Jump to content

Antifriz specijal


lovac_na_pruge

Recommended Posts

Koriste li vlakovi antifriz kada je hladno? Onaj što ga tata sada koristi u autu nije baš neki. Pitao je i odgovarao jedan od malih susjeda, koje sam u znak dobrosusjedskih odnosa i na zadovoljstvo mama. tata i mene pred Božićne blagdane vodio na vožnju vlakom Tin express.

 

Našavši se u društvu lijepih vila, djeda Božičnjaka, strojovođe, koji su odgovorni posao stvaranja čarolije zimskog putovanja radili sa puno gušta, odgovorio sam nerazmišljajući previše, da koriste posebni. Specijalni. Zar ga sad ne osjećaš u zraku?

 

Brzo rečeno, još brže zaboravljeno. Ne zadugo. Razbilo mi se o glavu za par dana na stubištu trećeg kata našeg ulaza, kada me taj što je pitao i odgovarao, usput kao što sam i ja njemu odgovorio rekao da nešto nedostaje onoga tvoga specijal antifriza. Da se putnički iz Siska gurao sa nekim velikim bikom na glavnom, da su krepali vlakovi ispod mora što nas dijeli od Engleske, da je i Švircacima previše snijega, da je čak dva puta vidio djeda Božičnjaka pravog imena Luka u mađaru, jednom kad je išao za Sutlu i drugi put kad se vratio dok sam čekao tamo neku tetku koja je trebala doći vlakom iz.......

Bero

Link to comment
Share on other sites

I da ga ne lažem postoji li takva pruga gdje djeluje sigurno taj specijalni antifriz. Da mu je pokažem barem na fotografijama. Volio bi vidjeti i antifriz.

 

Da se ne provalim, izmislit ću je. Napraviti.. Noć sam proveo čitajući veliku knjigu o malim trikovima u Photoshopu. Za antifriz imam ostatke onog aditiva što se nekad dodavao u jugiće. On mi nije problem.

 

Odlazak na nedeljnu jutarnju kavu vratio mi je samopouzdanje. Uvjerio da postoji takav antifriz i željeznica na kojima on djeluje. Doduše nisu HŽ-ove, ni SŽ-ove, ni MAV-ove. Na ovoj je promet samo jednom stao. Ne radi antifriza, nego kada je jedan puž golać osjetio da postoji mjesto na ovoj zemlji gdje je voljen. Nažalost nije jedini koji zgažen dok je volio. Barem je tada bio sretan.

Bero

Link to comment
Share on other sites

Pokazao sam mu je sa zadovoljstvom, bez upotrebe malih trikova velikog Photoshopa.

 

A antrifriz? Gdje je on?. Opet pitanje. Da. Njega treba je pogoditi za svaku situaciju. Recimo ovdje on uvijek pali. A zašto ne i na ostalim? Bilo je sljedeće i najteže pitanje. Mali prijatelju i mene to muči. Ostavit ćemo to kad još malo narasteš. I ja zajedno s tobom. Sad on je miran. A ja? Nisam.

 

Foto: Vlasnik željeznice

Tekst i antifriz: Lovac_na_pruge

Bero

Link to comment
Share on other sites

Na ovoj željeznici sve funkcionira u svako godišnje doba, sa ili bez antifriza. Jedino joj fali grtalica. I fotografija iste dok razgrće snijeg.

Ozdravi brzo. Vlakovi čekaju. Sa antifrizom ili bez njega.

Dinamika vozila i Okretna postolja

KONČAR – Električna vozila d.d.

Link to comment
Share on other sites

Dobri stari Lovac, pun duha kao i uvijek u svom mikrokozmosu.

Skoro sam napisao da je (i) ovo čista poezija, ali sam se sjetio da naš prijatelj ne voli kada ga se naziva poetom. :wink:

Daj skini taj gips, trebali bi uskoro u neku akciju. :kul

Serija 05 je zakon!

Link to comment
Share on other sites

Grije ih ljubav vlasnika. I vlasnikovih prijatelja i gostiju. To je onaj antifriz specijal što je jako potreban i onim pravim, velikim željeznicama. Vlakići i pruga nisu uljezi u vrtu. Njegovi su živući članovi. Goste dočekuju na isti način kao i vlasnik. Rastrče se. Žele pokazati, dati ono najbolje što imaju. Tada ne možeš ostati hladan. To razgrće snijeg. Temparaturu diže na optimalnu. Pogotovo kada ti se na tertnom vagonu doveze tekućina što sadrži OH grupu.

Bero

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...