Nikola-Zabok Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Danas smo zeljko256, ICE-3M i ja obavili kratak izlet do Gornje Stubice i natrag. Mjesto sastanka bio je zabočki kolodvor. ICE-3M je došao vlakom 790, a zeljko256 s 3015. Nakon pića u kolodvorskoj birtiji "Fulir" krećemo put Stubičkog kraja. Imali smo sreću da je baš danas stubički Plavac bio 028 Da se podsjetimo kamo idemo... I krećemo. U čuvenom zabočkom zavoju... Humluški zavoj Stanica Hum-Lug Odvajamo se od varaždinske pruge. Oroslavje Zeljko256 u akciji Između Oroslavja i Stubičkih toplica, ICE-3M slika. Stubičke toplice (nastavlja se) Quote HŽ VUČA VLAKOVA sedam-jedan-dva-jedan - Plavac je zakon!
hyperion Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Štef iz Stubice odlučio otići u Japan kao turist. Dođe na željezničku stanicu: -Molim vas kartu do Tokija. -Joj, neznam ti ja to, evo ti do Zaboka pa ti oni buju dali do Tokija. U Zaboku: -Prosil bih kartu do Tokija. -Ne prodajemo karte za Afričke zemlje. Evo vam karta do Zagreba. U Zagrebu. -Molim vas kartu do Tokija. -Do Tokija!.....Evo vam karta do Frankfurta, pa tamo pitajte dalje. Njemci složili Štefu komplet aranžman i tako je on proveo sedam lijepih dana u Japanu. Na povratku je tražio kartu do Stubice, a službenik na Japanskom kolodvoru kaže: -Gospodine, ne mogu vam prodati kartu dok mi precizno ne kažete gdje idete. Dali je to Gornja ili Donja Stubica? Inače zanimljiv putopis Quote
Nikola-Zabok Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Idemo dalje... Interijer obnovljenog Plavca Donja Stubica Pogled na Donju Stubicu Ulazak u Gornju Stubicu Kolodvor Gornja Stubica Dalje se više ne može. Pogled na zapuštene kolosjeke za DONA-u Plavac 028 je spreman za polazak prema Zaboku Zeljko256 i ICE-3M slikaju (nastavlja se) Quote HŽ VUČA VLAKOVA sedam-jedan-dva-jedan - Plavac je zakon!
Nikola-Zabok Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 (edited) Nakon što smo obišli kolodvor i ispratili Plavca, zaputili smo se prema spomeniku seljačkoj buni. Kasnije smo skužili da je tamo neka parada s autima i velika gužva i odlučili da odemo drugim smjerom, prema crkvi i Gupčevoj lipi. Pogled na Gornju Stubicu Lijepi drvored na putu prema crkvi I evo nas kod crkve sv.Jurja Gupčeva lipa Ubrzo je došlo vrijeme za povratak na željezničku postaju. S obližnjeg brijega se pruža prekrasan pogled na crkvu... ... i cijelu stubičku dolinu Plavac nas je čekao na kolodvoru Bilo je još oko pola sata do polaska vlaka, pa smo svratili u obližnju birtiju na još jedno piće. Prije polaska fotkamo još našeg Plavca I vraćamo se natrag u Zabok Bilo je to sve od mene, sad će još zeljko256 i ICE-3M staviti svoje fotografije. Pozdrav Edited October 1, 2011 by Nikola-Zabok Quote HŽ VUČA VLAKOVA sedam-jedan-dva-jedan - Plavac je zakon!
zeljko256 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 (edited) Već dugo planiram vožnju stubičkom prugom i nikako da se konačno odlučim. Prvi vikend listopada ipak je bio vikend za realizaciju toga. Super stvar da tu na forumu postoji tema "Putopisi u pripremi" pa sam dobio i društvo. Na izletu su mi se pridružili ICE-3M iz Zagreba i Nikola-Zabok, pogodite od kud. 15:19, Konjščina, vlak 3015 U Bedekovčini, teretni na čelu sa 2 043 002 Kako je Nikola već napisal, do Gornje Stubice vozila nas je 7 121 028 BL vagon na 3010 koji je bio u prolazu. Nikola se još malo šetkara po kolodvoru. Ukrcasmo se i evo malo interijera. Tu radi majstor.. 16:28, polazak za Gornju Stubicu. Dosta mi je više ove varaždinske pruge, red je da se otkriju i neke druge u Zagorju. Nakon odvanja od varaždinske pruge "jurimo" sa 60 km/h stubičkom prugom. Časkom stižemo u Oroslavje. Stubičke Toplice Donja Stubica hm.... 10 ??? aha, radovi u toku... Prema Sljemenu Nikola u niskom startu za foto desant na 7 121 028 ICE-3M u visokom. Uskoro se okreće i vozi natrag prema Zaboku. Neki drugi majstor naglo mijenja smjer. Da Seabral nebi rekao da fotkam samo konjščinske, evo i stubičkih skretnica. Prema Zaboku Malo gornjostubičkih pješačko usputnih. Gupčeva lipa i dva rail fana. Nakon skoro sat i pol hoda, mislim da smo zaslužili... Još jedan foto desant, ovaj put obojica u niskom startu. U 18:50 krenut ćemo prema Zaboku Macosa koja nas je dovezla do Zaboka, opet se postavlja na peron iza vlaka 3014 i opet kreće natrag. Bilo je to jedno lijepo jesensko poslijepodne u stubičkom kraju. Hvala kolegama na društvu. Do sljedeće avanture pozdrav, toliko od mene za sada. Edited October 2, 2011 by zeljko256 Quote Od Konjščine do Sibira...
ICE-3M Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 (edited) Evo i mojih slika. Malo mi je teško izabrat kaj več nije bilo, a i kako postavit slike nakon dva odlična fotografa, a da izgleda kolko tolko ok Dakle ja sam putovanje započeo vlakom 790, zapravo vlakom 2014 od Maksimira. Kroz prozor Beet vagona je taško napravit dobru fotku, ali neke su ajmo reč uspjele, a počeo sam slikati tak poslije Zaprešiča. Prva slika, čvor Zaprešič, u pozadini bi trebao biti Ivanec Bistranski i iza njega kamenolom Poslušno poredani Mislim da je to ono poznato drvo Most preko (Velike Horvatske?) u odličnom stanju Unutrašnjost mog vagona Koja je ova vrsta prometnice na kojoj je ovaj znak? I evo me u Zaboku, za Stubicu se vozimo u plavacu 028 Na trečem kolosijeku upravo kreče 3010 I odlazi prema Kotoribi, sa naravno jednim vratima otvorenim Nastavak slijedi, sa upadima pričekaj da završim. Edited October 2, 2011 by ICE-3M Quote
ICE-3M Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Krenuli smo, prva stanica je Hum Lug Gdje se odvajamo od pruge za Varaždin Pogled prema Sljemenu Stubičke Toplice sa suprotne strane Plavac se može savijati A može biti i ravan Dolazak u Donju Stubicu i nezaobilazni trupci (da ih nema kaj bi se ukrcavalo u teretne vlakove?) Izlazak iz Donje Stubice, ovo je čini mi se bila skretničarska kučica I evo nas u Gornjoj Stubici, plavac odmara prije povratka za Zabok Nastavak slijedi Quote
ICE-3M Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Dobro budem rekao Pfaffu da pozdravi tvog rođaka u Lokvama Spomenik Seljačkoj buni, rad Antuna Augustinčiča Plavac odlazi za Zabok Pogled prema crkvi u Gornjoj Stubici izdaleka I izbliza Gupčeva lipa Gornjostubičko groblje i crkveni toranj u pozadini Vračamo se istim plavcem U onom smjeru Dalje nisam slikao, u Zaboku sam presjeo na 995 i vozio sam se Bt vagonom, kaj ne bi bilo nikaj čudno da nisam par dana prije išao na put da bi se zadnji puta vozio u Bt-u, ali nije mi žao jer se prugom do Varaždina uvijek lijepo provozati. Stubičaka pruga mi se sviđa, kratka, ali jako lijepa. Ono kaj je pohvalno je broj putnika na toj prugi, s obzirom da je subota popodne, putnika je bilo dosta. I na 790 i 995 je bila ista situacija. Dolazak u Zagreba je posebna priča. Vidim tramvaj na Savskoj iz vlaka, a več sam stizao kad sam ga viđao tamo i dođemo mi na glavni, ali vlak stane skoro kod lokomotive, a kako sam bio u prvom vagonu to je značilo da sam tramvaju mogao samo , a stao je tamo zato da bude mjesta za dodatna četiri vagona koja su dodali na vlak prije polaska z Križevce. O tome je več bilo na forumu, da ne velim da je više ljudi izašlo iz vlaka nego kaj se je ukrcalo na njega. Uglavnom bio je to jedan lijepi railfanovski izlet u Stubicu. Quote
seabral Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Kad tri odlična fotografa odu zajedno na izlet, onda putopis ne može ispasti loš. Naprotiv ! Dečki, zaista ste bili na razini zadatka, a siguran sam da ste se i dobro proveli. Svaka čast na ovim fotkama ... vrhunske su !!! Da Seabral nebi rekao da fotkam samo konjščinske, evo i stubičkih skretnica. Prema Zaboku http://img833.imageshack.us/img833/5503/img5017py.jpg Eto, sad si me ostavio bez teksta i argumenata ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
ivog Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Eh, nažalost sam bio spriječen inače bi išao s vama.. Dobro ste izfotodokumentirali ovo putovanje, al što mi je zanimljivo ovaj putopis makar kao početno stajalište ima Zabok, ali tu su još i dodaci iz raznih smjerova, šteta što nitko nije mogao doći i iz krapinskog kraja, tako da bi svi pravci bili pokriveni.. Quote
Pfaff Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Eh, da. Kad sam ja bio tamo, sve je bilo u snijegu i ledu. Kako je priroda ćudljiva. Cijeli putopis je odličan. Hvala. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
zeljko256 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 šteta što nitko nije mogao doći i iz krapinskog kraja, tako da bi svi pravci bili pokriveni.. Ovak je to izgledalo na karti Quote Od Konjščine do Sibira...
Zeus Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Kaj reći, nego da ste super obavili posel. Iako sam se po toj pruzi vozil stotinjak puta, putopis mi je bil zanimljiv kao da je napravljen u kraju u kojem nisam nikada bil. Šteta kaj nisam mogel s vama, možda kod nekog budućeg landranja. Quote
033 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Štef iz Stubice odlučio otići u Japan kao turist. Dođe na željezničku stanicu: -Molim vas kartu do Tokija. -Joj, neznam ti ja to, evo ti do Zaboka pa ti oni buju dali do Tokija. U Zaboku: -Prosil bih kartu do Tokija. -Ne prodajemo karte za Afričke zemlje. Evo vam karta do Zagreba. U Zagrebu. -Molim vas kartu do Tokija. -Do Tokija!.....Evo vam karta do Frankfurta, pa tamo pitajte dalje. Njemci složili Štefu komplet aranžman i tako je on proveo sedam lijepih dana u Japanu. Na povratku je tražio kartu do Stubice, a službenik na Japanskom kolodvoru kaže: -Gospodine, ne mogu vam prodati kartu dok mi precizno ne kažete gdje idete. Dali je to Gornja ili Donja Stubica? Inače zanimljiv putopis To je vic inače iz Međimurja ( upitanju je Čakovec i Čakovec-Buzovec) Quote mismotunavek
Morpheus Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 To je vic inače iz Međimurja ( upitanju je Čakovec i Čakovec-Buzovec) Ah...tipično Međimurski. Taj vic sam prvi put čuo prije dvadesetak i kusur godina u varijanti Gornji i Donji Vakuf. Ne znači da je najstarija verzija... Quote
Recommended Posts