Portos Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Drugi dio mog ovogodišnjeg GO započeo je u petak 14.8.2009. kada sam u 15h sjeo u Citroena i uputio se prema Zg obilaznici i autocesti A1. Putem mi je društvo pravio Lovac_na_pruge koji je trebao na svoj GO otputovati u noći 13/14 ali je put zbog službenih razloga odgodio za petak. Već nešto iza 18h bili smo u Diklu, naselju zapadno od Zadra gdje se nalazi odmaralište TŽV "Gredelj" u kojem je Lovca već čekala njegova obitelj. Odmah sam krenuo prema Pakoštanima gdje je palo noćno kupanje. U ponedjeljak sam, ne mogavši se izležavati u krevetu, otišao do Biograda n/m. U Biogradu zatičem Kijevo... ...koje ubrzo isplovljava prema Tkonu na Pašmanu. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Uz "Kijevo" na liniji plovi i stari znanac "Prizna" Oba Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Prizna uskoro isplovljava prema Tkonu sa 2 pune cisterne A moj fotić ima jako veeeeliki zum-čak do trajektnog pristaništa Tkon Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 U Utorak sam preselio u Tisno. Tamo imaju pokretni most Neki brodići ipak mogu proći ispod spuštenog mosta, samo otkaće tendu Most je podignut svakog dana između 9 i 9.30h te 17.30 i 18h. Početak dizanja. Neki prolaze dok se most još diže Za ovakve treba gotovo potpuno podignut most Prolaze i kajakaši Nema ga Tu je Okomita cesta Preklopljena ograda Oveći brodić Prema suncu I malo hidraulike Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 U četvrtak prijepodne šetao sam Zadarskom rivom Sis Mate Balota Katamarani koji plove na brzobrodskim linijama do otoka Zadarskog okružja Princ Zadra Paula Olea Silba Hidrobus Olea Sveti Juraj Zadar Juraj Dalmatinac u Preku na Ugljanu i pri dolasku u Zadar Vladimir Nazor slikan iz Dikla Te panorama Zadra Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Pokupivši u Diklu Lovca_na_pruge na pruzi Knin-Zadar blizu Benkovca dočekujemo Šveda Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Takozvanu "Mačkovu Glavičiicu" a u stvari Glavinu Ostrovicu prošle godine slikali smo iz vlaka Tunel ispod Glavine Ostrovice Ovoga puta imamo namjeru slikati vlak sa planine. Pogled prema Benkovcu i Zadru Pogled prema Kninu Detalj nasipa sa veeeelikim zumom Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Stiže Šved Na stajalištu Ostrovica Teškom mukom uz veliko štektanje diesel motora kreće dalje Nakon izlaska iz tunela Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Dva Railfana pokraj vrha Rudine Ostrovice U pozadini trasa prema Kninu Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Nastavljamo prema Kistanjama. Tamo je križanje 2 Šveda. Lovac će do Zadra štektavim 023. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 A ja jurim u Gračac dočekati nagibnog koji u dolasku kasni 10-ak minuta Odlazi dalje prema Malovanu i Kninu Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Petak, 21.8. bio je dan za obilazak kolodvora Gračac, posjet Cerovačkim pečinama i... A na kolodvoru zatićem 2 teretna vlaka Na jednom je : Karavela 006 Drugi vuku Turnerice 114+112 Budući 006 kreće prema Malovanu za 20 minuta nadam se da ću ju stići uslikati kod Cerovačkih pećina. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Dok sam stigao do parkinga, od kojega je donja Cerovačka pećina udaljena 10-15 minuta hoda uzbrdo, od Gračaca se već čulo brundanje Karavele. Bio sam cca 200-300m od pruge kada je projurila iznad mene, zaklonjena šumom No svejedno se penjem na prugu iznad pećine ne bih li dočekao i poslikao drugu kompoziciju. Ispod pruge je ulaz u pećinu A nedaleko je čistina sa koje se pruža lijep pogled na Gračac. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Brundanje diesel motorasve je bliže, uskoro se iza zavoja pojavljuje dim iz ispuha. Odmah potom Turner 114 u 8-om položaju izviruje iza zavoja. I nestaje u tunelu... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Spuštam se do ulaza u... Donja pečina duga je 2400m od toga je za obilazak uređeno 640m. Unutarnja temperatura bila je 8°C Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Vodić kaže da se prolazak vlaka čuje samo kod ulaza, nagibni se niti ne čuje... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Izašavši iz pečine sjedam u auto te putem prema Gračacu slikam nagibnog na pruzi malo niže od Cerovačkih pečina. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Jeleni se hlade u potočiću U društvu meni dragih ljudi Ribogojilište "Malenica" Donja Suvaja 12 riba = 2,55kg 1 kg = 35kN 2,55kg = 80kN Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted August 31, 2009 Author Share Posted August 31, 2009 Odakle se čisti riba? Ručak U ovaj kraj vratit ću se tokom Rujna kako bih pokupio šljive Bistrice. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Super putopis s pravim izborom raznovrsnih tema: brodovi, vlakovi, planine, pivo, ribe, ljudi (a bit će i šljiva, valjda i rakije?). Nego, ako PRIZNA plovi kod Biograda, a SV:JURAJ je u Zadru, što plovi između Prizne i Žigljena? Samo ŽIGLJEN vjerojatno nije dovoljan Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Ova dvojica "komandosa " ne boje se ni poskoka ni vrućine ...lipo ...lipo...nemam rječi....pozdrav obojici Quote Ća je pusta Londra kontra Splita grada.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Super putopis s pravim izborom raznovrsnih tema: brodovi, vlakovi, planine, pivo, ribe, ljudi Dodao bih - s fotkama sa zemlje, iznad zemlje i ispod zemlje. Na svakoj fotki se vidi da zbilja voliš to što fotkaš: i brodove, i vlakove i Liku .... Bravo !!!! Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreso75 Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Super putopis s pravim izborom raznovrsnih tema: brodovi, vlakovi, planine, pivo, ribe, ljudi (a bit će i šljiva, valjda i rakije?).Nego, ako PRIZNA plovi kod Biograda, a SV:JURAJ je u Zadru, što plovi između Prizne i Žigljena? Samo ŽIGLJEN vjerojatno nije dovoljan trajekt Cres Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Lijepo, čestitam Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnovakovic Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 To se zove aktivan odmor, bravo Portose ! Quote Pozdrav iz Osijeka ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts