Stanley Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Danas je u Zagrebu boravio naš forumaški prijatelj iz Rijeke Pfaff. S obzirom da je imao vremena malo se odvojiti od društva s kojim je doputovao, poželio je posjetiti aktivni dio Kumrovečke pruge sve do Harmice. Društvo smo mu pravili Portos i moja malenkost, a na kraju nam se pridružio i Lovac na pruge. Slijedi nekoliko foto zapisa. Na domicilno stajalište Vrapče došao sam, po običaju, puno ranije nego li je bilo nužno. Kod putovanja željeznicom uvijek se držim načela: bolje je da ja čekam njega, jer on mene čekati neće. U očekivanju Mađara s našim riječkim gostom uhvatio sam ovoga iz kontra-smjera: A u ovome je Pfaff: Obratite pozornost na upravljačnicu (desno): To se naš riječki prijatelj uvalio na stratešku poziciju i razmjestio svoju aparaturu: U stajalištu Zaprešić-Savska pridružio nam se i Portos: (Nastavlja se) Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 27, 2010 Author Share Posted February 27, 2010 Stigli smo do krajnje točke - stajališta Harmica: Vraćamo se odmah i valja nam premjestiti se na suprotni kraj vlaka: Ipak će biti vremena za još poneku snimku: I ja ću tebe: (Nastavlja se) Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 27, 2010 Author Share Posted February 27, 2010 Na povratku smo izašli iz vlaka na Zapadnjaku i uputili se prema logističkoj bazi za popunu kalorija - pivnici Medvedgrad na bivšem kolodvoru Samoborčeka: Da vidimo što ovi nude: Iz Zagreba nećeš otići gladan: A ni moje nije za baciti: Za vrijeme ovih bakanalija pridružio nam se još jedan forumaški prijatelj - Lovac na pruge: (Nastavlja se) Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 27, 2010 Author Share Posted February 27, 2010 Približilo se i vrijeme rastanka. Lovac nas je odvezao automobilom do stajališta Kustošija, gdje smo čekali vlak do Vrapča (ja) i Zaprešića (Pfaff i Portos). Naš riječki gost odlučio je ručak probavljati na klupi... ... dok je Portos tražio motive za snimanje: A njih se uvijek nađe, ipak je ovo X. koridor: Toliko s moje strane o ovom forumaškom susretu i lijepo provedenom danu. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Evo i uradaka iz mog fotoaparata. Naravno, nisam ga koristio još od Sarajeva pa su ostale krivo podešene ISO postavke Dolaze Pfaff i Stanley U Brdovcu križanje Laduč Šenkovec Harmica Vukovo selo Kraj Donji Rozga Prosinec Draše Gredice Klanjec Zelenjak KUMROVEC Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Harmica --> Šenkovec Šenkovec Laduč KRETEN (nismo znali da li će stati ili ćemo proći kroz njega) Ulazne skretnice kolodvora Savski Marof Brdovec 1 142006 Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Jedan od 4 neobnovljena Mađara u kolodvoru Zaprešić Krapinski most Nabujala Krapina Podsused Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Podsused tvornica dežurna manevra vagoni Zagrebtransa Gajnice Gajničanka Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Stanleyland Lovac station Černomerec teretni kak bi rekli naši stari Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Novovandalizirani Mađar 022 ulazi u Zapadni Rukice i nogice bi im potrgal grafiterske Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Nakon ručka i piva u Medvedgradu lovac nas je svojom zlatnom pilom odvezao do Kustošije Kreće teretni sa 140 osovina prema Sloveniji Prolazi Mađar prema gradu Pfaff odmara nogice Sudbina je htjela da se do Zaprešić-Savske odvezemo u njemu THE END od mene! Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toma Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Portos, koliko ti je ISO na ovim fotkama? Btw - lijepe fotke, hvala! pozdrav toma Quote Three Blind Mice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Portos, koliko ti je ISO na ovim fotkama? 800 Moja greška, zaboravio sam promijeniti ISO, inače fotkam na ISO 80 Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Podsused tvornica vagoni Zagrebtransa Nisu vagoni nego vagon Zagrebtransa (plavi sa spuštenim podom). Ovaj žuti vagon je za kasaciju (rezanje). Prodan je CIOS-u. Nekad je bio na pomoćnom vlaku II (2) u Zagrebu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 U Brdovcu križanjehttp://i170.photobucket.com/albums/u276/portosmedex1/krapinski%20most/h02.jpg Na dvokolosiječnoj ili paralelnoj pruzi ne može biti križanje! Može biti samo mimoilaženje. Križanje se može obavljati samo u kolodvoru. Brdovec je stajalište. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfranc Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Jako lijepo dečki! Joj kak se dugo nisam fural prema Klanjcu Vrag zna kaj bu stom prugom? Portos kaj se tiče ISO 800 nisi jedini kaj je zaboravljiv, meni se recimo obavezno, ali skoro u 100 posto slučajeva događa da kad slikam sa autoknipsom daprva sljedeča slika iz ruke ide opet na autoknips Quote http://sites.google.com/site/hpdprpa2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
1142007 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Jako lijepo. Skoro da ste i mene vidili, ja sam bil u 210 (išel za Ljubljanu).Nije li ono Sutla , a ne Šenkovec ? Quote Samo 1.razred ! 1.'st class only ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Jako lijepo. Skoro da ste i mene vidili, ja sam bil u 210 (išel za Ljubljanu).Nije li ono Sutla , a ne Šenkovec ? Stajalište se zove Sutla. Ali takvo naselja ne postoji. Na sjeveru se nalazi selo Šenkovec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silver Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Pfaff bijo u prolazu i ne javiti se makar telefonom. Moja video kamera nažalost nije ovjekovećila nesvakidašnjeg putnika na ovoj relaciji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcis Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Eto, Pfaff se opet vozijo vlakom i snimao. Ali, kad je već bijo u vlaku, osim fotića, kamere, još mu nešto fali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Eto, Pfaff se opet vozijo vlakom i snimao. Aha! A moje viđenje cijelog dana vidljivo je ovdje (znaš mene - stari individualac i osjetljiva dušica, al' kad su već prijatelji navalili... ) Ali, kad je već bijo u vlaku, osim fotića, kamere, još mu nešto fali. A ča to? Zengvič? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcis Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 A ča to? Zengvič? Pa otprilike tako nešto, sjeti se Ljubljane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 A ča to? Zengvič? Pa otprilike tako nešto, sjeti se Ljubljane. Aaaa! Al' to je samo za u vlak... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruxrux Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Hvala sto ste ovaj lijepi dan podijelili s nama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts