Pfaff Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 Uvod u ovu priču je standardan: Najbolja itd., itd. morala je na komemoraciju svom dragom kolegi u Metropolu. Meni je, da parafraziram, preostalo nekih "Tri sata za ljubav" s glavnim gradom RH. Event je bio planiran za 13 ha pa smo krenuli nakon na miru popijene kave oko 10:30 ha. Dan je obećavao da će biti vruć, a i Vakula i društvo su večer ranije divanili isto. Po običaju, idem preko Starog Laza na Ravnu Goru. Žitelji tog ubavog mjestašca razvučenog uz cestu me svaki put iznenade nekom novošću! Crkva svetog križa. Mrčuk veća od katedrale u Ninu. Tulipanu u punom cvatu. Ovdje u GK kad prirodi krene, onda je urnebes Ravna Gora Imao sam vremena pa smo se zaustavili u Desincu da otpuhnemo, a i spretno je obaviti neke potrebice da čovjek po dolasku na odredište ne mora najprije trčati... Suprugu sam iskrcao na Zrinjevcu jer je zbivanje bilo u nekoj dvorani u Matičinoj, a ja sam parkirao u Importanne garaži na kolodvoru. Večer ranije imao je VipNet debakl s nedostupnošću pa su u petak jakim snagama napali zbunjeno pučanstvo... Plavi tra... ili štoveć Bio je nekaki dan Crvenog križa ili tako nešto pa se brižni Tomislav zbunjeno osvrtao Tu smo onomad seabral i ja snimali zanimljive kadrove. Izgleda da je još malo rano Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Bez ovog ne ide... Pred kolodvorom je nekaki sajam zelenjave pa sve pršti od veselih bojica Valja se prisjetiti i kolege seniora: Odlučih biti relaksiran pa sam si za 30 dlakavaca nabavio dnevnu kartu za usluge ZET-a ("Od sumraka do zore" – ili tako nekako) Još jedan. Mislim da ih je ovo poplavljivanje nagrdilo Jedan od daljih rođaka Ime Sumac postavlja štand pa će onda puhati u frule I humanitarci iz "Dječjeg sela" su razvili zastave Zanimljiva inicijativa (a ja sam uvijek mislio da ... s cigaretom nisi sam) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Tradicija zahtijeva da se posjeti Dolac iako je prilično kasno. Sunce je malo dalje od zenita pa cijela scena ima crveni ton zbog šestinskih suncobrana Ponuda ovih zgodnih igračkica je sve šarolikija Desni toranj katedrale još uvijek glumi šiš-ćevap Desna kula Lijeva kula Ovaj bježi na drugu stranu. Nevjernik jedan... Ja sam zapravo imao ideju da ću prošalabazati zagrebačkim antikvarijatima u potrazi za kakvom zgodnom knjigom o željeznicama. Glede toga sam si s interneta poskidao desetak adresa pa ću, mislim si, polako u cik-cak središtem grada. Nisu baš jedna do druge, ali nije od Trga do Mesničke ni neka relacija. Jedna od adresa bila je na Kaptolu 19. Kad sam ju konačno našao ustanovio sam dvije stvari: 1. Gazda je pomiješao pojmove "Antikvarijat" i "Staretinarna" 2. Stvar je pod ključem Za ne vraćat se, odlučio sam se spustiti Degenovom pa ću 14-com do Trga. Na zidu čekaonice bio je nalijepljen ovaj plakat(ić) I to je sve što sam u Zagrebu vidio o 70-godišnjici oslobođenja grada od okupatora i domaćih baraba. SRAMOTNO! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Vozeći se u gusjeničastom plavom tramvaju prema Trgu, razmišljao sam o mom planu aktivnosti sveudilj se pitajući nisu li i ostali antikvari zapravo staretinari. A vruće je bilo za krepat i već su me noge bolile. A hladovina otvorenih terasa je mamila Stoga sam herojski bacio koplje u trnje i sjeo na jednu terasu u Bogovićevoj i počastio se jednim radlerom na bazi limuna ter uživao gledajući prolaznike. Pa opet natrag na Trg. Kad mi je pogled pao na Neboder, sjetio sam se da je netko pričao da je opet otvoren za posjetitelje Izvrsna ideja! Ajmo to vidjeti Temeljito su ga (pre)uredili. Ovo je antre Nova firma orjentirana na poglede Nema džabe... Danas sve košta. Dobro, 20 dlakavaca bih ionako negdje potrošio Prostor je zgodno sređen Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Oko lokala tj. staklenih stijena vodi uski prolaz