Pfaff Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Nova je godina počela sa snijegom. Kad smo se oporavili od pretjeranih gastro-enoloških nasrtaja na jadne nam organizme, vani je pršilo. Ja sam u ponedjeljak, 4. siječnja (većini nesretnika je to bio prvi radni dan u 2010-oj) iskopao Pfaffmobil iz garaže i odlučio malo vidjeti kako se željeznice ponašaju u snježnim uvjetima. Posjet mom zavičajnom kolodvoru (Lokve) sam već dokumentirao u za to već ranije otvorenoj temi, a sad ću vas, vrli moji štioci, povesti malo dalje... U Delnicama sam se dobavio autoputa i krenuo dublje u unutrašnjost Hrvatske. Evo par OT vizura... Čak se vidio komadić plavoga neba (kasnije sam saznao da je to bilo u cilju predizborne kampanje jednog od precjedničkih kandidata ) Putem niz Jablan, ugledao sam u daljini starinu Kleka... Šuma u bijeloj čipki... (moja me tipkovnička dizgrafičnost umalo odvela u neke prostote!) Zvonik crkve sv. Ivana Nepomuka ukazuje da sam blizu Vrbovskog. Idemo malo do kolodvora Vrbovsko je čudno mjesto. Kao da nema ničeg na ravnom nego je sve na nekoj uzbrdici/nizbrdici. Ovo je pošta (Bok, penzić ) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Mislim da sam na pravom putu Cesta tu pravi veliki zavoj ispod kojeg je duboko dolje tunelić kroz koji prolazi pruga. Ovo je pogled u pravcu Rijeke A ovo u pravcu Ogulina. Tu dolje je i stanica I nekadašnja, danas uspješno upokojena, drvna industrija. Tu smo prije 37 godina kupili stolice za vikendicu koje se dan-danas drže kao nove. Eh, to vrijeme jednoumlja... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Do stanice vode i nekakve kalvarijske stepenice, al' se nešto ne bih upuštao... Zgrada kolodvora sa civilne strane I jedna zanimljivo oronula zgrada, očito željezničke provenijencije, njojzi nasuprot. Parkiram Pfaffmobil i... ... eto me na kolodvoru. Pogled kroz tunel, podvožnjak, što li... Stanični se kolosijeci očito nastavljaju i s druge strane Momak u narančastom čeka vlak za Ogulin. Pomislio sam da mu se pridružim, ali je povratna veza tako loša da bih kući došao po kmici, a to me ne veseli kao ideja. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Kolodvorska zgrada u punoj ljepoti. Zanimljiva su ona dva kusasta stabla. Baš me zanima da li će na proljeće štogod proklijati Dekorativno stablo više sliči metli Prtina od kolodvorske zgrade do I. perona, 1. kolosijeka Putnički prostori u unutrašnjosti zgrade su vrlo čisti & uredni Zanimljivo, ima čak i javni telefon. Njih su inače uglavnom poskidali. Ćenife Tu je nekoć nešto pisalo. "Izlaz na peron"? "Pazi na vlak"? Evo stiže i 4061 za Ogulin pa sam ga i ! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Idemo dalje! Još jedan pogled na stanicu Gle malu voćku poslije snijega... Odlučio sam ne se vratiti na autoput već slijediti prugu trasom stare Karolinske ceste i uz rijeku Dobru Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Barney Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Dekorativno stablo više sliči metli Odlican komentar iako mislim da si mozda bio odvise grub prema jadnom drvcetu. Zanimljive vizure iz snijegom zatrpanog GK. Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara.
Stanley Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ovo je pošta (Bok, penzić ) Bok i tebi. Hvala kaj si me se setil. A putopis ti je baš simpa. Quote Serija 05 je zakon!
ghpacer Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Evo stiže i 4061 za Ogulin pa sam ga i ! Lijepa filmska minijatura. Podsjetila me je na moju zadnju vožnju vlakom. Zašto? Sjećam se, da je iz dimnjaka lokomotive jako iskrilo. Izuzetno nezdravo je bilo gledati kroz otvoren prozor prema čelu kompozicije jer ako je kakva iskra uletila u oko, jao! Prošla te je volja za gledanjem bilo čega. Uostalom, mislim da je zbog toga uz sve prozore pisalo "Ne naginji se kroz prozor", na srpsko-hrvatskom i još par drugih svjetskih jezika. A iskrila je, i to jako, i ova Tvoja ASEA. Iskrenje je bilo tako jako da je u tonskom zapisu prekrivena uobičajena milozvučnu buka lokomotive i kotrljajućih se vagona. Iskrila je na vrhu nekog čudnog štapa na krovu lokomotive. Što je to bilo? Efekt za privlačenje publike na HŽ? Quote
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Iskrila je na vrhu nekog čudnog štapa na krovu lokomotive. Što je to bilo? Efekt za privlačenje publike na HŽ? Bo? Ne bih znao. Zimski dodatak za skidanje ledenih siga s KV? Znam da žutke to nemaju... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
ghpacer Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Iskrila je na vrhu nekog čudnog štapa na krovu lokomotive. Što je to bilo? Efekt za privlačenje publike na HŽ? Bo? Ne bih znao. Zimski dodatak za skidanje ledenih siga s KV? Znam da žutke to nemaju... Imaju i žutke i mislim da se ta čudna sprava zove pantograf ili nešto slično... Quote
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Dobra vijuga kanjonom Dobre, cesta vijuga kanjonom Dobre, pruga vijuga kanjonom Dobre, ja vijugam kanjonom Dobre... Na obronku opet snježna čipka (č-i-p-k-a. Dobro sam napisao...) Nekad davno, dok se u "Narodnoj tehnici" moglo kupiti drvenih letvica, uživao sam praviti makete ovakvih mostića ŽCPR u snijegu Ma, ne pada mi napamet. Imam ja auto Pravac Ogulin Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Manastir Gomirje i i crkva Roždenija sv. Jovana Preteče. Malo krajolika (ne mogu odoliti) Ribnjak Voda je visoka pa ovaj gaca do koljena Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Gomirje se razvuklo uz cestu k'o gladna godina. Uuuups! Ovo tražim... Pošta Gomirje (Bok, penzić ) Po rešetkama sudeći, narodna vlast nije nikad imala prevelikog povjerenja u one koji su činili temelj njene vladavine (za svaki slučaj) Spuštam se u dolinu dosta dugom zavojitom cesticom. Evo ih. Di ima tračnica, obično bude i HŽ-a Ili bar sportskih terena! Kroz izmaglicu nazire se neko zubato sunce Ti budi dobar, ja se odmah vraćam... Zgrada kolodvora Gomirje s civilne strane. Nigdje žive duše... Ovo mi nekako vuče na Japan. Negdje na sjeveru... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Malo neobično – ulaz u putničke prostore sa zabatne strane Električni kabel ukazuje na to da ni ovdje nemaju drva (ili nema tko ložiti?) Prilično bogat VR. Ni Rijeka se ne bi postidila Putnička blagajna Radi! Čenifa - radi Vaš izvjestitelj – aktivan! Peć – neaktivna, ali je sve uredno! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Idemo ka kolosjecima: Pravac Moravice – Rijeka – Šapjane – €uropa... Pravac Ogulin i dalje prema Balkanu Stanična zgrada je vidjela i bolje dane Mrzlo je. Zastava se ukočila Ovo je prtina za službeno osoblje... ... a ovo je prtina za putnike! Ex vanjska ćenifa Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Sjedam u auto i vozim se puteljkom uz prugu prema Ogulinu. Sve je okovano ledom. I bara s lijeve strane se zmrznula I ovaj ŽCP(bez R) se nekako zmrznuo Ovo je kraj staničnih kolosijeka. Plinska stanica Infra/suprastrukturni detalj Dečki, odlučite se: Stara ili nova tehnologija? Skladište komadne robe Priručna oprema za zimske dane Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Dosta kolodvora Gomirje. Vraćam se natrag na glavnu cestu Putujem dalje zasnježenim krajolikom A po svemu sudeći, napuštam i Gorski kotar. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Kroz stepu snežnu Pfaffmobil juri... ... a pruga mu stalno s lijeve strane Sad sam i službeno napustio PGŽ. sad sam (valjda) u KŽ. Ima tu još svačega: Kraj naselja Ljubošina (ima stajalište, ali sam ga profulao), baja za smeće, oznaka za put do domaćeg sira... Ulazim na područje grada Ogulina Malo se razdvajamo, pruga i ja (al' to samo cesta fata ajnšlag) ŽCPR Ja usred ŽCPR. Nadam se da motor neće činiti kh, kh u odsudnom trenutku ) Pogled nalijevo... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Dolazim na stanicu Ogulinski Hreljin. Napuštena stražarnica Klek mi se nekako približio Ovaj je kolodvor najpoznatiji po... Kolodvorska zgrada Kolodvorski termometar Ovdje je toplije pa zastava nije smrznuta Čekaonica Vozni red za putnike Mnoge su čekaonice koje sam sretao na svojim šalabazanjima duž riječke pruge opremljene nekim garderobnim ormarićima. Ovaj je urešen s dva simpatična dječja crteža. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Do Kleka 5 i pol sati? Ma, bud'te pametni, rekla bi moja punica Ćenifa kao samostojeći objekat Kolodvorska zgrada s civilne strane Pruga i most preko Dobre I opet Klek, sada već bitno bliže! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Barney Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Ti mladicu moras smjesta na pregled... To je sigurno i neupitno, a kad to obavis onda bumo se razgovarali... Bas je bilo lijepo citati ovaj minijaturni putopis. Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara.
2041024 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Odličan report svaka Vam čast za trud ovo je prekrasno za gledati, a vjerujem da je još ljepše uživo!!! :kul Nadam se da će biti još ovakvih hrabrosniježnih izvještaja!!!! Quote
Stanley Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Do Kleka 5 i pol sati? Ma, bud'te pametni, rekla bi moja punica img] Jel' to tebi previše il' premalo? Možda bi bilo dobro provjeriti egzaktno, tj. uspentrati se gore smjerom putokaza (može i putem smjerokaza). S tim da sam ja gore već bio, sad 'ajte vi. Quote Serija 05 je zakon!
Pfaff Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Do Kleka 5 i pol sati? Ma, bud'te pametni, rekla bi moja punica Jel' to tebi previše il' premalo? Možda bi bilo dobro provjeriti egzaktno, tj. uspentrati se gore smjerom putokaza (može i putem smjerokaza). S tim da sam ja gore već bio, sad 'ajte vi. Ma, bud' pametan, rekla bi moja punica. Ja sam dokazano lijen čovjek, a hodam uzbrdo samo ako nema ama baš nikakvog drugog načina da dođem do ćupa sa zlatom... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Recommended Posts