Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

Ezel

Članovi
 • Content Count

  152
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nova Gradiška
 1. Zadnji putnički iz Koprivnice dođe u Dugo Selo minutu prije 747, znači dosta riskantno. A kako je pomaknut za 10 minuta, veza iz Varaždina ima pola sata čekanje. Adria opet vozi samo 3x tjedno. 1741 su dobrano razvukli: Zagreb-Novska 2:07. Ne znam kojom logikom čeka u Ivaniću do 17:13 jer Putnički za Zagreb prođe u 17:06, znači mogao bi odmah tad krenuti i križat se sa 412 u Novoselcu.
 2. Kurir u obliku PDF-a na PP-ovoj stranici.
 3. Ovih devet minuta Zagreb-Dugo Selo zvuči nerealno. Nije li ta dionica prije 2-3 godine bila bez ikakvih sporih vožnji pa nijedan vlak nije išao ispod 15 minuta. I još izmjena vuče u Koprivnici +10 minuta.
 4. Ezel

  Gomulke

  Za prvo pitanje, u proljeće 2009. Za ovo drugo ne vjerujem da itko zna odgovor, treba prvo pričekat da ih povuku iz prometa. Al ako su sačuvali 361 i 362, vrlo vjerovatno će i Litorinu.
 5. Što se jutros događalo kod Ivanića? Vidim da je 740 kasnio 4 sata, a 741 vozio samo do Ivanića.
 6. Stubica nema gdje, a o Lendavi sam upravo stavio članak u prikladnoj temi o toj pruzi, da ne odemo u OT. Jedna od varijanti ove spojnice je bila i Sv. Križ Začretje-Golubovec, tako Golubovec ne bi ostao šturc.
 7. Vidim da u ovoj temi nije spomenuto da Lendava do Drugog svjetskog rata nije bila šturc, već je bila povezana s Lentijem (ili Lentima ), točnije sa selom Redics. Na stranicama grada Lendave naišao sam na članak u kojem se spominje kako Mađari vrše remont pruge do Redicsa, gdje je spomenuto i spajanje s Lendavom. Link na članak: http://lendavainfo.com/zelezniska-povezava-lendava-redics-madzari-ze-zaceli-z-vihanjem-rokavov/
 8. Ma odma elektrificirat i pruge za Stubicu i Mursko Središće. 😁 Previše je to struje, gdje će onda nagibni i Gredeljevac razvijat 160?
 9. Mislim da je sa 790 problem bio što je išao u isto vrijeme kad i Hitri, pa su jedan drugom otimali putnike za Varaždin. Cijeli dan nijedan brzi za Varaždin i onda dva u razmaku 15 minuta.
 10. Šta je ono 4-a-a1, plan da se pruga od Karlovca spoji na Veliku Goricu?
 11. Ezel

  Ezel

 12. Nije li doplata za bicikl uvijek ista, 15 kn, prevozio ti Trnava-Čulinec ili Split-Osijek? A za Švedove nikad nisam imao problema, nema prostor za bicikle ali uvijek dozvole kondukteri da ga staviš kod vrata.
 13. Neki dan se pokvarila lok na 211, možda si baš taj vlak vidio pa zato stoji.
 14. Što će elektrifikacija na pruzi Kapela-Požega? Ta pruga nije kao koprivnička pa da putnički ide svakih sat vremena, a nema ni velik teretni promet.
×
×
 • Create New...