omeđen rešetkama. Znači: Dešperateri isključeni! Zaštita budala od njih samih se na ovakvim vidikovcima najčešće postiže staklenim stijenama što otežava fotografiranje. Ovdje nema te smetnje jedino se moraš snaći jer treba najprije proturiti ruku s fotićem pa onda tražiti kadar Pa da vidimo što je Pfaff snimio sa zagrebačkog nebodera 8. maja 2015. godine... Počnimo od Trga, tako mi je neobičan bez šatora Plave gusjenice plaze trgom Sve što je plavo nije nuž(d)no gusjenica! BJJ od Bužima Zanimljivo što su sve Portos i drug. uspjeli natrpati na krovove svojih trajvana. A gdje su njima sve te kutijice? Kuća Alga, Jurišićeva i zgrada Burze Nisam uspio saznati što je onaj črni neboder Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Hotel "Dubrovnik" Svrnimo sad pogled prema katedrali Zgrada Assicurazioni Generali. Na najgornjem je katu nekoć stanovala mama mog vjenčanog kuma Vidi se komadić Stare Vlaške Kasno je, tržnica se polako prazni Popov toranj i Zvjezdarnica. Rado bih to posjetio, al' navodno ne rade po danu Toranj na Av..., ovaj, Sljemenu Par gornjogradskih tornjeva Crkva sv. Marka (a tu je negdje i Sabor) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Pogled prema zapadu Ravno ispod je kompleks Oktogona Dimnjak toplane Kastner & Na-Ma Ilicom prema Frankopanskoj Zapinjača i Lotrščak Tuškanac, Gornje Prekrižje, tajkuni... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Zgrada Glavnog kolodvora. Iza je koncertna dvorana "Lisinski" gdje sad prema najnovijim kulturnim trendovima nastupaju Škoro, Zorica Kondža i slični. Vivere necesse est. U tzv. kulturi je ipak najvažnije napuniti dvoranu. "Zagrepčanka", Cibonin toranj, ex Sveučilišna knjižnica... Vidi se toranj Evangeličke crkve i Denzlerova Zgrada gradskih poduzeća U prizemlju ove zgrade smo nekoć kupovali "Mehanotehnikine" vlakiće Još jednoć "Na-ma und Oeller" Lijepa vizura Gornjeg grada Malo izpobližega Lijepo je kad grad u svom prostoru ima puno zelenila Ima zelenila i na penthausu koji pripada napoznatijem 'rvackom motonautičaru Toranj pravoslavnog hrama Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Još malo vrtića Prilika za zaviriti u nečiju intimu... Čovjek hortikulturira na krovu "Oktogona" Lijevo hotel "Westin", desno nova Muzička akademija Ovo ljubazno čeljade prodaje ulaznice, daje informacije, zabavlja djecu. A zna i objasniti di je ćenifa! Zgodna dekuracija Dva selfie-triptiha vašeg izvjestitelja Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Idem nizbrdo. Lift je brz k'o munja (dobro, dobro, i munja ima svakakvih) Uglovnica prema Dolcu. Lijepo su ju uredili Osvrtaj na Trg i plava vozila zagrebačkog komunalnog prijevoznika Pa sam malo svratio u... S odmakom od 20+ godina, ova se zgrada već sasvim lijepo uklopila Naroda u muvingu k'o u priči Ulični pjevač i njeg pas (zagarantirana publika) Zašto ne? Pa gradovi nikad ne voze loše i bezobrazno! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Galerija naivaca. Uvidom u cijene zaključio sam da uopće nisu naivni Baš je lijepo. Toplo je pa su se curice malo otvorile pogledima Skalinska ulica. Ima tu zgodne klope. Jedino je uzbrdo Još jedna biblioteka I još jedna I još par curica Kožarska ulica Tu je negdje nekoća Madame Aranjoš vodila svoj obrt Zagorka pažljivo prati zbivanja Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Točan je. Provjereno! Dva zgodna izloga Zagreb vrvi Azijatima (a isto sam primijetio nekidan u Požunu). Pa tko je ostao u Tokiju? Natrag na Trgu. Vrijeme ja da pokupim pa ćemo domu svome Ovo pokazuje kuda ti sve mogu odvesti tvoj bicikl Taman taj mi treba do Kolodvora Kažem ja da je preuzak Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Plavi četvrtasti Bome je vruće. Idem malo na peron HŽ će navodno u budućnosti prodavati i karte za vlak Na kolodvoru sam taman naletio na Stanleyev omiljeni Konačno su na peron dovukli i ovu napravu za ukrcavanje lokomotorno hendikepiranih Privatni vagon restoran na duuuugačkoj kompoziciji za Varaždin Mala filmska impresija s kolodvora https://youtu.be/6LRWGrMVyUo Kraj perona I tu prodaju ingestibilije Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Štandovi s knjigama. Uglavniom makulatura onih nesretnih izdanja što su se u nekom trenu nudile uz dnevni tisak Čuj njega: Drama u 5 činova! Da sam ja tako nešto napisao, razapeli bi me po svim kolumnama Večernjaka Ovdje smo prije 44 godine nas dvoje imali svadbenu večeru Kaže da on ovdje nema štand iako mi se ponuda sviđa. Rent-a-bike Kupijo sam nam zagrebačke jagodice za desert kad dođemo doma. To mi je već prešlo u tradiciju Da nije crn, bio bi plav Svi putevi vode na sjever, samo će Tomislav put juga, na Jadran, tamo ga čeka Oton Iveković... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 11, 2015 Author Posted May 11, 2015 Uspješno smo se sreli pak ćemo se prije puta okrijepiti kavicom Plavi bik Prikolica plavog bika Naišao je turistički. Kog vraga traži ovdje u petak popodne. Ima svega par ljudi u njemu... Daklem "Importanne garaže" su izgleda najjeftiniji način da se u Metropoli riješiš svog prometala, a da ne moraš zbog toga ići u Prečko. Obratite pažnju da je naplatni softver riječke provenijencije. Logično, naš je bio (vele)majstor guljenja građana dok se Bandić još umiljavao biračima Put u povratku je bio posve nezanimljiv iako se osjećao vikendaški pritisak. Srećom su kod Bosiljeva II. uglavnom skrenuli put juga Mrkopalj obično slikam kad mračan. Evo ga na suncu ONA je skuhala odličnu juhu od cvjetače A zagrebačke jagodice sa svježim šljagom od "Tonka" vrhnja su bile upravo maestralne! Habe die Ehre, kistijant i do pisanja... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Danchibald Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 Onaj crni nepoznati neboder je novi poslovno-stambeni kompleks u Strojarskoj ulici preko puta starog Gredelja s jedne strane i autobusnog kolodvora sa druge strane Quote
Stanley Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Po običaju zanimljivi dojmovi iz Agrama i još jedno podsjećanje kako se pravi putopis, kako bi rekao Antiša, ''iz ničega''. Fala kaj si me se setil, ali mi je Jurišićeva ostala u ljepšoj uspomeni od Branimirove. Nego, ova slika i naročito tornjić na vrhu Lotršćaka… http://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Zagreb/Zagreb126.jpg … podsjeća me na jednu epizodu iz davne 1988. godine. Nipošto nije slavna, ali budi ispričana. Dakle, moje remek-djelo je završilo prvi razred školice, sve sa samim peticama i pohvalnicom, pa smo je za nagradu mama i ja poveli u šetnju gradom (dakako uz obilatu porciju sladoleda i sokića, a i kupili smo joj neki poklončić). Na Gornjem gradu smo odlučili posjetiti Lotršćak i baciti oko na grad s vidikovca. Pri čemu sam ja nesmotreno odlučio popeti se gore u društvu mojih cura, zaboravljajući da je akrofobičarima bolje da ostanu u prizemlju. Uspon kroz unutrašnjost kule nije neugodan, dapače je zanimljiv jer se prolazi uz grički top. Na sâm vidikovac se penje uz neke strme štengice nalik ljestvama. I tako ja pomolim glavu kroz vratašca i dospijem - izravno u nebo. Majko mila koji prizor… a herc mi spuzne okomito u gaće. Oko tornjića mala poligonalna terasica gdje se dva mršava čovjeka jedva mimoiđu. I tanka željezna ogradica za koju me strah uhvatiti se. A duboko dolje uspinjača, stabla, krovovi… I tako pater familias junački zabaci ruke straga i uhvati se grčevito za tornjić iza leđa. Pa dok moje cure ležerno šetaju po terasici ja se pomičem bočno slijedeći konfiguraciju uporišta iza leđa (žao mi mje što niije snimljen taj prizor). U jednom trenutku me Tamarica pita: - Tata, jel tebe strah? - Ma neee, to ja nešto isprobavam, tako smo se igrali kada sam ja bio mali… Quote Serija 05 je zakon!
