Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 19.04.2021 in all areas

  1. Suhopolje je planirano po kalupu pruge koja je danas ne prepoznatljiva (Banova-Pakrac-Virovitica-Barč) pa je stoga logika kolosječne situacije "ulaz u pravac-izlaz u skretanje" bila i u Suhopolju, kao što je danas još uvijek u Daruvaru. Iz vremena dok su još postojali kolodvori Sladojevci, Feričanci... i tovarišta Virovitica Predgrađe i Vukosavljevica, Suhopolje je imalo po numerciji 7 kolosjeka, od toga dva šturca iz prvog (VI. i VII.), na svaku stranu po jedan. II. kolosjek je bio demontiran, a III. je bio ulazi iz pravca Virovitice, a IV. iz pravca Pčelića. Nasuprot stanične zgrade, na V. kolosjeku bila je dugačka vojna rampa. Na I. kolosjeku bila je kolska vaga, uz magacin sa rampom. I još, IV. kolosjek je bio dulji od III. iako su oba bila prolazna nepravilana. I dok su prema uzdužnom profilu većina kolodvora imali štitnice, Suhopolje je imalo jednoručne likovne, dok se na uzdužnom profilu ne vide predsignali, tj. nije ih bilo. Npr. u tom vremenu nedaleka Rasputnica, tj. Pčelić je imala prilazni signal od Suhopolja a štitnicu od Osijeka. Sigurno je da Suhopolje nije imalo funkciju bilo kakvog namirivanja parnjača. Možda zbog "zauzeća" dva kolosjeka za prolaz umjesto jednog pravilnog za bilo koji smjerova dolaska je nalagao viši stupanj razvedenosti dodavanjem šturceva. Analogija bi mogla biti na stanicama prema Banovoj Jarugi, jer u doba izgradnje nije bilo na umu podravskog smjera povezivanja željeznicom.
    2 points
  2. Hmm jučer je forum bio gotovo u nesvijesti a danas je Wi-fi u Baškoj u komi? Probat ću nešto staviti ako uspijem podignuti slike Prva šetnja do sv.Lucije nam je otkrila novog prijatelja Kako je vrijeme loše tako se i zelenilo još nije razbujalo Danas je dan bio sunčaniji, topliji i sa malo vjetra pa se moglo šetati u košulji (jučer je kaput bio obavezan) Kupanje će još malo pričekati jer je more na svega 12 stupnjeva C Trebalo mi je pola sata da skrpam ovo pa mi je za sada sasvim dosta!
    1 point
  3. Okej, lakse je raspravljati kad se vidi...
    1 point
  4. Pa ima u Zaprešiću, Capragu ... ak sam dobro shvatil na odvajanja u skretanje? U pravac ima šturceva da bi se nabrojili celi dan ... kad bi imali kolodvorske situacije ...
    1 point
  5. Ne vrijedi nagađati dok sâm pisac ne objasni što je htio reći. Ja sam, recimo, stekao dojam da se autor čudi što je prolazni kolosijek treći, a ne drugi kao što je na ostalim manjim kolodvorima na ovoj pruzi. :ne zna:
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...