Brunoh Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Prije nekoliko dana sam se vratio iz Istre.. Tako da nisu cipelcugi stalno iz Međimurja, nego ih ima iz dalja.. (uzeo sam brata sa sobom za asistenta) Evo karte na dijelu od Sv. Petra do Pazina Došli smo preklimatiziranim vlakom 4706 iz Pule Pogled prema Puli Imali smo dosta vremena pa nije bilo žurbe. Evo ulazni signal iz smjera Pazina Pruga prolazi nasipima i usjecima. Usponima i padovima.. Quote
Brunoh Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Do predsignala ima nekoliko krivina, pa se pitam kako je po zimi rukovati s njim.. Ovdje sam planirao mjesto za sačekušu radnog teretnog, ali sam već u Puli vidio da će izostati Ovo je mjesto sačekuše vlaka 4708 koji doalzi iz Pule vlak 4708 ovo je mjesto sačekuše vlaka 4711 iz Pazina pogled iza Quote
Brunoh Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Vlak 4711 Bivše stajalište Grubiši Nastavljamo put prema stajalištu Heki Nekadašnji prijelazi imaju ove betonske stupiće. Jel netko zna zašto su služili? pogled unatrag (nastavak slijedi) Quote
Brunoh Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Stajalište Heki ..lijepo uređeno Žurimo dalje do drugog, kilometar udaljenog stajališta Stajalište Heki Tovarište ima jedan kolosijek, naravno, koji se ne koristi nego samo njegove skretnice usporavaju brzinu na pruzi Dolazi vlak 4710 iz Pule Quote
Brunoh Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Stajalište s druge strane Ovdje čekamo 4713 iz Buzeta. Vlak kasni 30 min zbog kašnjenja Slovenca iz Divače.. Od ovog mjesta počinje strmi pad, i proteže se skroz do Pazina.. ovom dugorepom gušteru su odrubili glavu - prava je poslastica osama Quote
Brunoh Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Ograničena brzina od 10 km/h samo u smjeru Pule najdublji usjek na pruzi vlak 4712 iz Pule Quote
Fox Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Jako lijepo hvala na trudu Stvarno velika šteta što je Istra tako daleko od drugih pruga.Čudna smo mi država Istra nam je nije povezana sa ostalim prugama,pa onaj komad dok Ploča stvarno ima svačega :Koliko sam nabrojao po brojevima U Istri ima 4 Šveda ili sam neki propustio? Quote
RAIL-LOGISTIK Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 U zadnje vrijeme si jako aktivan!Samo tako nastavi! Quote
Jura Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Stvarno su lijepe i zanimljive te istarske pruge, svakako ih stavljam na popis za obići. Hvala na lijepim slikama i putopisu! Quote
Toma Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Odlicno! Hvala! Prava je steta sto nije naisao nekakv dugi teretnjak - na ovim zavojima bio bi vrlo fotogenican! pozdrav toma Quote Three Blind Mice
mali.paja Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Odlicno! Hvala!Prava je steta sto nije naisao nekakv dugi teretnjak - na ovim zavojima bio bi vrlo fotogenican! pozdrav toma U Istri su ti teretnjaci sa par vagona. Izuzetak je ukoliko se pojavi iz Makedonije brodski lim za Uljanik. I to je svega 10-15 vagona. Quote
Brunoh Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 pruga prolazi visoko iznad Pazina.. ali strmo pada ovo mjesto je bilo savršeno za doček radnog za Pulu, ali nažalost, danas nije vozio.. ..ali sam gore na cestici napravio sačekušu za Mariborca vlak 1473 Pula - Maribor na čelu je 2062 036 predsignal je lijepo obasjan Quote
Brunoh Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Ulazni signal kolodvora Pazin, sa starom mehaničkom brkljom kolosijek koji završava čeonom rampom za utovar automobila ova zanimljiva matematička brojalica nalazi se nedaleko kolodvorske zgrade.. večer kao da smo na negdje na moru, a ne u unutrašnjosti Istre.. vlak 4714 za Lupoglav koji čeka križanje vlakom za Pulu.. Quote
Brunoh Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Evo sad dodatka.. Lupoglav.. Vlak 63219 sa lokomotivom 2062 049.. vlak 4700 iz Pule za Buzet <- za Kršan - za Pulu -> pruga za Pulu pobliže te za Kršan vlak 4705 za Pulu strojni vlak 69230 za Buzet Quote
Pfaff Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Smucaš nam se po terenu bez najave, ha? Inače vrlo zanimljivo, lijepo si to odradio. Čestitke! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Roni Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Jako lijepo, hvala! Quote Pozdrav, Roni http://raildata.info
Brunoh Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 Bika u kolodvoru Lupoglav Danas B 1472 iz Maribora nije ni puno kasnio kao ovih dana; samo 15 minuta (valjda zbog malo ljudi u vlaku pa se nije dugo čekalo na granici) u našem vagonu nije bilo 2 kupea jer su ih maknuli da ljudi mogu voziti bicikle, pa su bila 2 kupea 1. razreda i ostalo 2. razred.. Dolazimo u Pazin te krećemo iz Pazina punim gasom Sv. Petar u Šumi samo prolazimo.. Quote
Brunoh Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 Ljepote istarskih pruga.. dugo nisam osjetio taj miris borova; prekrasna šuma uz prugu kod Pule ŽCPR na rivi 2132 055 na odsluženju u Puli 049 spava za kraj, mnogi francuski turisti trpanju naš vlak, ponavljam još jednom, preklimatizirani.. Drago mi je da vam se cipelcug sviđa, hvala na pohvalama, ali to bi bilo to za ovu godinu od šetkaranja po prugama lijepe naše.. Quote
Zeus Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Hvala ti na odličnom putopisu. Ova klasika je baš šećer na kraju. Quote
Brunoh Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 i dobro sam sam birao klasiku jer se ne smije otvarati prozor u švedu..A u Lupoglavu su me pitali kako to da smo zakasnili na šved, a ja: biram bolje, brzi Quote
VICTOR Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Fantastičan putopis, čestitke Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!!
Brunoh Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Samo za Zeusa http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=4531&start=165 Quote
Zeus Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Samo za Zeusahttp://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=4531&start=165 Fantastično. Ta 036 mi ima nekak čudnu sirenu, i ne zvuči mi tak loše. Puno ti hvala Bruno. Imaš pijaču kad se prvi put vidimo. Valjda bi naš zajednički pajdaš dogovoril sastanak. Quote
Ante-vž Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Bravo, bravo! Sadržajan putopis pun zanimljivih fotografija! Pohvaljujem veliku želju za upoznavanjem pruga i veliki trud da se to prezentira i drugima. Istarska pruga stvarno je jako zanimljiva i po puno stvari vrlo specifična što je u putopisu lijepo dočarano! Također pohvaljujem korištenje zaštitnih prsluka! Bok! Ante Quote Moja galerija na Photrain.net - https://www.photrain.net/photos/member/ante.klecina
dfranc Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Krasno, baš mi se dopalo, naročito ova stara infrastruktura. A ovaj bik izgleda ko ski skakaona. Vrag zna kaj bi bilo da vagon malo brže doleti na njega? Quote http://sites.google.com/site/hpdprpa2/
Recommended Posts