetao unatrag Od ajmoreći signalizacije ostalo je samo ovo S druge strane Nastavak slijedi...
  7. Na ovom ispred brene još uvijek radi displej na boku. Piše "HŽPP" ako se ne vidi. Bilo bi neobično da ne vozi?
  8. Nastavak... Neboder Ovi ne bu tako skoro vozili Prema zadnjim informacijama ovakve papagaj-asee više ne voze. Iz žalosti u žalost... ...u budućnost Tramvaji Sljedeće fotke prikazuju Metropolu iz pogleda turista (mene). On sjedi, oni rade, ja slikam... Ex-Zagrebačka banka Jadni Paromlin Sarajevska (ima J kraj broja na haubi) Eh, da mi je jedan ovakav (bez vozača moliću)😁 Konjić Prazno I to je to. Konačno je došao kraj ovog putopisa. Hvala Vam na strpljenju, pokušat ću biti brži ubuduće i odjavljujem se fotkom soma koji me doveo doma. Thank You for all and have a good night!
  9. U redu je. Trudim se paziti da ne stvaram predrasude s obzirom na moj broj godina - prednost zbog vremena u kojem živim i gdje je mnogo više stvari dostupno nego kada ste Vi bili u mojim godinama. Po pitanju ovog putopisa sam prilično spor pa ću jedno vrijeme prestati s time i raditi reportaže kao što sam i počeo. Ali bilo bi uredu završiti ovaj postojeći so show must go on! Stepa Kotrljajući se do GK uz autoput A11 vidio sam napušteni industrijski kolosijek koji prolazi ispod autoputa. Kasnije sam saznao da je to kolosijek do ribnjaka. Fotka je loše ispala, ali info se da iščitati... Plavac 014. Prvi od XXX kojeg sam vidio Spustivši se kroz Importanne, s druge strane pronašao sam mjesto pokojnog ind. kolosijeka za Paromlin koji će navodno isto uskoro rušiti😢. Prema Glavnom U Paromlin (opet sunce neda) Fotka s ulaza HŽM Ovog jadnik je nažalost rođen da bude zaboravljen😥 Možda nastavim pisati večeras žuri mi se na 4000 za Škrljevo. Pozdrav iz Karlovca!
  10. Meni se nikud ne žuri. U ostalom, prvi put sam bio na kolodvoru Sisak i svidjelo mi se kako je depo tako pregledan. Ni ja ne volim riskirati pa da me netko najuri. Najbolje pitati zato sam i postavio pitanje da znam za ubuduće. Možda sam prenaglio jer sam umoran taman vlakom došao iz Delnica.🤦Svi griješimo.
  11. 2131!? Baš sam razmišljao pitati ima li koja živa. Smije li se kako doći bliže a da nekom ne bi išla para na uši. Dogovor, najava?
  12. Oprostite, malo se oteglo zbog školskih obaveza, no možemo nastaviti. Dakle, kada je Mađar došao do Zagreba, vlak (somuljaga) je već čekao. I to ne bilo koji, nego somuljaga cvaja (002). Bio je prilično natrpan pa sam našao sjedalo nasuprot jednog gluhog čovjeka. U njemu je bilo je užasno vruće jer je sunce sjalo ravno u njega. Do Siska je bilo teško išta slikati zbog rupičaste reklame na vlaku. Sisak Ne bi joj škodila kakva obnova Kolodvor je nov, čist i i iznenađujuće prilično uredan, izuzev neoznačenog ŽPPR-a i jednog pokvarenog lifta. Btw drugi radi. Malo lošija slika, ali dotični radi Pothodnik Čim si malo dalje od Zgb... Ložiona je veoma pregledna pa ne treba preskakati prugu za dobru fotku. Bumbari Najmanje od vagona Fora su mi lisnata postolja Sisak ima dvije😎 Đurica petak Đuro mi je bitan jer ih vidim jedino kad idu iz/u Rijeke/u. Tada jedino idu kroz Karlovac Nakon samo 20 minuta divljenja vrijeme je za povratak u Metropolu To je zasad sve, žurim se na vlak za Delnice. Inače se nisam često prije vozio vlakom pa sam bio fasciniran tako starim Mađarom pa sam zato slučajno napisao nestručan komentar. Istina je da su nekad stvari radili bolje, samo ja tako u trenutku nisam razmišljao. Ispričavam se ako sam izazvao kakav predmet žešće rasprave. Pozdrav iz Karlovca!
  13. Svaku subotu planiram se počastiti putovanjem vlakom gdje ima zanimljivosti za vidjeti (i fotkati naravno). Ove subote zaputio sam se u Sisak, no nisam planirao i obilazak Metropole. Sezona magle je u zraku, tako znam da sam se probudio u gradu na četiri rijeke. Spremio sam se za put ka Sisku. Stigavši na stajalište Karlovac Centar dočekala me pustoš koja se uskoro pretvorila u veliku gužvu. Sunce neda Nedavno je forumaš Zugspotter Ingolstadt napisao da je ovo stajalište na Europskoj razini. S tom tvrdnjom se slažem, ali je održavanje, nažalost, Hrvatsko. Ovaj lift me zbunjuje do kraja. Nije radio, a bio je gore. Sad kao "ne radi", a dole je u prizemlju. Dotični za Zagreb je upravo trebao stići, no oni su poslali - teretni, a još je išao za Rijeku.😡 Nakon punih osamnaest minuta kašnjenja, u nadi da ću dočekati neku mamlaz (jer kasni)-somuljagu, došao je ni manje ni više Mađar i to kakav. 005 s klupama! Nisam znao jel bih preskočio il' bih uzeo vožnju u toj povijesnoj garnituri. Iznutra U dnu fotografija vidi se moje prijevozno sredstvo Pred Draganićima se radi na podvožnjaku Kad je u Desincu zadnji put ovdje bio netko parkiran? S obzirom na godine ovog vlaka mislio sam da ne može do 60 km/h, ali kad mi je brzinomjer pokazao ovu cifru samo sam molio da se ne raspadne Usput slikane informacije na vagonu Hrvatski Leskovac Zeleni most na ulasku u Zagreb Povijesni u Zagrebu. Možda neudobno, ali svakako povijesno i inspirativno iskustvo pružila mi je ova garnitura To je zasad sve. Ovo radim po prvi put pa ako sam fulao putopis nemojte mi zamjeriti trebat će mi još iskustva. Ako podržavate to što radim puno Vam hvala unaprijed i veselim se pisanju nastavka koji će biti uskoro. Pozdrav iz Karlovca!
×
×
  • Create New...