Stanley Posted November 17, 2019 Author Share Posted November 17, 2019 Nastavak sa prethodne stranice Obnovljena koldvorska zgrada: Pogled prema Zaboku... ... i prema Zaprešiću: Peron između prvog i drugog kolosijeka: Nemrem verovat da je ovo zagorska pruga: I za kraj jedna usputna zabilješka na povratku iz kolodvora Savski Marof: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 19, 2019 Author Share Posted November 19, 2019 Naš Čarli se od pustog tetošenja udebljao k'o prasac. Nadam se da ću u nekom budućem životu biti mačak: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 3 hours ago, Stanley said: Naš Čarli se od pustog tetošenja udebljao k'o prasac. Nadam se da ću u nekom budućem životu biti mačak: Smanjite mu doze Whiskasa, pa možda opet otkrije čari lova na miševe, ptice, skakavce i svega drugog šta se miče Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Vidim da modele prodaješ? Da to nije za hranu mačku? Smanji malo i onako je predebel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 20, 2019 Author Share Posted November 20, 2019 @ seabral - Bez brige, nije izgubio ništa od lovačkog instinkta i pokretljivosti. Prekjučer je ulovio miša, a jučer sam ga promatrao kako ganja sve što se miče po susjedovom travnjaku. @ mali.paja - Mačju hranu kupuju kćer i zet, a ja sam samo povremeni konobar. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 On 19. 11. 2019. at 16:28, Stanley said: ...Nadam se da ću u nekom budućem životu biti mačak: Nije do mačka već do gazde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 5, 2019 Author Share Posted December 5, 2019 Dok ne naiđe kakva vijest sa pruge evo jedne iz obitelji - naš Čarli od danas je evnuh tj. kastriran je kod veterinara u Zaprešiću. Siromaček je još omamljen od anestezije: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 Susjedne mace sad mogu odahnuti Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 14, 2019 Author Share Posted December 14, 2019 Stajalište Sutla, 14. prosinca 2019. Danas je osvanuo sunčan i relativno topao zimski dan koji naprosto mami u šetnju. Između ostalog spustio sam se do pruge i prozujao oko željezničkog stajališta Sutla. Lijena subotnja pustinja: Crkvica kao da je izrasla iz krova stajališta: Pogled prema Sloveniji... ... i prema Savskom Marofu: Nisam očekivao nikakav promet pa me ovaj Vextron ENA-PPD ugodno iznenadio: Majstor mi je izdaleka zatrubio i lokomotiva je prošla bez zadržavanja. Izgleda da je obavezno zaustavljanje ispred ŽCPR nedavno ukinuto: Ode ona, a odoh i ja: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 5, 2020 Author Share Posted January 5, 2020 Nekoliko foto bilješki iz današnjeg kratkog putovanja u Zaprešić. Najprije zračni promet i HŽ Infra: Brzi vlak EN 463/499 ''Lisinski'' u prolazu kroz stajalište Sutla. Više nema zaustavljanja ispred ŽCPR, ali je brzina preko prijelaza ograničena na 50 km/h: Rođaci mog Čarlija čekaju vlak iz Harmice: Hoće li već jednom taj vlak? 1 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 47 minuta, Stanley said: Rođaci mog Čarlija čekaju vlak iz Harmice: Jesi li bacio pogled iskosa na njih, da nemaju sprejeve pod rukom (tj. šapom)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 5, 2020 Author Share Posted January 5, 2020 1 sat, mgalic2 said: Jesi li bacio pogled iskosa na njih, da nemaju sprejeve pod rukom (tj. šapom)? Imali su pametnijeg posla - lovili su poljske miševe. 😎 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 12, 2020 Author Share Posted January 12, 2020 Dok ne bude nekog spuštanja na prugu dvije fotke našeg kućnog ljubimca. Omiljeno mjesto za drijemanje: I mjesto za vrebanje miševa: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 28, 2020 Author Share Posted January 28, 2020 Zaprešić 28. siječnja 2020. Danas sam na kratko boravio na kolodvoru Zaprešić. Bio je pust: Od ''prometa u mirovanju'' bio je samo ovaj Plasser & Theurer: Za ljubitelje nadmudrivanja oko signala: Arheološke iskopine sa pruge Zaprešić - Zabok: Pustoš u početku bila je samo prividna, jer je ubrzo počela procesija raznih vozila. Ptvo je naišao Somulj-aga za Savski Marof: 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 28, 2020 Author Share Posted January 28, 2020 Zatim Mađaron iz Savskog Marofa: Pa strojna Brenči za Dobovu: Pa strojni Vectron iz Dobove: U međuvremenu je stigao i putnički vlak iz Bedekovčine: Putnici