Pfaff Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Ovaj mini-putopis posvećujem Eli, našem heroju Bradinske rampe i, naravno, Zeusu! U Gorskom kotaru, nedaleko od stanice Lokve, vladaju već dva tjedna oniske temperature Snijeg neprestance pada noću... ... a bome i danju, dok bura pravi zanimljive oblike skulpturirajući nanose snijega Povremeno neko zubato sunašce pomoli svoj pocrvenjeli nosić... ... kako bi oštrinom sjena naznačilo učinak zimskih nepogoda Sve u svemu, znaj – pravi mali raj! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 I tu počinje naša priča. Na izlazu iz tunela, mala parnjačica koja je vukla dva baatića, našla se pred neprolaznom preprekom... ... smetom višim od dimnjaka Nije bilo druge nego pozvati pomoć. Srećom je na obližnjem kolodvoru bila spremna krstarica koja je spremno pohitala upomoć. Moćno brundanje dizela ulijevalo je nadu i povjerenje Smet je bio opasno visok... ... ali se lokomotiva bez krzmanja zabila u njega do balčaka! Nije išlo od prve – trebalo se malo povući... ... pa se opet zaletiti! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 I tako (što' rek'o Mujo sucu) još pešest puta Na kraju je put bio oslobođen... ... i parnjačica je veselo fićukajući povela svoje putnike do odredišnog kolodvora Glavno da je sve dobro završilo (Pouka priče: niš' bez dizela) Bar ovoga puta, jer se nebo u međuvremenu opet natmurilo obećavajući neki novi kijamet Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
ICE-3M Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Zanimljiva priča i prekrasne slike iz Gorskog kotara Sad si ovim dizelljupcima dao još jedan dokaz superiornosti dizela po ovakvom vremenu Quote
Pfaff Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Sad si ovim dizelljupcima dao još jedan dokaz superiornosti dizela po ovakvom vremenu Ja, nego finu elektru među, božemiprosti, ledene stalaktite i stalagmite? Si vidio onaj Elin tunel? Da ne velim da su lijep broj elektri uspjeli porazbijati. Nego, kao što sam najavio, naravno da opet pada! Dugo nije! I to trese momački (čekam ) Pozdrav od vašeg vjernog izvjestitelja Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Stanley Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Svaka čast na ideji. A, vidjevši naslov, već pomislio da te vrag nosio u Lokve po ovakvom (ne)vremenu. Quote Serija 05 je zakon!
Zeus Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 I ja sam također kad sam vidio naslov i ovo Ovaj mini-putopis posvećujem Eli, našem heroju Bradinske rampe i, naravno, Zeusu! pomislio da je neka karavela zaglavila u GK, a naš Goranin je pozvan u pomoć. Ali kasnije sam ostao ugodno iznenađen crvenim dizelom umjesto plavog. Hvala ti na ovom slatkom iznenađenju i nadasve na posveti. Koji si ti car. :hai Quote
hyperion Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Mehano parnjaća sa dva Piko Baatiča? Jesu ovi u upotrebi negdje na maketi? Quote
Pfaff Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Mehano parnjaća sa dva Piko Baatiča? Jesu ovi u upotrebi negdje na maketi? Ne, oni su dio Pfaffovlak seta koji uvijek putuje samnom i služi zato da bih u danom trenutku nekom lijepom prizoru mogao dati željezničko obilježje i onda me admini/modovi ne mogu obrisati zbog Baatići su u jako lošem stanju jer su im poglodani ležajevi kotača. Lokse su vozne. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
hyperion Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Baatići su u jako lošem stanju jer su im poglodani ležajevi kotača. Lokse su vozne. Zbog plastičnih kotaća ili su toliko puno voženi? Quote
Pfaff Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Zbog plastičnih kotaća ili su toliko puno voženi? Vjerovatno su puno voženi, ali nemam pojma kupljeni su prije 2 godine na sajmu KŽMZ za neku banalnu lovu. Upravo za ovu svrhu. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
seabral Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Pfaffonja, priiča ti je za 18.. Slažem se ! A pruža i neslućene mogućnosti za nove nastavke ... barem dok se snijeg ne otopi Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Ela Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Hvala Pfaff,taman tako je izgledalo,zabijanje od nekoliko puta....Samo sljedeći put nabavi nekog malog Kenedyja i vidićeš kako ide.... Quote Pozdrav iz MOSTARA
Pfaff Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Hvala Pfaff,taman tako je izgledalo,zabijanje od nekoliko puta....Samo sljedeći put nabavi nekog malog Kenedyja i vidićeš kako ide.... Bi ja rado, al' je skupo, a moj ŽTP trenutačno slab sa sredstvima. Sljedstveno tome probijam ščim imam Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Recommended Posts