Jump to content

milan_s

Počasni član
  • Posts

    7211
  • Joined

  • Last visited

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    -

Recent Profile Visitors

57782 profile views

milan_s's Achievements

68

Reputation

  1. Slikano iz one pozicije, učinilo mi se da je kolosijek uži od normalnog, pa sam pomislio da nije neki provizorni uski kolosijek. Kad sam ja lud za uskim kolosijekom ..
  2. Zanimljivo i tužno! Kakav je ovo kolosijek na ovoj slici?
  3. Uskotračne željeznice spadaju u domen mog istraživanja.

  4. seabral Kad je zadnji put prošao vlak tom prugom? Možda si to negdje spomenuo, a da ja nisam pročitao.
  5. Ja opet malo o Istočnoj pruzi, i neka moja razmišljanja o bivšim vremenima. Nadam se da ne zamaram, ali ova dresina me natjerala na to. Sjećam se da sam kao dijete, negdje oko 1970, sa mojim roditeljima bio u posjeti njihovim prijateljima u Olovu, koji su, koje li slučajnosti, živjeli u zgradi odmah pored, tada već napuštene uskotračne stanice. Naravno, na moju molbu, pustili su me vani, i ubrzo sam počeo da istražujem po napuštenim kolosijecima. Pored jednog magacina uz sami kolosijek, pronađem odbačenu dresinu, u obliku bicikla. Pokušao sam da ga dignem, ali ta stvar je bila preteška za mene. To biciklo je bio polomljeno i zarđalo u tolikoj mjeri da sam znao da je nemoguće provozati se na njemu, ali sam jednostavno htio da vidim kolika je težina. Tako je vožnja na takvoj vrsti željezničke opreme ostala moja neispunjena želja. Kada je Istočna pruga ukinuta 1976, pa do njenog demontiranja 1982, proteklo je više od šest godina. Cijelo to vrijeme uskotračna pruga je bila tu, upotrebljiva, ali neiskorišćena. Na nesreću, to su ujedno bile moje "lude godine," kada su neke druge stvari prirodno višeg prioriteta. Da mi je da sam tada imao ovu pamet, mogao sam tih šest godina napraviti dresinu, pa obići stotine i stotine kilometara uskotračne pruge, snimiti bezbroj fotografija sa uskotračnom prugom, tunelima, mostovima i željezničkim stanicama, ... ali nisam. Možda je tako bolje, jer vjerojatno da jesam, ne bih preživio vrijeme kad su to sve skinuli.
  6. Lijepe slike. Ona ostava za dresine me podsjeti jednom davno kada sam kao osnovac išao na Istočnu prugu da skupljam biljke za herbar, negdje oko 1966, pa par kilometara istočno od stanice Bistrik, bila je jedna tako mala ostava za jednu dresinu, sa komadom kolosijeka koji je išao iz ostave okomito na glavnu prugu. Međutim, mnogo prije nego je promet na toj pruzi zatvoren, ta ostava je bila demontirana i uklonjena. To sam dobro zapamtio kada sam primijetio da ostave više nema, jer mi je izgledala mnogo lijepo, i nekako egzotično.
  7. Metlika - Karlovac, kod mjesta Ozalj.
  8. It takes a great deal of patience to capture unique moments, but the effort has been rewarded by excellence in quality of the photos obtained for generations.
×
×
  • Create New...