2044 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Danas sam bio sa sakuntalom u Belom Manastiru, u lov na teretni i mađarsku loksu koja je ranije otišla i nismo ju ulovili, ali zato je bio hrvatski teretnjak s 2062 001. Kao što naslov kaže u tijeku je bilo manevriranje Eaosa s repom. Ima nešto slika, pa evo jedan mali putopis manevriranja repe i kolodvora Beli Manastir. Plavac 105/106 u Belom Manastiru Natovareni vagoni s repom Poljski vagoni sa ugljenom i novi moderni peron u Belom Manastiru Pogled na kolodvor Prema Mađarskoj Eaosi sa repom Repa čeka nove vagone A natovarena otpremu za Viroviticu Prema Osijeku 2062 001 dolazi sa teretnim za Mađarsku i kako bi izmanevrirala vagone s repom Nastavak uskoro... Quote Pozdrav iz Valpova! Link to comment Share on other sites More sharing options...
2044 Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 U-tz ide na drugi vlak... ...a 2062 001 odlazi manevrirati Eaose s repom 2062 001 Odvlači pune vagone Kod vage I premješta pune vagone Zatim dovlači prazne vagone na utovar Nastavak uskoro... Quote Pozdrav iz Valpova! Link to comment Share on other sites More sharing options...
2044 Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 I utovar može početi Vagoni su na još jednom kolosijeku 2062 001 odlazi na vlak iz Mađarske, a po vagone s repom će kasnije doći 2062 026 To bi bilo to od mene. Quote Pozdrav iz Valpova! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Odlično! Ne samo da ima prometa, nego se i manevrira! Dva pitanja (prosvijetliti neukog): 1. Onaj plavac s početka je neka nova rasa? Onakvu prednju fasadu na plavcu još nisam vidio 2. Poljski vagoni s ugljenom? Odakle, kamo, koliko i zašto? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
tramvajac 92 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 1. Uređen, i po mišljenju nekih poružnjen plavac, gle tu: http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/678-macosa-7-121-xxx/?p=477350 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2044 Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Odlično! Ne samo da ima prometa, nego se i manevrira! Dva pitanja (prosvijetliti neukog): 1. Onaj plavac s početka je neka nova rasa? Onakvu prednju fasadu na plavcu još nisam vidio 2. Poljski vagoni s ugljenom? Odakle, kamo, koliko i zašto? Hvala! Na prvo je odgovorio tramvajac 92, a ugljen ide iz Poljske za željezaru u Zenici, koliko sam primjetio, dosta često po 15-20 vagona. Quote Pozdrav iz Valpova! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 1. Uređen, i po mišljenju nekih poružnjen plavac, gle tu: http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/678-macosa-7-121-xxx/?p=477350 Pretpostavljam onda i da je dobio neudobnija sjedišta? (Al' nećemo dalje jer ovdje tome nije mjesto!) ... a ugljen ide iz Poljske za željezaru u Zenici, koliko sam primjetio, dosta često po 15-20 vagona. Znači, ono preko Ploča im nije dosta Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
2044 Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Video od danas Quote Pozdrav iz Valpova! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Lijepo i zanimljivo. Naročito je oku ugodno vidjeti uređen kolodvor i vagone s teretom, jer je na HŽ-u to već postala egotična pojava. Usput, ne manevrira repa nego lokomotiva (s) vagonima. Ali nećemo biti sitničavi. Očekuje se još poneki sličan putopis. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Usput, ne manevrira repa nego lokomotiva (s) vagonima. Ali nećemo biti sitničavi. Očekuje se još poneki sličan putopis. Vjerovatno bi ispravniji termit bio manipulacija (s kim, čim: repom)? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
EX-BOSANAC Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 zar netreba za zeljezaru koks ? Quote BOSNO MOJA U SRCUTE NOSIM EVO MENE PO NJEMACKOJ I HRVATSKOJ VOZIM Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Vjerovatno bi ispravniji termit bio manipulacija (s kim, čim: repom)? Manevra repe (da se ne zamijeni s http://www.pansionzapse.com/etologija-pasa/zasto-psi-vrte-repom/ ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Manevra repe (da se ne zamijeni s http://www.pansionzapse.com/etologija-pasa/zasto-psi-vrte-repom/ ). Samo dok nas profešur dofati... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Samo dok nas profešur dofati... Mađari (navodno) nemaju padeže ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakuntala park Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Evo i mene na redu za reportažu. Bit će ponavljanja kadrova ali to je neizbježno Nismo imali sreće sa Mađaricom, ali i ovo što smo uhvatili je bilo dobro za 1. put.Sve je krenulo sa osmijehom vidjevši novoobnovljenog 7121 105/106 na vlaku 6206 Udoban, za mene nije kičmolomac (kao što nije ni nagibni) tako da sami prosudite kakva su sjedala Kolodvorska situacija u 10 satiTočno na vrijeme, stižemo u Beli Manastir. Brzinama od 100 km/h se stigne za pola sata!Izmakao nam je dolazak ovog teretnog iz MađarskeAli zato ne propuštamo ove vagone sa šećernom repomEvo ih iz još jednog kutaI još jednogU drugom dijelu dolazak teretnog, a do tada slobodno i dalje komentirajte naslov putopisa (bolje to nego spaljeno nebo ) Quote "Sakuntala park je park koji je dobio naziv prema kipu djevojke s palminom granom u ruci koju su Osječani zvali Sakuntalin kip. Ime joj potječe iz 5. st. kada je indijski pjesnik Kalidas napisao Sakuntalu, svoju najpoznatiju poetsku tvorevinu." Taj naziv se nekad koristio za tramvajsko stajalište u Osijeku na liniji 1 i 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mato Vilac Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Zanimljiva reportažica Samo malo sam iznenađen ostal kaj se tice ovog ugljena. Pošto oni još imaju rudnike ugljena mislil sam da ti vagoni idu u izvoz, a ne da još uvažaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakuntala park Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 2. dio Vlak 65870 Os - BM je iz Osijeka krenuo nešto prije 10 sati, u Dardi smo ga prestigli, a u Beli Manastir je stigao u 11:27Vagon za osoblje se odvaja i stavlja na kraj druge kompozicijeNakon toga, 2062 001 odlazi ispred skretnica kako bi prešla na kolosijek sa vagonima repe, te ih izvukla i spojila u jedan vlakVagoni prelaze i ovu vagu koja se ne koristiDa to tako opišem, počevši sa lijeve strane. 1a i 1b kolosijek se koristi za utovar repe. Na 2. kolosijeku se svi vagoni natovareni repom spajaju u jedan vlak. Na 3. kolosijeku se odvija putnički promet. Pa slijedi 4., 5. i 6. na kojem su ili vagoni koji čekaju prijevoz ili samo prolazni.Zatim treba opet dovući prazne vagone na utovarna mjestaI proces punjenja počinje ponovnoZadnji dio donosi povratak kući Quote "Sakuntala park je park koji je dobio naziv prema kipu djevojke s palminom granom u ruci koju su Osječani zvali Sakuntalin kip. Ime joj potječe iz 5. st. kada je indijski pjesnik Kalidas napisao Sakuntalu, svoju najpoznatiju poetsku tvorevinu." Taj naziv se nekad koristio za tramvajsko stajalište u Osijeku na liniji 1 i 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Samo malo sam iznenađen ostal kaj se tice ovog ugljena. Pošto oni još imaju rudnike ugljena mislil sam da ti vagoni idu u izvoz, a ne da još uvažaju. Bosna ima lignit i mrki ugljen, a iz Poljske se uvozi kameni ugljen koji je jedini pogodan za koksiranje. Ugljen iz Šlezije je najkvalitetniji u Europi (uz onaj iz Cardiffa, ako ga još vade). Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mato Vilac Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Hvala za pojašnjenje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakuntala park Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Vremena za traženje sačekuše nije bilo, pa je 105/106 dočekan na ulazu u KolodvorBližeNakon što je strojovođa promjenio stranu, promjenio se i broj vlaka u 6211 s polaskom u 12:23 za OsijekDa ne ispadne da smo se tamo i nazad teleportirali , evo stajališta i kolodvora koje smo prošli na povratkuPrvo ČeminacZatim DardaNe stigneš se ni okrenuti, a već smo u Osijeku, točnije Dravski most Jedno duže čekanje smo imali na ulaznom signalu prije Vukovarske uliceAli stižemo na vrijemeTo bi bilo to i od mene, pozdrav do neke druge prilike Quote "Sakuntala park je park koji je dobio naziv prema kipu djevojke s palminom granom u ruci koju su Osječani zvali Sakuntalin kip. Ime joj potječe iz 5. st. kada je indijski pjesnik Kalidas napisao Sakuntalu, svoju najpoznatiju poetsku tvorevinu." Taj naziv se nekad koristio za tramvajsko stajalište u Osijeku na liniji 1 i 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Beli Manastir će sa novim VR imati 3 pogranična vlaka. Osiječani će tako moći sa presijedanjem putovati u Mađarsku. OT? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Beli Manastir će sa novim VR imati 3 pogranična vlaka. Osiječani će tako moći sa presijedanjem putovati u Mađarsku. OT? Ma ne - ak se budu vozili na repi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 Beli Manastir će sa novim VR imati 3 pogranična vlaka. Osiječani će tako moći sa presijedanjem putovati u Mađarsku. OT? Ovo je lijepa vijest.Opet će biti moguće do Pečuha vlakom to je me veseli . A vezano za teret u Osijeku zadnjih godina 90% tereta se odnosi na ugljen i repu ostalo je sve jako slabo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts