Jump to content

željko halambek

Članovi
 • Posts

  5437
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Everything posted by željko halambek

 1. E bravo, to cijenim. 🙂 Inaće sa nestrpljenjem čekam nastavak. Sviđaju mi se ove Asee i Kenediji u "retro farbanju". Po malo čudno izgleda ful ispisan broj na prsnoj gredi lokomotive. Inaće i ja sam primjetio prije 10 godina kada sam išao sa vlakom za Sarajevo da se promet na teritoriju R. Srpska vrši vrlo brzo tako da su čak uspjeli do Doboja ubiti nasljeđeno zakašnjenje od HŽ-a od cca 20min.
 2. Jedino ako se to ne protumaći kao izvidnica Inaće svaka čast na već po malo ekstremnom railfanovstvu. Ne bi mene neko ni s puškom natjerao da se šetam u gluho doba noći i to još u nekakvoj pogranićnoj zoni šengena u drugoj države.
 3. Borna, svaka čast. interesntno mi je vidjeti stanje prije današnjeg srednjoškolskog igrališta barake pored Klaićeve ulice.
 4. Bravo Borna. To su danas nažalost već povjesne slike. Trebat će jih puno takvih slika da se jednog dana obnove detalji fasada koji su uništeni ovim potresom. A i vrlo vjerojatno dosta tih detalja nažalost neće se obnavljati...
 5. Foto: Dražen Bijelić (slikano prije više od 15 godina)
 6. Izrada betonskih pragova prije cca više od 15 godina ... Foto: Dražen Bijelić (slikano prije više od 15 godina)
 7. Ja se sječam negdje prije 15tak godina da su oni sami ljevali betonske pragove.
 8. To bi trebao biti Jenbach Jw15 ili Jw20 (nešto od toga je po licenci radio ĐĐ). Maksimalna brzina Jw20 je: 1. brzini je: 4km/h 2. brzini je: 8km/h Izvor: http://smg.photobucket.com/user/bdog/media/JenbachJW20.jpg.html
 9. Posebno je meni bio interesantan domaći proizvođač Crobus koji je izložio dva autobusa Zora (obična i VIP), dva minibusa, nekoliko kamijona sa razlicitim nadogradnjama.
 10. Bok!

  Još se upoznajem sa novim izgledom foruma.

   

  Ja ču još druge pitati u vezi "prigradske" željeznice.

 11. Koliko znam, rijec je o malom Jenbachu sa ribnjaka u Draganicu. pozdrav toma To je "Jenbach" iz Crne mlake. Evo nekoliko slika (21. svibanj 2006):
 12. U Novu Kapelu - Batrinu stigli smo točno po voznom redu u 20 28 te ćemo uspjeti uloviti Teslu B 412 koji dolazi u 20 34. U slučaju da ga nismo ulovili rezervna varijanta nam bi bio običan putnički vlak 2024 koji dolazi tek 21 11. Sa našeg vlaka sišlo je puno đaka i studenata. Što je i logično za očekivati u nedelju navečer. Ali ima i turista Tesla B 412 Nadali smo se da čemo se fino raskomotiti i odmoriti u kupeju a kad ono sve puno. Preostao nam je jedino restoran. Nikola i ja bili smo umorni ali zadovoljni što smo uspjeli spojit krug. U ZAGREB smo stigli točno po voznom redu u 22 40.
 13. Kolodvor pretvoren u stajalište Ratkovica Već polako pada mrak pa su slike osim što su slikane kroz prljavo staklo i malo strešene.
 14. Radni vagon u kolodvoru Pleternica Nastavljamo dalje vožnju prema Novoj kapeli -Betrini Sulkovci Bučje Koprivnica
 15. Još jedanput sam pregledao slike sa pruge kojom sam se vozio više puta, a koja je po meni jedna od najljepših u Hrvatskoj. Primjećujem da niste prikazali stajališta i ex-kolodvore na dionici Banova Jaruga - Dobrovac. Nakon prvog stajališta Međurić slijedi bivši kolodvor (danas stajalište) Poljana, koji je nekada imao 3 kolosijeka čiji se tragovi još vide. Nakon Poljane je stajalište Brezine-Bujavica, a zatim stajalište Kukunjevac. I Kukunjevac je nekada bio kolodvor sa 3 kolosijeka. Putujući prošle godine iz Pakraca u Zagreb (vlakom via Banova Jaruga) primijetio sam da je trasa nekadašnjeg 3. kolosijeka obrasla stablima kao u prašumi Perućici. Imate li možda na zalihi snimke spomenutih lokaliteta? Ako imate, ne bi smio biti problem da ih administratori naknadno ubace u odgovarajući post, da se ne bi remetio redoslijed. P.S. Sorry što ovaj prekrasni putopis vrtim unatrag. Nažalost nema. Jer tad je došao kondukter kod kojeg sam kupio karte. ima samo jedan krači video ali na toj snimci nema gore spomenutog stajališta.
×
×
 • Create New...