thomcro Posted May 3, 2016 Author Share Posted May 3, 2016 Očito su se umorili i nemaju više force za snimatode za Puluveći peso je samojed ali nema bijelu dlaku nego vuče na crvenkasto ... od zemlje crvenice nismo mogli proć a da nas oba ne onjušeodlučili smo obići i roški kolodvor kad smo već tu, još jedan IMT-ov traktorkako sam već i napisal, tu smo trefili G-dina Pinota i njegovu gospođu u autu kad smo dolazili i izmjenili smo par riječi sa njima, snimil sam ročku ćenifuRoč je jedan od meni ljepših istarskih kolodvora, smjer prema Lupoglavu... i prema Buzetu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted May 3, 2016 Author Share Posted May 3, 2016 Izlaz prema Lupoglavu, posebnost istarskih koldvora je što umjesto "običnih" skretničarskih kućica imaju kamene kućice poput istarskih kažunakolodvorska zgradanebo se mrgodidole ispod kolodvora nalaze se još uvijek dva bazena za skladištenje vode za napajanje parnih lokomotiva i prije par godina bili smo tamo i vidjeli da je parni stroj koji je pogoni pumpu izvađen iz zgrade i da je bil odložen uz tu zgradu, jučer smo djelove tog stroja našli uz vodotoranj na ročkom kolodvoru, parni kotao ...pumpa i zamašnjak su sa druge stranemanufaktura i godina proizvodnje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted May 3, 2016 Author Share Posted May 3, 2016 Uskoro nam se pridružil i jedan prelijepi i mazni mačakKapo i macan u komunikacijiovo sam dobil od gospodina koji nam je pokazival objekte na koldvoru nevjerovatno ali izgubili smo pojam o protoku vremena i tek kad me nazvala i rekla da je prošlo 19 sati shvatili smo koliko nas je sve ponijelo i da je vrijeme povratka kući, približavamo se tunelu i tu su sa istarske strane fascinantni ti rasjedi po veloj dragivide se Tornjevi Boa-Mori ... na Učkiu povratku nismo išli kroz rupu nego preko Učke, prolazimo pored jednog uređenog izvorami ćemo levo, za Rijeku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted May 3, 2016 Author Share Posted May 3, 2016 Nažalost, uhvatil sam ga tako kao je, multifunkcionalni vatrogasni KAMAZprolazimo kroz Veprinacnije baš nešto jer je snimljeno u vožnji, pogled sa pol Učke na RijekuKapo je Čeličanu i mene postil na Biviju i mi smo dalje nastavili busom doma (nismo ga htjeli mučit da nas još razvaža do doma jer se zbilja navozil)******I eto, nema više, to je sve! Ono što je trebalo bit "obično" snimanje agencijskog vlaka preraslo je u skoro cjelodnevni ekšn. Hvala Kapotu i čeličani i do nekog slijedećeg ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Onemu se reče: Komodin i nutra bukalin! Zgodna pričica, bravo! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted May 3, 2016 Author Share Posted May 3, 2016 Fala za nadopunicu Zgodna pričica, bravo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted May 3, 2016 Author Share Posted May 3, 2016 Mala nadopuna, šjor Pino, točnije njegova fameja, imaju stranicu na netu (http://apartmanpino.com) pa možda se tko odluči jednog dana na posjetu ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAPO Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAPO Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 Interesantne fotke ... ima tu svega i svačega. Baš ste se lijepo navozikali okolo-naokolo i naganjali s vlakom. Jedino ne kužim kakav je to vlak. Par puta sam to tražio u ovoj priči, ali ne mogu to pronaći. Vidim da su čitav vlak spuštali skroz dolje u Bakar i da je krcat nekakvim railfanovima. To je bilo jako interesantno za vidjeti, ali mi u čitavoj priči fali osnovna informacija o kakvom se to vlaku radi, otkud dolazi, kamo ide, koja mu je svrha i tome slično. Ili to ipak negdje piše ? Jesam nešto propustio ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
josip Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Interesantne fotke ... ima tu svega i svačega. Baš ste se lijepo navozikali okolo-naokolo i naganjali s vlakom. Jedino ne kužim kakav je to vlak. Par puta sam to tražio u ovoj priči, ali ne mogu to pronaći. Vidim da su čitav vlak spuštali skroz dolje u Bakar i da je krcat nekakvim railfanovima. To je bilo jako interesantno za vidjeti, ali mi u čitavoj priči fali osnovna informacija o kakvom se to vlaku radi, otkud dolazi, kamo ide, koja mu je svrha i tome slično. Ili to ipak negdje piše ? Jesam nešto propustio ? PTG Tour, britanski entuzijasti zaluđeni EMD-ovima. Imaš više ovdje http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/14394-lokomotive-sz-a-na-hrvatskim-prugama/page-6 Quote Flickr account Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 ... ali mi u čitavoj priči fali osnovna informacija o kakvom se to vlaku radi, otkud dolazi, kamo ide, koja mu je svrha ... Namjerno nisam htio u priču uplest PTG Tour jer sam smatrao da nije bitno jer nam to nije bila nit vodilja (PTG) već sam SŽ dizel koji vozi po Hrvatskoj. Cjelovitu priču o PTG-u će sami sudionici napisat u zasebnoj temi. Valjda ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Namjerno nisam htio u priču uplest PTG Tour jer sam smatrao da nije bitno jer nam to nije bila nit vodilja (PTG) već sam SŽ dizel koji vozi po Hrvatskoj. Nekome je nit vodilja PTG, tebi je to SŽ dizel u HR, a meni osobno su to putnički vagoni u Bakru. Koliko god da smo railfanovi, ipak smo i dosta različiti po tom pitanju. Zato me je i zanimalo kojim povodom se taj puni vlak s putničkim vagonima spustio u Bakar. A to se ipak ne događa ni svaki dan, ni svaki mjesec, a ni svake godine. Super da si popratio tu priču ! Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted May 10, 2016 Author Share Posted May 10, 2016 ... Super da si popratio tu priču ! ... (ali nisam bil sam, i drugi imaju tu zasluge) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Zanimljivo je bilo čitati ovo. Neznam kak mi promaklo to da nisam videl do sad,a gospon je nekad delal na željezici kaj ima doma muzej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts