Admin Anton Posted February 29, 2020 Admin Share Posted February 29, 2020 Ovu temu sam zamislio kao laku (“light”) verziju putopisa, za sve one koji su negdje na putovanju, a trenutno ili u neko dogledno vrijeme, neće napisati putopis ili im je ovo jednostavnija varijanta. Jedino pravilo ove teme je - 1 (jedna) poruka s maksimalno 10 (deset) fotografija. Komentari ostalih forumaša su dopušteni, kao i razgovor s forumašem koji je postavio fotografije, ali navedeni forumaš ne smije u daljnjim porukama postavljati fotografije s iste lokacije. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Anton Posted February 29, 2020 Author Admin Share Posted February 29, 2020 Pozdrav iz Sankt-Peterburga! Što reći, slab sam na trolejbuse: Ermitaž: Neva: Krstarica “Aurora”: Još jedan od simbola Pitera, galebovi (imaju i svoj spomenik): Da ne budu samo trolejbusi, evo i jedan tramvaj: Vjerojatno najljepše kino u kojem sam bio: I jedan selfie za kraj: 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Anton Posted March 2, 2020 Author Admin Share Posted March 2, 2020 Pozdrav iz Moskve! Upravo sam sjeo u Sapsan, prema Sankt-Peterburgu. Jedna zanimljivost. Zagreb - Vinkovci, 3 h : 36 min, 256 km: Moskva - Sankt-Peterburg, 3 h : 55 min, 770 km: 9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Anton Posted September 16, 2022 Author Admin Share Posted September 16, 2022 Šta, nitko ne piše u ovoj temi, osim mene? Pozdrav iz Kalinjingrada. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 Slabo se putovalo u prethodne dvije godine... 1 Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Levente Posted March 7 Share Posted March 7 U Egiptu sam. Fotografiranje vlakova je, blago rečeno, otežano. Kolodvori su strateški objekti i po pravilu se ne smiju fotografirati. Unatoč tome na Google Mapsu ima stotina fotki o većim kolodvorima, bilo od lokalaca ili od turista. Doživio na vlastitoj koži što sve ovisi o policajcu u službi (svaki kolodvor ima policijsku stanicu i policajac prati svaki vlak). Ovaj put sam imao sreću i mogao slikati vlak Aleksandrija (Moharram Bek) - Marsa Matruh. (U drugim slučajevima sam morao isključiti kameru i plan obilaska je pao u vodu.) Rano jutro na početnom kolodvoru Moharram Bek (ti vlakovi ne polaze sa glavnog kolodvora Aleksandrija, ovo je predgrađe): Likovni signali su izgrađeni od Britanaca a sistem je još uvijek a funkciji: Uz prugu je veliko gradilište, gradi se nova brza pruga, došao sam upravo radi obilaska stare pruge: Pruga vodi kroz pustinju i nedaleko Sredozemnog mora: Križanje u kolodvoru Grawlla: Obožavam staru britansku tehniku i nevjerojatno je kako sve ovo još uvijek fukcionira unatoč skandaloznom stanju infre i održavanja. Tračnice su u toliko očajnom stanju da sam više puta bio siguran da ćemo iskočiti. Trenutno toliko vremena sam imao da vam pokažem ponešto iz Egipta. Ako ste zainteresirani, vjerojatno u 5. mjesecu ću imati dosta vremena da napravim putopis. 11 4 Quote Levente -- pozdrav iz Mađarske Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted March 7 Share Posted March 7 Mislim da nismo imali putopis iz Egipta, al svakako bi bilo odlično napisati izvještaj, iskustva! Što se tiče Egipta, polako se moderniziraju, al sporo, s obzirom da se oni bave sa raznim krševima od lokomotiva. Mislim da sam negdje čitao da te policija može uhvatiti i na otvorenoj pruzi ukoliko fotkaš, ma da mislim da sam možda i sanjao pa bubam unaprijed. Quote Stari Habis, Zaes i Baatići su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NT 2200 Posted March 8 Share Posted March 8 10 hours ago, Levente said: Ako ste zainteresirani, vjerojatno u 5. mjesecu ću imati dosta vremena da napravim putopis. definitivno, hvala ti za ovih par lijepih fotki! Quote Moj Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCc6H33xv39Idty0Ah9-2OSg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts