lovac_na_pruge Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Portos i ja krenuli smo provesti 3 od 4 dana Prvomajskih praznika u njegovoj vikendici u Lici, usput popraviti strujnu instalaciju ali i provesti se na i oko pruge. Karlovac putem smo se vozili iza 2 Yugića, koji su ubrzo nakon slikanja obiđeni bez milosti na i u Portosovom AX-u vozilo se 4 bunta stiropora (slikano u Mazinskom polju) Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Sretno stigavši u moju vikendicu te ručavši kod moje susjede, sačekali smo da prođe pljusak, te se odvezli na izvor rijeke Une 200m nizvodno od izvora tragovi željeznice Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 U petak, 2.5.2008. iz vikendice smo krenuli u 7.00h u smjeru Ličke pruge i kolodvora Zrmanja. Odjednom je kroz gustu maglu provirilo sunce, te obasjalo dolinu sjeverozapadno od kolodvora Zrmanja prošavši pokraj kolodvora, uputili smo se prema Kninu, ali vidjevši na pruzi vlak odmah smo se okrenuli, vratili na lokaciju iznad Zrmanje i tamo dočekali 2 Turnerice u 8 položaju Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 Ja sam ga dočekao s druge strane tunela ...Malovan Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 u 8.00h stigosmo u Knin te dočekasmo i otpratismo u 9.05 nagibni iz Splita za ZG zatim smo posjetili Kninski diesel-depo te otišli na obližnji Krčić i pokraj njega izvor rijeke Krke te se vratili na vrijeme dočekati i ispratiti nagibni iz ZG za ST Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Na kolodvoru Knin čekala je teretna kompozicija sa 2 Turnerice koje su ubrzo obavijene dimom krenule put Splita a mi dočekasmo Šveda kojim ćemo putovati do Zadra i natrag Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Vožnja pokraj rijeke Krke Sa bratom smo se križali u Kistanjama Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 lovac na pruge ti je slago električnu instalaciju jel to radilo na kraju? nekako mi se čini da je to bilo " A JE TO" sistem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 U ovom tunelu tokom Domovinskog rata eksplodirao je vagon Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 nadomak Zadra-Dalmatina Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 U Bibinjama Turner sa 3 vagona Zadarska instalacija "sunce" Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Šved čeka polazak za Knin Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 Na povratku u Bibinjama Turner sada ima više vagona sa bratom Švedom ovog puta križamo se već u Škabrnjama Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Stigosmo u Knin taman da dočekamo i ispratimo nagibnog iz ST za ZG Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Prema uputama Kninskih željezničara ali i lokalnih domorodaca uspjeli smo pronaći, na putu prema vikendici i želj. stanicu Plavno te u njenoj blizini Čupkovića most i njegova 2 manja brata Ja sam se spustio do mosta, Lovac_na_pruge popeo se na vrh brda i dočekali smo Turnericu s teretnom kompozicijom ovo je na Čupkovića mostu Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 A ja sam bio na brdu sa mojim Olympusom... i povratak cestom pokraj pruge Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Nakon Plavnog još smo željeli za dana pronaći stajalište Srb-Rađenovići na Unskoj pruzi. Krenuvši prema Ličkoj Kaldrmi naišli smo na prugu, ali za hod po pruzi i oko nje bilo je već kasno. Ophodnja granične policije bila je ljubazna i dozvolila nam je slikanje na pruzi. pogled u pravcu Knina ostaci utega zatezača vozne žice Umorni i gladni, ali zadovoljni viđenim i obiđenim uputili smo se u vikendicu. Naš obilazak Unske pruge nastavili smo idući dan, 3.5.2008. a koliko smo bili uspješni vidjet ćete u nastavku Prvomajske mješalice možda već večeras Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Subota 3.5.2008. Štrbački buk i Unska pruga Nažalost ovoj pruzi fali osim vozne žice, promet ali i kemijski vlak. Bili smo ugodno iznenađeni što su tračnice bile izglancane kao da je njima nedavno nešto prošlo. A da li je i što je prošlo slijedi u nastavku... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 Prilazak Bihaću kolodvor kolodvorska zgrada, prometnica i nas 2 spomen-ploča vozni red Na naš upit o teretnom prometu prema RH Unskom prugom odgovoreno nam je da je dan prije 2 kom. 661 odvuklo do graničnog kolodvora Martin brod 20 Eas i 12 drugih vagona E da smo tada bili na Štrbačkom buku Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted May 7, 2008 Author Share Posted May 7, 2008 Zalazak sunca u Karlovcu U Karlovcu smo pokušali uhvatiti nagibni i sretno oko 21h stigli u ZG Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 To je samo manji dio slika, ja imam cca 350 fotki (370MB) a Bero 2 GB, dakle biti će toga još, sa svih pruga, putovanja prema Zadru i iz Zadra, iz Kninskog diesel depoa i tako to.... Uživajte. Mi jesmo Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Uuuu, bormeč ste se navozili... Svaka čast, super putopis... Nego, kaj ste trebali puno moljakati da se vozite u upravljačnici šveda? Su vas napali u Bibinjima? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renato Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Decki svaka cast! Obisli ste veliki komad i jos k tome najslabije dokumentiran. Cekamo jos fotki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Još par sa Ličke pruge između Zrmanje i Malovana nastavak sutra... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Uživajte. Mi jesmo To dokazuju vaše fotke ... a i mi guštamo skupa s vama. Nemojte zaboraviti obećanje ćete postati još fotki ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts