Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10.03.2024 in all areas

  1. Ajoj glup sam. Toliko sam umoran da sam zaboravio voz pokazat. Snimali smo cijeli obrt lokse koji je puno brži nego na HŽu. Lokomotiva ne stane pravo još i već ide u rikverc na postavljene skretnice. Bili su brže gotovi nego što smo mi tog postali svjesni. Ove Asee su mi toliko lijepe, da ja to sam sebi ne mogu objasniti. Nikad nisam bio pre veliki fan Asea jer su ih hrvatske željeznice unakazile. Ali u ovo sam se zaljubio odmah. Poslije ove slike sam prolazio pored vlaka da u njega uđem i potvrdim dogovor sa Zagorcem. Strojovođa mi je mahnuo i digao prst gore. Iz Dobrljina vlak kreće sa nekoliko ljudi samo, u Novi stiže prekrcan školarcima koji tamo idu u školu. Sad odlazimo iz Dobrljina, no samo cca 1km
    1 point
  2. Jedino ako se to ne protumaći kao izvidnica Inaće svaka čast na već po malo ekstremnom railfanovstvu. Ne bi mene neko ni s puškom natjerao da se šetam u gluho doba noći i to još u nekakvoj pogranićnoj zoni šengena u drugoj države.
    1 point
  3. U Egiptu sam. Fotografiranje vlakova je, blago rečeno, otežano. Kolodvori su strateški objekti i po pravilu se ne smiju fotografirati. Unatoč tome na Google Mapsu ima stotina fotki o većim kolodvorima, bilo od lokalaca ili od turista. Doživio na vlastitoj koži što sve ovisi o policajcu u službi (svaki kolodvor ima policijsku stanicu i policajac prati svaki vlak). Ovaj put sam imao sreću i mogao slikati vlak Aleksandrija (Moharram Bek) - Marsa Matruh. (U drugim slučajevima sam morao isključiti kameru i plan obilaska je pao u vodu.) Rano jutro na početnom kolodvoru Moharram Bek (ti vlakovi ne polaze sa glavnog kolodvora Aleksandrija, ovo je predgrađe): Likovni signali su izgrađeni od Britanaca a sistem je još uvijek a funkciji: Uz prugu je veliko gradilište, gradi se nova brza pruga, došao sam upravo radi obilaska stare pruge: Pruga vodi kroz pustinju i nedaleko Sredozemnog mora: Križanje u kolodvoru Grawlla: Obožavam staru britansku tehniku i nevjerojatno je kako sve ovo još uvijek fukcionira unatoč skandaloznom stanju infre i održavanja. Tračnice su u toliko očajnom stanju da sam više puta bio siguran da ćemo iskočiti. Trenutno toliko vremena sam imao da vam pokažem ponešto iz Egipta. Ako ste zainteresirani, vjerojatno u 5. mjesecu ću imati dosta vremena da napravim putopis.
    1 point
  4. jako lijepe fotografije, medjutim smeta mi ovakvo spominjanje susjeda u 2024. godini, kada vise od 1/3 za vrijeme rata nije bila ni rodjena, a jos veci postotak nije bio dovoljno star da bi uopce bio svjestan sto se dogadjalo. ako se ikome treba zahvaliti za stanje kolodvorske zgrade, onda iskljucivo idiotima-pojedincima koji su je bombardirali.
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...