čekaju nastavak putovanja za Zagreb: Ugurali su se u Mađarona koji je došao iz Harmice: Ja sam se pak nadao kakvom Končarevom dizelmotornom Somu i dočekao sam ga. Došao je po putnike iz vlakobuseva, ali mu je u horoskopu pisalo da se vraća prazan: 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 12, 2020 Author Share Posted February 12, 2020 Območjem državne meje - Harmica i Rigonce 12. veljače 2020. Carpe diem, iskoristi dan, rekoše stari Latini. A današnji dan je lijep i već miriše na proljeće, iako ono klimatološki počinje tek 1. ožujka. Odlučio sam se za šetnju do Harmice i slovenskog sela Rigonce, dakle u području granice između Hrvatske i Slovenije. D225 je nedavno obnovljena i sada ima nogostup s obje strane: Pogled na brege... … i na pruge: Mejaši: Harmica je naselje u općini Brdovec u sastavu Zagrebačke županije, na državnoj cesti D225 Zaprešić - državna granica.. U popisu 2011. godine brojala je 284 stanovnika. Ime naselja potječe od dažbine koja se zvala tridesetnica (mađarski 30 = harminc), a ovdje je nekada bila mitnica na granici između Hrvatske i Štajerske. Mala Harmica je dala i jednu istaknutu ličnost hrvatske povijesti, a to je bio Ivan Perkovac - publicist, urednik časopisa ''Pozor'' i ''Vienac'', zastupnik u Hrvatskom saboru i tajnik Matice hrvatske. Rođen je 1826. godine u Harmici, a umro 1871. u Samoboru gdje je i sahranjen. Ivan Perkovac: Najbliža ljekarna, cca 10-12 minuta hoda od moje kuće: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 12, 2020 Author Share Posted February 12, 2020 Još malo lagane šetnje: Jesmo gruntovčani, ali osim vlaka imamo i autobus: Ne znam što će Zagreb ovdje: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 12, 2020 Author Share Posted February 12, 2020 Ovo bi se, uvjetno rečeno, moglo nazvati centrom naselja: Tu je i željeznički terminal, može se reći zaposjednut: Nema dalje: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 12, 2020 Author Share Posted February 12, 2020 Dalje je jad i bijeda: Tu je bio kafić koji više ne radi. Tko hoće cugati mora u Šenkovec, ili u Kraj Donji, ili u klet ako je ima: Kapelica: Kažiputi: Tamo se ide u Klanjec... … a ja ću malo preko crte. A crta je Sutla/Sotla: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 12, 2020 Author Share Posted February 12, 2020 Već sam u Sloveniji: Rigonce je selo u općini Brežice sa 162 stanovnika (2019.). U selu je neko vrijeme živio poznati hrvatski glumac-komičar August Cilić (1891.-1963.). Zbog pripajanja ovog dijela Slovenije njemačkom Reichu preselio se u Zagreb gdje je djelovao kao aktivist Narodnooslobodilačkog pokreta. Godine 1944. otišao je u partizane gdje je bio glumac Kazališta narodnog oslobođenja Hrvatske. Poslije rata je nastavio s glumom u zagrebačkom HNK. August Cilić: Najprije treba prijeći granični prijelaz. Mlada dama u kućici poželjela mi je ''srečno'': Pravila za vozače koji ulaze u deželu: Dobro vas našao: Pogled na Harmicu u smjeru 5 sati: Nekoliko sličica sela Rigonce: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 12, 2020 Author Share Posted February 12, 2020 I dvije slike sa povratka, a prva je djutić: Druga je Harmica na hrvaškem: I za kraj območje mog kretanja. Žuta crta je državna granica: 2 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted February 12, 2020 Share Posted February 12, 2020 4 sati, Stanley said: Oblikom neka nadasve neobična građevina. Baj d vej, nije dobro kad se kafić zatvara. Ne da je 5 do 12, već je 12 i 10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 12, 2020 Author Share Posted February 12, 2020 1 sat, mgalic2 said: Oblikom neka nadasve neobična građevina. Da, nekako i ne spada u seoski ambijent. Ne znam tko je vlasnik, a u zgradi su kafić i ljekarna (ulazna vrata iza automobila) koja je prostranija od većine zagrebačkih ljekarni: 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 13, 2020 Author Share Posted February 13, 2020 Dok gazde rade ili tumaraju po okolici mitzekatze uživa: 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 21 sati, Stanley said: Da, nekako i ne spada u seoski ambijent. Ne znam tko je vlasnik, a u zgradi su kafić i ljekarna (ulazna vrata iza automobila) koja je prostranija od većine zagrebačkih ljekarni: Iskreno, kad bih morao je strpati u neki ambijent, ne pada mi niti jedan kojem bi pripadala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts