thomcro Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Tu iza rampe pažnju privlači ona tamno-plava prikolicaevo je malo bliže i iz drugog kutabaš su lijepo naslagani sa tim dignutim pantićimai mora bit u kvaru kad diže pantić uništa i taj dugonja iza, mora da je nešta gdno fasoval kad je tunakon što smo prešli (van svih oznaka) Izuzetno vrlo prometnu Branimirovu banuli smo na borongajski kolodvora niže dole prema Trnavi su PPD-ove jake snagetu su oba Vektrona i obje dizelke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Zeleni se trava zelena 'đenjeee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 U povratku ka Dubravi, otprilike preko puta kolodvora, ima neka napuštena zgradurina i pored nje je ova dizalica al', zanimljivo, sa svim zbušenim gumama al nije sama, ima tamo par auta i gotovo svi imaju zbušene gumeu Dubravi čekamo 11-ticu pa ćemo sa njom do Frankpanske i pješke ćemo se vratit do Gundulićeve i do Backa, prolazimo Kvatrićem ka Trgu bana Jelačićaskretanje u Draškovićevupo Ilici hodajući ka "Backu"u "Backu" smo se kratko zadržali jer je u međuvremenu Kapo obavio kupovinu tako da smo krenuli ka Trgu F. Tuđmana gdje smo se trebali ukrcat u duju i otići na Savišće ali je to otpalo pa smo čekali duju sa Savišća za Črnomerec ali ne bilo koju već točno određenu a dok ta duja ne dojde ajmo slikat ..."bik" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Ali malim iznenađenjima još nije kraj, kako je celicana pred desetak dana imao rodjendan od Kapota je dobio knjigu "105 godina Zagrebačkog Električnog Tramvaja", sam trenutak primopredaje ...ostade celicana u šoku jer ovo nije očekivaoodmah je krenulo prelistavanjehe he he ... šta me slikaš! moram da ostane ovjekovječeno a i taj smile vrijedi jako punosnimili smo čak i jednog šta ide za remizupa jedan dugi vulgarisda nije baš sve plavo plavo ima i jedan crveni kamion mixer i onda samo tramvaji tramvaji tramvajiDobro da ne živim u Zagrebu jer bi stalno visio negdje uz prugu, ili tramvajsku ili željezničku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Idealna pozicija za snimat tramvaje, nadiru iz tri smjera i samo treba bit brzpreko livestreaminga () pratili smo tramvaj na koji smo se trebali ukrcat tako da smo u jednom trenutku promjenili poziciju, ovdje pažnju privlači pažnju kandelabrni ovdje nije manjkalo tramvaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Pulfer između bika i prikolice mu (sjećam se da sam tamo negdje '70 -'80-tih znao viđat kako se mačo meni voze na njima)na stajalištu imam nekakov plan za evakuaciju ...... ali koji ima i jednu kontradikciju, pazite na dio "Ako imate smetnje vida", ako nevidim kako ću na smartfonu nakucat SMS al' pustimo te bedastoće, ajmo natrag na tramvajeevo tramvaja kojeg smo čekaliiznutra na Črnomercuovaj napada slevavijugava pruga kod kolodvorasvijanje u zavojuskriti bik po željezničkim mostom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Faza mirovanjavozimo se ka Heinzlovoj (mislili smo otići do Savišća ali zbog kratkoće vremena morali smo revidirati plan tako da smo otišli samo do Heinzlove i onda natrag sa bikom do kolodvora)tu smo išli do istovarne tramvajske rampe[u travuljini se vidi dvojni kolosjekevo i rampenećemo na ovoga, idemo na slijedeći, čekamo bika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 K 357 u svom elementu (ako nije negdje u visinama onda je ovako blizu tla)njega čekamo, s njime idemo do kolodvorapod budnim okom K 357i evo nas na kolodvorui ode za Črnomerecna drugi peron stižemo taman u trenutku najave da nam dolazi vlak iz Osjeka, vuče ga brenaoooo bit će to šlag na tortinažalost, prerano smo se poveselili, skinuli su brenu i stavili aseu 303 za RijekuEto, tu je sad kraj drugog djela priče. Nastavak i finale bit će tijekom sutrašnjeg dana.****** Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Super putopis Cekam nastavak Quote Stari Habis, Zaes i Baatići su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linija 1 Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Odličan putopis, odabrali ste dobra mjesta za posjetiti, a jednako dobro si nam to i prikazao. Jedva čekam nastavak! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Vas četvorica ste meni se čini više u Zagrebu nego na Rijeci. Kako karte nešto koštaju iako ima i popusta to je trošak. Radi toga imam prijedlog za vas. Iznajmite za prvu ruku neki stan kako bi bilo jeftinije. Kasnije dok se malo snađete onda polako i stančić kupit. Isto tako uzmete i socijalnu kartu ili umirovljeničku koja je dosta povoljna za gradski prijevoz i do milog Boga se vozate tramvajom, autobusom i uspinjačom. Na žalost titulu PURGERA ne možete dobiti! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garfield Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Tu iza rampe pažnju privlači ona tamno-plava prikolica To je prikolica 810 koja je imala reklamu s.Oliver, u međuvremenu su joj skinuli naljepnice. Već stoji cca godinu dana, vrlo vjerojatno je povučena iz prometa. i taj dugonja iza, mora da je nešta gdno fasoval kad je tu 2245, taj je u studenom prošle godine nastradao na Maksimirskoj u sudaru sa šleperom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Super putopis Odličan putopis, odabrali ste dobra mjesta za posjetiti, a jednako dobro si nam to i prikazao. Jedva čekam nastavak! Vas četvorica ste meni se čini više u Zagrebu nego na Rijeci. Čini Ti se, slučajno se poklopilo da smo u kratko vrijeme bili češće ili u prolazu ili baš u Zagrebu ... Radi toga imam prijedlog za vas. ... Pisat ću za sebe ali mislim da i ostala trojica isto misle, more mijenjat za Zagreb? ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Treći dio, "Časni uzmak" ili vraćamo se kući Nakon što su nam zamjenili lokomotivu u 17.05 smo krenuli u južnije krajevenapuštamo Zagreb ... pa zar na šturcu?preko Save vodeosjetili smo da malo ubrzava, prva provjera (u pozadini Märklinov katalog kojeg sam dobio u "Backu", opaka knjižurina i srećom nema cijena jer bi me kolpalo od njihove visine)ko raketa kroz Hr. Leskovac303 sleđae ovo je već nešta (ustvari zeru lagucka, nije baš toliko bilo!)približavamo se Jastrebarskom, ovo je Kapo zamjetil kad smo dolazili ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 ... 'ko je tu lud... stavit rampu na zatvoreni prijelazJastrebarsko na popodnevnom suncuna ulazu u Karlovac, slijeva su tragovi pruge za Sisakovdje još ima tračnica ... šteta šta je ta pruga ukinuta, lijepi su pejzaži kroz taj dio Hrvatskesa druge strane je zaprega aseá na teretnomi na prvom kolosjeku je jedna Kargova aseadolazi putnički iz Rijekešveđo u pripremi za spavanje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Tu negdje iza ove zgrade primjetio je Kapo da ima skrivenih šinobusa od vanjskih pogleda (oni koji su bili u Karlovcu 12.10.2013. znat će o kojoj se zgradi radi)prolazimo kroz Mrzlo Poljeajmo mahat barbićima u autima pred Dugom Resom smou povratku sam malo bolje uhvatio StopfExpressamalo dalje je "klasična" podbijačicaprigradskizbog kvara na signalu u Zvečaju stojimo na izlaznom signalustajanje u Oštarijama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Ono što nisam uspio kad smo išli u Zagreb jesam u povratku... odvojak kod bunkera za bivšu vojarnutreba samo pratit stupoveono što odmah upada u oči, za one koji bi se možda upustili u avanturu, posvuda uokolo su posađene tabele sa upozorenjima o minama (tu je svojedobno runulo skladište oružja i toga ima posvuda razbacanoga i nije uputno ulaziti na to područje!)brzina između Oštarija i Ogulinaovi se nisu micali od jutraogulinska šajbaDonelli planirka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Stablo lipe kod depoalaka drezinčadovo ne spada u gornju kategoriju zanimljivo gdje su parkirali mađaramalo dalje Utz vagon i vagon ...... za prijevoz lokomotivskog pijesaksad je jasno zašto je mađar na drugoj strani, ovdje nema mjestaizmeđu Ogulina i Ogulinskog Hreljina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Ogulinski Hreljinkad smo ujutro prolazili kroz Gomirje vidio sam ovo i mislio sam da se dela još jedan kolosjek ali nije "Žuti"nema niš, samo ostaci stare mreže i sunce na zalaskuu Vrbovskom smo čekali križanjeuz Dobru ka Moravicamavijadukt nikad u cijelosti izgrađene pruge za Črnomeljostaci zgrade gdje je trebao bit odvojak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 Šteta što je danas malo teže doć do tog mjestastajemo u Moravicamašto se ovdje popilo kava i konjačića onak snogu, nabrzaka na drugoj strani stajal je niskopodni i jedna kompozicija za Rijekuoko Skradasad smo puno bliže pa se lovi samo lokomotive, na ulazu u Skraddo Delnica je već sumrakpred fužinskim mostomopet lagana vožnjapolako polako Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 U Fužinama se još uvijek loži, gotovo iz svakog dimnjaka diže se dimdolazimo na kolodvornema putnikapogled na Kvarner malo prije Plasaisto pogled na Kvarner ali puno niže, oko MelnicaHreljin, bakarski zaljev, Rijeka ... Učka sve se lijepo vidi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted April 26, 2017 Author Share Posted April 26, 2017 I to je to, nema više. Preljepo cjelodnevno putovanje došlo je svome kraju. Hvala Kapotu, K 357 i celicani na ugodnom druženju. Čitamo se u/na nekom drugom ekšnu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 ... 'ko je tu lud ... stavit rampu na zatvoreni prijelaz ... :ne zna: Ne kužim kaj nije jasno? Brklje su iz vremena kad je prijelaz postojal. Pravo pitanje je zakaj nisu demontirali opremu, nakon kaj je ukinut? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts