Jump to content

Toni SK

Članovi
 • Posts

  2148
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Toni SK last won the day on February 26 2023

Toni SK had the most liked content!

About Toni SK

 • Birthday March 16

About Me

 • Sex
  Male
 • Location
  Sunja 72060

Recent Profile Visitors

14625 profile views

Toni SK's Achievements

980

Reputation

 1. Nije skretnički signal nego manevarski signal za zaštitu voznog puta. ... Oznaka kilometraže via Novska, Sisak I da, još da nadodam, lijep kolodvoropis.
 2. Lijep kolodvoropis. Koliko sam puta vidio te kadrove i opet sam s guštom popratio ovaj slikopis. Dvije ispravke, Sisak Caprag bi i danas trebao biti odvojni kolodvor jer pruga sluzbeno na papiru postoji do Petrinje, dalje prema Topuskom i Karlovcu ukinuta i na papiru. Najveća dopuštena brzina kroz kolodvor je 35 km/h u pravac kroz 3. kolosijek, te 20 km/h u skretanje za ostale kolosijeke. Do nedavno (prošlog voznog reda) je brzina u pravac bila 60 km/h.
 3. Evo da se i ja javim ovdje na forumu. Stanleyu sam zahvalio preko fb na lijepom druženju, naravno nisam zaboravio ni egérkea, ni DB-a, ni STIB-a. Još jednom hvala na lijepom druženju, žao mi je što sam zbog obaveza morao otići, ali bit će prilike neki drugi put da se to popravi! p.s. Stanley, putopis za 5, kao i obično
 4. Lijep putopis!!! Moram se nadovezati malo, Međurić je inače zadnje mjesto (što na pruzi, što na cesti) u Sisačko-moslavačkoj županiji. U Međuriću ima nogometni klub koji se zove NK Metalac Međurić koji igra u ligi gdje igra i moj klub iz Sunje (2.ŽNL). Definitivno je to bilo najdalje gostovanje za putovanje, a ovo stajalište i ovaj ŽCP me baš podsjetio na to naše gostovanje tu kada sam ujedino i prvi puta bio u Međuriću. Tada je pruga bila sva hrđava od "nekotrljanja" po njoj, no sada se vidim jako lijepo sjaji, 2062 i bruto su napravili lijep posao kaj se tiče sjaja tračnica hehe
 5. Nažalost, nikakvo iznenađenje što najavljuju neku supstituciju busevima, jer to je HŽPP, nije im prvi put... Lijepe fotke Toma!
 6. Lijepo Kupljenec, ovaj mini putpis je lijep. Slike mi se jako sviđaju!
 7. Ako te put nanese na taj dio RH, nemoj slučajno da prođeš a da se ne javiš.
 8. Trase od brzog postoje i na HŽ-u i ŽRS-u, samo što ne vozi do daljnjeg (kako stoji). Jedino je moguće, po meni, da kada dođu prve izmjenje voznog reda (za mjesec/dva dana) da vlak vozi do Doboja i natrag (dakle teritorija HŽa i ŽRSa). Sada koliko će to zaživjeti vidjet ćemo, ja se nadam pozitivnom.
 9. Vrijedila je tarifa za putnički, ali opet taj brzi se od Zagreba do Sunje nije zaustavljao na "svakoj banderi" kako bi se reklo, nego se zaustavljao u Velikoj Gorici, Lekeniku, Sisku, Capragu i Sunji. Zašto je dobio putničku tarifu? Zato što se od Sunje do Volinje vodio kao putnički i zaustavljao se na svim stajalištima i kolodvoru Majur, što prije nije bio slučaj, prije se zaustavljao samo u H.Kostajnici. A to je odlučeno zato što su neke linije vinkendom reducirane od Sunje do Volinje, pa da ne ispadne da ima samo jedan par putničkog i taj brzi koji se nebi zaustavljao na stajalištima, odredili su da se zaustavlja na stajalištima Hrastovac, Graboštani i kolodvoru Majur što do tada nije bio slučaj. Preko granice se taj vlak uredno vodio kao brzi i imao tarifu brzog.
 10. Ja kada god sam bio tamo vrata su bila zaglavljena i nije mi se dalo uopće "provaljivati" jer isto tako znam da gore iznad netko stanuje, a i ovako i onako često su na prozoru. Jedino sam uspio kroz razbijeno staklo vidjeti ploču na kojoj se nekada pisao promet. Još na toj ploči piše "Saobraća", "Kasni"...
 11. Propis tako nalaže, no na Muharovom usjeku je sa jedne strane zaustavljanje vlaka (kada se ide prema Blinjskom Kutu), a kada se iz smjera Blinjskog Kuta ima samo ograničena brzina od 20 km/h preko ŽCPR-a, pretpostavljam zbog puno bolje vidljivosti nego sa suprotne strane. Moram također pohvaliti putopis, drago mi je da si za prvi putopis odabrala moju prugu! Ali moram te i ispravii sa jednom stavkom, vagon u kojem si se vozila nije vagon od ŽS-a, nego vagon od ŽRS-a, ili Željeznica Republike Srpske koje su jedan od dva željeznička poduzeća koji djeluju u BiH, zajedno sa Željeznicama Federacije BiH (čija su ostala dva vagona bila u sastavu vlaka). A Bosanska Kostajnica, mjesto sa nogometnim igralištem preko koje prelazi granica, a na kojem igra lokalni klub FK Kostajnica, a također i mjesto sa odličnim ćevapima na kojima sam gotovo svaki put kada odem tamo.
 12. Jest, primamljivo je baš Ugl što se tiče cijene karte, ne znam točno za međunarodnu koliko košta, ona mora da je jeftinija, ali kad sagledamo cijenu od Zagreba do Volinje hžpp-a je 59,50 kn jedan smjer, a za dalje npr. do Banja Luke se plati još otprilike oko 11 i nešto KM, odnosno oko 44, 45 kuna. Gledajući u obzir na ovo sve, mislim da bi međunarodna morala doći jeftinije nego kada se ove dvije cijene zbroje. Treba se baš raspitati.
 13. Hvala Stjepane! Jednostavno nisam ni sam bio siguran jel Svodna ili Brezičani ali sam stavio Svodna iz nekog razloga... hehe. Ugl hvala na ispravci!
 14. Hvala na ispravci i odgovoru.
 15. Hvala tebi seabral na pohvalama! Drago mi je da sam ti predočio nepoznatu dionicu pruge! Hvala Stanley, kada dobijem pohvalu od čovjeka koji je napravio više putopisa nego što kroz Dugo Selo dnevno prođe vlakova mi mnogo znači! Eh, tu te moram ispraviti, ovo mi je prvi putopis što sam objavio na ovom forumu. Sreća da Talgo nije vozio, meni je ljepše bilo čekati u starim "kupejcima" gdje sam mogao i prozor otvorit slikat, malo udahnut svježeg zraka. Talgo nešto najavljuju od novog VR pa sam morao iskoristiti priliku. Kaj se tiče čekanja na granici, da, mnogo vremena ode. Ja, npr da hoću putovati iz Sunje do Novog Grada, gdje ima oko 30-40 km pruge, koji se bez stajanja na granici prođe za sat vremena, još se mora dodati sat za čekanje (pola sata u Volinji u pola sata u Dobrljinu). I hvala ti mivan! Stanje na ŽRS je već dosta dugo godina isto, stare lokomotive, sve kao prije. Jednostavno, ako netko osjeća veliku nostalgiju za JŽ-om, neka ode u BiH, točnije RS i to je to... Po meni barem. Preporučujem ti da odeš, za ćevape se nebi pokajao! I hvala ti Toma. Zato i super da Talgo još nije počeo voziti tuda, pa da iskoristim priliku dok ne počne! Hvala! Bolje rečeno šteta što me aparat nije poslužio, ali sa nekim fotkama sam i zadovoljan! Vrijeme me je poslužilo, kao što sam spomenuo gore u potupisu, u povratku, no međutim tada mi je otišla baterija na fotoaparatu, to mi se do sada nikada nije desilo, izgleda da sam baš previše puta "okidao". Drago mi je da ti se svidjelo i nadam se da jednom hoćeš proći tuda, super je dionica! Pozdrav!
×
×
 • Create New...