Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 14.08.2021 in all areas

  1. Ukrasno bilje na stajalištu Sutla, snimljeno jučer ujutro: 8012 za Harmicu stiže sa zakašnjenjem od desetak minuta. Taman da u povratku bude redovit, bar do Zaprešić Savske:
    3 points
  2. Turisti zgroženi prljavim kipovima i spomenicima po gradu: ‘Oprat ćemo sve do Adventa’ Turisti koji ovih dana posjećuju Zagreb pomalo ostaju iznenađeni prizorima koje vide. Spomenici hrvatskim junacima, poput bana Josipa Jelačića ili Petra Preradovića puni su ptičjeg izmeta koji se slijevaju niz njih. Maria koja je u Zagreb stigla iz Floride zaključila je kako bi ih se svakako trebalo očistiti. No, iznenadile su je i skele koje su postale dio grada. “Odvratno im je, gadi im se to dosta”, rekao je turistički vodič Vid Dorić za Jutarnji list. Otkrio je i kako je većina turista naviknuta na takve prizore, ali ipak na to ne ostaju ravnodušni. Lee, Ena i Abdul u Zagreb su stigli iz Novog Zelanda. Htjeli su saznati nešto više o kipu na središnjem trgu, ali ih je dočekala polupoderana naljepnica i sitan natpis. “Kip je predivan i veleban, ali ne razumijem ovaj grafit na njemu”, govori Ena. Nije još sigurno kada će započeti čišćenje kipova, prema informacijama iz Grada, vjerojatno tek kad završi turistička navala, otprilike prije Adventa. “Grad je zaključio ugovore za radove na održavanju spomenika na području grada Zagreba”, odgovorili su na upit Jutarnjeg i dodali kako se priprema javna nabava za stručni nadzor nad izvođenjem tih radova. link (Koliko mi je poznato kip Bana Jelačića je imao elektronsko tjeralo ptica sa visokim frekvencijama što je dugo vremena radilo uspješno, zašto se to ne popravi ili promijeni ?)
    2 points
  3. Tko kaže da Željeznica nije "zelen" način prijevoza. Kako bi se to u pokeru reklo - pratim i dižem za smokvu na kolodvoru Zadar (slažem slike pa stavim na temu):
    2 points
  4. Palača na uglu Tomašićeve i Martićeve, nekad su takve zgrade podizale banke ili jake firme no kasnije su uglavnom postale stambene zgrade Malo dalje je spomen na velikog umjetnika (koji je zaslužio malo čišćenja) Ima jedan i u Jurišićevoj ali nažalost još zapušteniji, gotovo nečitak Ulaz u Oktogon malo sa strane (kasnije ću ga posjetiti sa druge strane) Za prijašnje države se ovaj kultni lokal zvao Lovački rog Pogled na gornje katove kavane Corso Zgrada u Gundulićevoj u kojoj se nalazi Stomatološki fakultet Ugao Gundulićeve i Waršavske
    1 point
  5. U Sesvetama ima kafić koji se zove Virus, tamo ima nešto slično na panou napisano. U Sesvetskom Kraljevcu ima kafić koji se zove COVID, jednom zgodom pitam ja gazdaricu zašto baš COVID, veli ona otvorila sam ga prošle godine u ljeti i dala takvo ime iz zahebancije. @garlic može molim te adresa tog kafića u kojem si bio?
    1 point
  6. Motao sam se gradom Zagrebom (ko magare u magli) i naiđem na neki bircuz....pomislim ko bog za popit hladno piće... Na ulazu dvije obavijesti..
    1 point
  7. Jedan neobičan dučan(ćić) u Baurovoj Skrenuo sam u Lopašićevu u kojoj ima dosta zelenila Na uglu sa Bulićevom je davno zapušten centar Zajednice tehničke kulture, kao mali sam se ovdje učio piliti, lemiti i raditi brodove Ova ljetna terasa kafića na uglu sa Dukljaninovom je opasna jer se ne vide vozila koja dolaze iz nje, tu ima često sudara srećom lakših jer se ne vozi brzo Do nedavno je Lopašićeva imala prednost pa su preko noći to pretvorili u prednost iz Dukljaninove! Potamnila je jako zgrada na uglu Lopašićeve i Tomašićeve Ova strana Tomašićeve ima lijepih starih zgrada, na suprotnoj strani su novije bez nekih posebnih detalja Očuvala se ploča sa podatcima o graditelju
    1 point
  8. Dobro jutro! Ovdje bi trebala biti pješačka zona bez prometa (osim tramvaja) međutim tu ipak stalno prolaze taxiji, razni kamioni dostave a kada se radi nešto sa tramvajima i zamjenski autobusi. Snimio sam sa ulične strane zgradu u Vlaškoj koju često slikam sa strane parka I zgrada do nje je u opasnom stanju Ima još zgrada sa privremenim improvizacijama i nakon godine i pol Na pošti se za sada još uvijek samo prazni unutrašnjost, valjda se i učvršćuje statika? Hotel u Praškoj je pokazao svoje stakleno lice Lijepo ali u velikom neskladu sa okolinom?
    1 point
  9. Netko je naložio ovim siromakima da na +40 stoje kao neka garda koja čuva Bana? Dečki na toj temperaturi imaju jaku odjeću i ŠUBARE na glavi!!? Nemam pojma koliko stoje u tom položaju na tom suncu? Prođirao sam se par puta....izgleda da stoje po SAT vremena....
    0 points
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...