thomcro Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 Ovo je trebalo biti samo rutinsko fotografiranje na par pozicija a na koncu se to pretvorilo u punokrvni ekšn prepun događanja. Kako i sam naslov govori sve se protegnulo na jako širokom području, od Ponikav kod Škrljeva pa sve do Roča u Istri. Da, na koncu smo završili skoro na buzetskom kolodvoru (skoro jer tamo ipak nema baš najboljih sačekuša). Da, mi, Kapo (alfa & omega Ri ekipe), čelićana (pomoćni navigator i katica za sve) i ja (levo smetalo i zajevant parekselans). Dogovor je bil da Kapo poslika Regana u Matuljima, čeličana i ja ga snimimo u Rijeci, Cartman nas pokupi i odmah odemo za Bakar ... ali, evo priče ...da, vrlo neobično mjesto za početak ekšna, most preko Rječine ujutropogled prema moruima već nekoliko godina da pod mostovima žive divlje patkenakon privatnih obveza na bus i snimiti onaj "petljanac" sa kolosjecima za luku na Žabicido pred 10-tak dana tu je bila džungladočakah i brzog iz metropoleasea ode ka poštimanevra dolazi odgurat vagone u "Park" jer tu treba doć Regan sa agencijskim vlakomdolazi 218 sa teretnim vlakom Quote
thomcro Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 Nema odmora, odmah natrag u nove radne pobjedespojena sa 012 i pravac natrag u Škrljevo (vidjet ćemo ih kasnije još)nismo sami, ima još snimačazaostali mađarski Tadsovievo Regana u Rijecisvetli ko božićna jelkamuvi ulaska u Rijeku nisam baš neki ljubitelj smrdlji brundavih ali ova baš em lepo izgleda em veselo rondačim je vlak stal sva sila inglišmena je izjurila van i jedva sam uhvatil lokomotivu a da mi nitko nije uletl u kadar Quote
thomcro Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 Dobro joj stoje te JŽ žute crtenakon što smo obavili Rijeku, čeličana i ja smo izašli van i ubrzo je došal Kapo i krenuli smo za Bakar, na Brajdici vidjesmo THM-ovu rumunjku (i nju ćemo kasnije opet vidjeti)dolaskom u Bakar na drugu rampu slijedi iščekivanje i svako malo provjera, "gornja" pruga na Sv. Kuzmuubrzo smo čuli prepoznatljiv zvuk i evo ih kako se spuštaju, pred tunelom "Sopalj"na čistini nakon prolaska tunela "Sopalj"i onda su iz nekog razloga staliubrzo su opet krenuli, kod skretanja ka ex-Ivanima (tu će nam biti jedna od slijedećih sačekuša)malo dalje, iznad vidikovca (tu mora da je prejeben pogled iz vlaka na zaljev!) Quote
thomcro Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 Sad treba sačekat da vlak napravi krug i da ga vidimo na suprotnoj padini i treba skratiti vrijeme, mada sam mislio da je ovo zaostatak od koksare ipak je natkriveni ulaz u rafineriju za kamionske cisternenešto za utovar/istovar rasutog tereta iz brodaususret dolazi MAN-čina ...... sa bačvom za cementuto smo čuli i Regana kako spotiha brunda u spustu na drugoj strani zaljevapovremeno je to i igra skrivača Quote
thomcro Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 Zvuk je postajao sve jači i uskoro se regan ukazao iza zavojaskoro pa se stopio sa okolinomjoš malo pa su na bakarskom kolodvoruuh, baš dobro izgledaza sad nam još i mašu sa prozoratip mi pokazuje koliko je velikmuvi na bakarskom ŽCP-u *****Nažalost moram ovdje stat jer zov prirode je jači i upravo odlazim jer idemo Kapo i ja na drugi ekšn u 8 dana. Nastavak predvečer ... Quote
thomcro Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 OK, vrijeme je promjena i krenusmo gore ka Ivanima ali primjetili smo da se Đuran sa manevrom vraća za Škrljevo i malo smo se požurili do ŽCP-a na drugoj strani, imali smo dovoljno vremena za pripremiti se i evo Đukezanimljiva kombinacijamanevra je 309a Đuka 109odoše za Škrljevomuvi Đuke i prijateljice mu imali smo dovoljno vremena pa smo leđero otišli po magistrali do ruine od skretničarske kućice kod skretanja za Ivane, ja sam iskoristil priliku i sa ceste snimil dizalice u pretovarnoj luciovo bi mogal biti drugi del te dizalicepa još jedna Quote
thomcro Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 Snimamo muving dole po bakarskom kolodvoruuskoro odoše unatrag prema bivšoj čađari, praktički na kraj kolodvora, dalje od toga se nemožepa natragi evo ih opet kod asea (da, to su one dvije iz Rijeke, 218 & 012)za utovar čekaju mješani vagoni za cementdok vlak čeka na odlazak da snimim i malo brda ponad Bakra, "bakarski baškot"mrkić dalje još jedan vijadukt prema Hreljinu, grobničke Alpe u pozadinisve u jedan kadar ...još malo dizalica u podnožju, ove služe vjerovatno za manipulaciju daskamaova je za izvlačenje jahti Quote
thomcro Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 Krenuše natrag ka Škrljevu, kod kolodvorske zgradesad se već malo bolje čuje kad su krenuli ubrdoprolaze pored dizalicajoš malo pa su na ŽCP-uprije pol sata snimali smo ih u suprotnom smjeruprolaze bivše stajalište u Bakruuspon je žešći pa se i Regan jače čujemuvi uspona skoro pa nevidlljjiv Quote
thomcro Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 Brzo taktičko izmještanje na novu sačekušuekipa spremno čeka sa svijetlim oružjem (dečko skroz desno potegnul je iz Trsta snimit muving, još jedan je bil iznad nas a trećeg nismo ni videli)sve jače se čuje i evo ga, izviruje iza zavojajoš uvijek svetli ko jelkamora da je predobar osjećaj kad znaš da si do pred 15-tak minuta bil tamo doleon the edgemuvi Quote
thomcro Posted May 2, 2016 Author Posted May 2, 2016 Kad je prošal najprije onih dvoje stranaca otišlo, kapo spremil svoj fotić a ja još nastavil snimat, nakon što je vlak prošal tunel "Sopalj"prolaze mostom u Sv. Kuzmu preko stare ceste za magistralua sunce ti žareno!!!Pitam Kapota da li je snimal ... odgovara da nije, da je spremil fotić. Ovako nešto se snimi samo jednom u životu i šteta je propustiti takvu priliku. ***** Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Nastavak ... Malo prije nego što smo i mi krenuli dalje i one dvije asee su krenule ubrdo ka Škrljevumada je prvotni plan bil da nakon Ivana odemo snimat na Brajdicu odustali smo od toga jer tamo nema baš pogodnogmjesta za parkirat auto pa dok je vlak "dole" mi ćemo do Škrljeva vidjet ako je šta bruta za "gore" no kad smo dolazili vidjeli smoda je Regan još n škrljevskom kolodvoruvaljda im je malo zapelo sa prmještanjem Regana jer kad smo mi došli odma su krenuli fotografiratsirena navješćuje skori odlazak i u trenu su svi nestalimuvi odlaska za Brajdicu iz smjera Bakra dolazi zaprega aseaku'š name sunce ti žareno!na vrijeme ode ulevotreći put ih vidimo Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Kapo je pital kod prometnika ako ima čega i gospodin nam je rekal da ima za 15-tak minuta THM sa kontejnerima i odluka je pala idemo na Bovan, na zavoj iznad Ponikava, čeličana ostaje potražiti osvježenje a Kapo i ja u lov na THM-ovku, ovdje smo bili prije par mjeseciotamo treba doćKapo je ostal na drugoj strani a ja sam se popel na ostatke bunkera, sve se proljetno zeleni (tu dole ima jako puno šparoga ali jako puno zmijurina a pogotovo sad kad je sve to zaraslo)pogled na nasip prema Mejina signalu je zeleno, uskoro će neštodok čekamo ... ovo kao da su ostaci "stupa" za andrijin križima ostataka i na drugoj strani (kad se gleda odozgo sa bunkera vidi se da je tu nekada bil prijelaz)prva uhvaćena rumunjka niže od Moravica Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Kontejnerski vlakrumunjka (i zasvirali su nam!)ode za Mejukasnije mi je Kapo rekal da su vagoni od Cios-a (izgleda oni koje smo snimili na RK u Zagrebu)ima među njima i onih duplih sa 3 postoljapogled na prugu iz drugog smjerazaselak Ponikve dole u podnožju (vode nije bilo, bar vidljive) Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Uslijedlio je opet taktičko preslagivanje i nova sačekuša, premjestili smo se kod autobusnog stajališta u Sv. Kuzmu gdje ćemo čekat Regana u povratku sa Brajdice (idu opet okrenut lokomotivu u Škrljevo), dolazi plinski busić za Baračedok čekamo, brdo iznad Vežice, dobro oko zamjetit će njemački bunker i astronomski centarČeličanu smo sklonili u hlad dok mi snimamonemoreš ga 'manut, nadaleko se čujedosta brzo idepo zavojumuvi Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Opet taktičko preslagivanje i odlazimo na bivše stajalište Draga gdje ćemo čekat regana u povratku za Rijeku, samo što smo došli prolazi putničkikangaru je u gabartima i neide u profil pruge (mada mu je Kapo sigurnosti radi sklopil retorvizor) ***** Uskoro ... zgrada bivšeg stajališta, zeleni signal, binker, travuljina ... još samo fali reganmoral sam ipak promjeniti poziciju jer su stopvi ipak preveć smetaliopet sviranje ...i brzinski prolazak ka Rijecimuvi Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 I to je kao trebalo bit sve, svi veseli otići kućama svojim punim dojmova. Ali nije baš sve tako u životu, ima i malih slatkih iznenađenja! Kaže Kapo trebalo bi uložit još malo kuna u bencinu i kad smo već nabrijani da odemo do Lupoglava i tamo čekamo dadođe Regan sa englezima. Brzo smo se ufatli mobitela i javljali doma da ćemo još ostat na ekšnu i da idemo za Lupoglav. Kapo je najprije stal na Kantridi dolit juhe u kangarua i htjeli smo preko Učke ali dok smo došli do raskršća u Matuljima odličili smo da ipak idemo kroz Učku da dobijemo još malo vremena, pred rupom na Učkikoliko god puta prošal tuda fascinantne su te stijene između dva tunelaprloazimo, platit ćemo na drugom mjestukroz Dolenju Vas uz rašku pruguuspon ka ŽCP-uprema Lupoglavu i tunelu "Dolenja Vas" (malo niže je Tuđman kopal rupu za željeznički tunel)oko Lupoglava sve je u nekakvim cestovnim radovimadolazimo na lupoglavski kolodvor Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Zgrada lupoglavskog kolodvora sa civilne stranepovijesna ćenifa od koje je sve i krenulopopisani šved u hladovinisve se crveni prema Buzetuni prema Puli nije ništa boljekapo i čeličana u razgovoru sa prometnikom, rekal je gospodin da za 15-tak minuta dolai šved za Buzetuspio sam snimiti pult prije nego što smo otišli Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Slijedeća sačekuša je na stajalištu u Ročkom polju gdje ćemo čekat švedaiz ovog smjera treba doć šveđo za Buzetzgrada preko puta, vidljiva je željeznička arhitekturakameno zdanje stajališta (malo sam zaviril unutra kroz prozor, sve je uredno i čisto, bez grafita)evo šveđotaveselo je dobrundal i ode za Buzet Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Kako smo imalo dosta vremena do vlaka otputili smo se do privatnog muzeja gospodina Pinota Krulčića u Roč. Kako je Kapo već bilkod njega on nas je i predstavil i tako dok smo čekali da nas gospođa provede kroz zbirku ćakulali smo vani na klupi i u jednomtrenutku je nešto zabrundalo ...ogroman IMT-ov traktor kakav je nekad bil uobičajen na imućnijim imanjimagrb (danas bi rekli logo) mušjor Pinopokazal nam je dio pisanog materijalačlanak iz Večernjaka o nesreći u Divači Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Unutarnji postav, željeznički dio, razni alattirafonifenejriove u sredini se sjećam, takvu je nosi pokojni staripločica sa dizelarazne ureosobne fotografijeima čak i RDUjedan stari hektometarski stupić (zaboravil sam ga pitat odkel je stupić) Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Modeli (da vidi ove današnje mislim da bi se debelo iznenadil kako izgledaju)plaketavozni redovi i pravilnicijoš jedna urasitnežželjezničarske kapesjećam se da je ovakvu knjižicu (prije bi rekal dnevnik rada) ima i pokojni stariHŽ-ova iskaznica Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Stari etno postav, razni alatina drugom zidu oprema za blago i još alatacrijepovialat za popravak cipelau drugoj prostoriji je uređena kuhinja sa velikim kaminomnasuprot je manji stolkolovrat (nisam probal jel dela) Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Posuđe i kuhinjski pribor"veš mašina" na rukešibice, malo i obiteljsko pakiranjepovrh kamina još kuhinjskog priborazingericazidnjakekspres lonac od gize (težak ko sam vrag)radioprolaz je niže od mene pa valja pazit na glavu Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Posteljnoćni ormarić krije priručni vecejvrčina je prava porculanska (vjerovatno talijanska jer nekad si nije baš svatko mogal ovakvo nešto priuštit već običnu, emajliranu, od pleha)u prvom planu je lula a ono iza baš i nebi znal što je tomlinci i peglejoš raznih vrsti i modela peglistare fotografijenećete vjerovat, ne saamo što smo besplatno razgledali ovu zbirku već smo dobili i poklone Quote
thomcro Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 No, uskoro je došlo vrijeme i da se osprostimo od srdačnih domačina i da krenemo dalje (rekli smo gospodinu Pinotu da će uskoro veliki dizel kroz Roč pa su on i njegova gospođa isto otišli do ročkog kolodvora gdje smo ih kasnije i vidjeli), odlučili smo se za livade blizu Nugle (u Nugli je stajalište), Kapo je parkiral sa druge strane pruge i on će tamo ostat a Čeličana i ja smo otišli odkale smo i došli i snimat ćemo kod prijelazana ŽCP-u, smjer prema Buzetu (i stajalištu Nugla)zaigrani pasići ubrzo smo začuli grmljavinu Regana i uskoro se ukazal iza zavojabogme je dobro jurilnema više snimača po prozorima ...... osim ovog jednogmuvi Quote
Recommended Posts