Pfaff Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Voljeni moj grad je po konfiguraciji jedno dugačko crijevo koje se u dužini od nekih pešest kilometara proteže od istoka prema zapadu (ili obratno). S jedne strane su brda, a s druge more. kako su me jednom naučili u Genovi (koja je konfiguracijom slična): Ako ideš po ravnom, ideš paraleleno s morem, ako ideš uzbrdo, udaljavaš se od mora, a ako ideš nizbrdo ideš prema moru!Paralelno s morem vode dvije prometnice koje mi, velegradski nastrojeni kakvi već možemo biti, nazivamo sjevernim i južnim koridorom. Popreko ide par poveznih cesta. i sve je to prometno začepljeno Zašto ja to zapravo pišem? Zato jer se na oba kraja ovog grada nalaze dva trgovačka centra. Jedan je na istoku i zove se WTC i on ima hypermarket od K-Ivice, a drugi je na zapadu i tu su "Pljodine". Nije baš neka razlika. Ili je?Je! ZTC ima i pogled. Ima i panoramske liftove. Ima i zgodan kafić-piceriju na ulaznoj razini koji je opremljen balkonom s kojeg puca p…ogled na cijeli Kvarner. Učinak slikavanja ovisi o vremenskim prilikama, ali se uvijek dade vidjeti nešto zanimljivo. O tom je balkonu već negdje pisao VladimirS, a ja tamo parkiram kad sam u Rijeci, a onda se počastim kavom i prizorom s balkona.18. rujna godine gospodnje MMXV. morao sam u Rijeku jer smo imali zakazanu godišnju skupšćinu "Štaciona". Vrijeme je bilo strašno, čisti föhn s temperaturom oko 30°C jedino malo vlažan. Nad Kvarnerom je visila izmaglica…Krčki most se lijepo ocrtavao na sivoj pozadini (tu se negdje malo dalje seabral oporavlja od proslave rođendana!)Ovaj se polako, ali sigurno otputio prema otvorenoj pučiniGuang Rong zatrpava akvatorij budućeg Zagrebačkog pristaništaĆo, smo mi došli ribe lovit ili fokstrot tancat?Pollux se užurbano vraća doma nakon obavljenog poslaOdjednom začuh neku tutnjavu. Nije puno, ali se nadam da će obradovati Zeusahttps://youtu.be/Z9WmSeLmnPw Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted September 19, 2015 Author Posted September 19, 2015 Onda u grad. Parking semafor veli da se na Obali dalje ne može parkirati (obnavlja se Riva, ali ne očekujte fotke jer me ni vrag tamo ne može natjerati) Kolodvorska zgrada Piše da sve vozi (ne'š ti prometa) Suncem obasjan kostur nadstrešnice Ja sam došao mrčuk ranije. "Cres" ima novu curicu (ili ja već dugo nisam bio?) Dobio sam veselu kavu Skupšćinu smo obavili, izglasali novi statut, izabrali novu-staru dužnosničku postavu i tako napokon imamo novog precjednika "Štaciona". Evo ga u punoj ljepoti (fleke su od vode!) PS: Ja bi rađe bio blagajnik, al' su me izdijelili Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
seabral Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 18. rujna godine gospodnje MMXV. morao sam u Rijeku jer smo imali zakazanu godišnju skupšćinu "Štaciona". Vrijeme je bilo strašno, čisti föhn s temperaturom oko 30°C jedino malo vlažan. Nad Kvarnerom je visila izmaglica… Krčki most se lijepo ocrtavao na sivoj pozadini (tu se negdje malo dalje seabral oporavlja od proslave rođendana!) http://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/StanicaRijeka/StanicaRijeka236.jpg Da oporavlja ... slavi se on još uvijek, slavi ... A ovih 30+ Celzija u zraku i 20+ Celzija u moru nimalo ne smetaju ... dapače Skupšćinu smo obavili, izglasali novi statut, izabrali novu-staru dužnosničku postavu i tako napokon imamo novog precjednika "Štaciona". Evo ga u punoj ljepoti (fleke su od vode!) http://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Stacion/StacionSusreti339.jpg Čestitam !!! A sad imam i odgovor na moje sinoćnje pitanje Samo da budem siguran .... je ili i on zna da ste ga izabrali ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
DB Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 ... Piše da sve vozi (ne'š ti prometa) ... Skupšćinu smo obavili, izglasali novi statut, izabrali novu-staru dužnosničku postavu i tako napokon imamo novog precjednika "Štaciona". ... A kolko vas ima? Quote
Pfaff Posted September 19, 2015 Author Posted September 19, 2015 A kolko vas ima? Taman da smo svi nekaki dužnosnici. Osim kice101 - on pretstavlja članstvo! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
DB Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Taman da smo svi nekaki dužnosnici. Osim kice101 - on pretstavlja članstvo! Taman ko A Pál-utcai fiuk. Čestitke gosn. Predsjedniku! Quote
Portos Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Skupšćinu smo obavili, izglasali novi statut, izabrali novu-staru dužnosničku postavu i tako napokon imamo novog precjednika "Štaciona". Evo ga u punoj ljepoti (fleke su od vode!) Čestitke precjedniku! Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Zeus Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Odjednom začuh neku tutnjavu. Nije puno, ali se nadam da će obradovati Zeusa https://youtu.be/Z9WmSeLmnPw Naravno da me je obradovalo, ali veće mi je veselje kad vidim da si objavio neki putopis. U tvojim putopisima istinski uživam. Btw, čestitam na novoj dužnosti. Quote
Pfaff Posted September 20, 2015 Author Posted September 20, 2015 Naravno da me je obradovalo, ali veće mi je veselje kad vidim da si objavio neki putopis. U tvojim putopisima istinski uživam. Potrudit ću se, obećavam. Trenutačno sam malo sesilan! Btw, čestitam na novoj dužnosti. Joooj, dečki, meni je istinski neugodnjak... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
thomcro Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Danas put nanio Kapota i mene do ZTC i ovo se vidjelo kroz moj objektiv ... ličanka 049 na pojilu žutke odlazak sa pojila bivše punilište za vagonske bačve produbljivanje gaza kud plovi mali brod seabral Quote
thomcro Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Malo o zgrada kojima se vide krovi ... nekadašnja zgrada uprave ložione ložiona litorinska radiona revitalizirane hale bivšeg Torpeda rafinerijska separacija baklja u međuvremenu dizlo je već odmaklo a i barčica je odmakla Quote
seabral Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 seabral http://i212.photobucket.com/albums/cc259/thomcro/fotografije%20004/DSC_2968_zpskw9whqlb.jpg Fala na pozdravima .... ... i sorry da se tek sad javljam. Malo mi se napunio backlog nepročitanih postova Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
thomcro Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 ... ... i sorry da se tek sad javljam. Ne sekiraj se, za pozdrave nikad ni kasno Quote
Pfaff Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 1. travnja. Bijo sam u Rijeci Oko moje riječke nastambe rastu i cvjetaju maslačkovi, neki su već zreli za puhanje! S balkona u ZTC-u se lijepo vidi kako napreduju radovi na zatrpavanju Zagrebačke obale. Odakle samo dovlače svo to kamenje, da mi je znati? Žuta naprava na putu za Sloveniju (ne vjerujem da će tamo i stići) Na vratima panoramskog lifta u ZTC-u pozdrav za zekoslavne radosti u Delnicama. Nije li Uskrs već prošao? Prviput sam primijetio da je na raskršću Wenzelove i Zajčeve postavljan Andrijin križ. To je valjda zbog onog vlaka koji dvaput dnevno plazi preko Rive. Izgleda k'o da ga je neko doma radio u slobodno vrijeme... Pozz Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
seabral Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 1. travnja. Bijo sam u Rijeci Oko moje riječke nastambe rastu i cvjetaju maslačkovi, neki su već zreli za puhanje! http://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/StanicaRijeka/StanicaRijeka316.jpg Hvala ti na svježim informacijama. Sutra ću i ja navratiti u tvoj kraj provjeriti stanje cvatnje maslačaka ... a naravno i još ponečega drugoga. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Pfaff Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 Sutra ću i ja navratiti u tvoj kraj provjeriti stanje cvatnje maslačaka ... a naravno i još ponečega drugoga. Dobro si odabrao trenutak. Jer danas popodne su se horde kontinentalaca kretale prema moru... PS: Ulaz na riječku obilaznicu u smjeru Magistrale je prekinut kod čvora Hreljin. Vozi se obilazno preko Križišća ili Bakra Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted April 2, 2016 Author Posted April 2, 2016 PS: Ulaz na riječku obilaznicu u smjeru Magistrale je prekinut kod čvora Hreljin. Vozi se obilazno preko Križišća ili Bakra Jest da je malo OT, ali evo preslike članka iz lokalnog kupusnog listića na polzu kontinentalcima koji opet mogu bluditi kojekakvim Lujzijanama i Karolinama! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
seabral Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 PS: Ulaz na riječku obilaznicu u smjeru Magistrale je prekinut kod čvora Hreljin. Vozi se obilazno preko Križišća ili Bakra Da, prošao sam jutros tim obilaznim (tj. nekadašnjim) putem, kroz Križišće i Šmriku na magistralu i dalje na most. Uspio sam čak i promašiti skretanje u Šmriki, iako sam do prije par godina onuda mogao voziti i žmirečki. Kako se brzo čovjek navikne na dobre uvjete i ceste i odvikne od raznoraznih divljih puteva i kratica ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Recommended Posts