seabral Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Večer ranije imao je VipNet debakl s nedostupnošću pa su u petak jakim snagama napali zbunjeno pučanstvo... http://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Zagreb/Zagreb069.jpg Significo je uvijek prisutan tamo gdje ima puno ljudi, neovisno o tehnikalijama. To je njihov biznis. Plavi tra... ili štoveć http://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Zagreb/Zagreb070.jpg Plavo tračničko vozilo ... više od toga i nije (ali je zato manje) Tu smo onomad seabral i ja snimali zanimljive kadrove. Izgleda da je još malo rano http://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Zagreb/Zagreb072.jpg Dobro si se prisjetio ... vidiš, morat ćeš opet doći. Već se veselim XXIV nastavku ove priče, a bogme i svim ostalim, najmanje do nastavka DCCCLXXXVIII Pa da vidimo što je Pfaff snimio sa zagrebačkog nebodera 8. maja 2015. godine... Prekrasno. Sad si me podsjetio da ni ja već barem tridesetak godina nisam bio gore i zaboravio sam šta se sve i kako vidi odozgora. A kad sam zadnji put bio gore, onda su me ionako manje zanimali lijepi kadrovi, nego sam se više koncentrirao na prpošno društvo s kojim sam tada bio gore Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Pfaff Posted May 12, 2015 Author Posted May 12, 2015 Nadam se da nisi mixao Kozel i jagode sa šlagom? Bez brige... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
eXtreme69 Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Da nadodam, onaj crni neboder se nalazi u Strojarskoj ulici, najveći je neboder u Hrvatskoj (s visinom od 96 m i 15cm) te se nalazi na prostoru između depoa na GK, kraj autobusnog kolodvora i bivše tvornice "Gredelj" Quote
ICE-3M Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Lijepo i zanimljivo. Nadam se da nije problem ako ubacim par ispravaka. Ona zvjezdarnica nije na Popovom tornju, nego na Međubiskupijskom sjemeništu (srednja škola za svečenike), a oni gornjogradski zvonici zapravo su kaptolski, donji je Crkva svete Marije, a gornji svetog Franje, a na vrhu fotke se vide i mirogojske arkade. Vagon restoran je zapravo za Osijek i to je jedan jako zanimljiv vlak jer ima 10 vagona, petkom i koji više, od kojih su samo prvih 6 za Varaždin. Zanimljivo imao sam u planu i ja taj vlak negdje usput pofotkat taj dan, ali se nisam dovoljno rano probudio da stignem, pa mi je propao taj naum. Quote
Pfaff Posted May 12, 2015 Author Posted May 12, 2015 Naravno da su nadopune i ispravci dobro došli. Pa nisam ni ja savršen! PS: Znam za povjesnu svađu između Gradeca i Kaptola (čitao Šenou), ali meni je jednostavno sve iznad Ilice Gornji grad. Tako mi je jednostavnije Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
410 EXP Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Gledam slike...i ne vjerujem....pa jučer sam u toku popodneva obišao sve ovo što je na fotkama. Dopodne sam malo ganjao 6112-101 po Zg, pa prije večernje "žuje" sam obišao sve ovo što je na fotkama. Na vidikovcu nisam bio dobrih 25 godina, te sam se popeo "brzim" liftom, platio "upad" 20 kn,popio i kavicu ( 8 kn )....i to ju je skuhala ona plava studentica koja je na fotki . Navečer sa Portosom popio pivu....i pravac spavanje...pa danas ponovo na 6112-003, Sisak-Caprag... Svaka čast Pfaff Quote ...samo mokri snovi za pojedine...
SPILE008 Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Da nadodam, onaj crni neboder se nalazi u Strojarskoj ulici, najveći je neboder u Hrvatskoj (s visinom od 96 m i 15cm) te se nalazi na prostoru između depoa na GK, kraj autobusnog kolodvora i bivše tvornice "Gredelj" Tamo je prije bilo odlagalište auta od Zagrebparkinga koji su doveženi na pauku zbog krivog parkiranja! Quote
Recommended Posts