seabral Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Prekjučer navečer sam se vratio s mora u Zagreb, a od jučer ujutro sam se doma vrtio razmišljajući kud bi se moglo ići. Mojoj ženi je bilo dosta putovanja, ali poznajući moju potrebu za landranjem naokolo jednostavno je rekla: "pa ti odi nekam, pa buš miran kad se vratiš". Naravno, nisam se dao dalje nagovarati (), ali jedino što me je brinulo je bila vremenska prognoza, sunce koje je upravo pripeklo pred kišu, olovni oblaci koji su se približavali iznad Samoborskog gorja ... a meni se baš ko za inat nije htjelo samo voziti, nego i hodati. Na taj način je nastao ovaj mini-cipelcug ... relativno kratka relacija za hodanje, cca 3,5 km, ali ipak dovoljno da se malo hoda, nešto vidi, fotka ... i da se možda ne pokisne putem. Početak je bio na Zapadnom kolodvoru, gdje sam nabavio kartu za 994 Uskoro stiže na kolodvor Obzirom na to da nije pristojno gaziti po tuđim dvorištima bez najave, putem sam se SMS-om javio Zeusu i najavio mu šta namjeravam. Nakon toga sam se posvetio čarima putovanja. Jedan pogled iz vlaka u zavoju. Znalci će sigurno moći prepoznati u kakvom sam se vagonu vozio Nakon kratke vožnje, izlazim na stajalištu Žeinci. Vlak nastavlja dalje, u dimu nafte i s otvorenim vratima Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Da vidim, gdje sam to došao. Često sam tuda prolazio vlakom, ali prvi put da sam ovdje stupio na kopno. Ona baš i ne mari za mene Ali možda mari ona ptičurina na vrhu lampe Ovdje se navodno dobro jede ... ali za to pak ja baš puno ne marim Nekoliko uvodnih fotki stajališta. Čini se pamti i bolje dane Ćenifa ? : Sve je devastirano i zaključano Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Guram objektiv kroz luknju, palim blic i vidim da je tu nekad bilo i vode Drugi pogled s blicom mi otkriva tragove pušača i štatigaznamštajoš ... Eh, da je nama našeg Maršala, ne bi ovo tako izgledalo Ajde, barem je tabla nova i čitava Pogled s druge strane Čega tu sve nema ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Iznad stajališta je interesantna zelena kuća. Čini se kao da je nekad tu bio nekakav lokal: dućan, brijačnica ili nešto slično : Pogled od te kuće prema ŽCPR-u I prema stajalištu Prometa ima dosta ... Ono mjesto gdje se navodno dobro klopa ima i svoju visoku reklamu A ispod reklame je onaj po kojem je birtija dobila ime Za nevjerne Tome: fotka s ribičem nije namještena - on je fakat bio tu na potoku Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Prijeteće nebo i vozni red vlakova su me napokon pokrenuli u smjeru odredišta - kolodvora Luka Sljeme - pogled zguza Pogled unatrag prema Žeincima Prema naprijed pruga radi jako veliki luk. Hodati se može samo po pruzi, vidljivost nije baš nekakva, pa se nadam da neće naići još kakav neplanirani teretnjak. Tragovi žednih putnika nakon okrepe Ovdje me je nebo počelo već jako brinuti ... naravno, sa sobom nisam imao niti kišobrana niti kabanice Pogled unatrag prema Žeincima ... točno nakon 1 km hoda Kad se pruga napokon izravnala, vidio sam ovo. Nebo je i dalje gadno prijetilo, a u daljini su se počele vidjeti i munje Bar je druga strana izgledala pitomije Još malo dalje .... nekakve oznake uz prugu Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Ovo osamljeno drvo me se dojmilo A i ova polja izgledaju interesatnije uz pozadinu olovnih oblaka Onda sam nesvjesno ubrzao korak I svako malo pogledavao u oblake Otraga ih nije bilo Naišao sam i na nekakve pakne na pruzi Poljski ŽCPR Pojavio se i poljski put, pa sam napokon mogao malo odmoriti noge od pragova Signal s olujnom pozadinom Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Odjedamput sam ugledao prekrasno mjesto za sačekušu. Znao sam da putem moram sresti 790 prema Varaždinu, i ovo mjesto mi se učinilo idealno da ga tu pričekam. Trebao je naići za 10 minuta. S druge strane, nebo nije bilo obećavajuće i razum mi je govorio da je bolje da nastavim prema kolodvoru Luka. Ali odlučio sam ne biti razuman ... Čekajući vlak, koji je BTW kasnio desetak minuta, susreo sam ove simpatične domorotkinje. Mogu si misliti kako sam im blesavo izgledao čekajući vlak usred ničega i nadajući se da će naići prije kiše i nevremena Još jedan pogled prema Sljemenu ... ... i napokon se, nakon 20 minuta čekanja pojavio 790 Pogled na njega i doživljaj u ovoj sačekuši su fakat predivni Desno gore na stazi su me promatrale simpatične domorotkinje, kojima se u međuvremenu pridružila i njihova mama. 790 u svom punom sjaju Ode iza kuruze ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Čim je otišao, dočepao sam se pruge i počeo gaziti prema Luci. Trebalo je nadoknaditi tih 20 minuta u sačekuši Pogled unatrag na sačekušu. Marioo ... je li bilježiš ?? Još jedan pogled unatrag, malo iz daljega Naprijed se već nazire civilizacija Obilne kiše zadnjih dana su sigurno pridonijele da vegetacija izgleda ovako bujno i šareno Drvo u najboljim godinama Još jedno isto takvo ... na vjetru koji dovlači kišu Ovom drvetu više ni monsuni ne bi pomogli ... Bara pored pruge Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Kolodvorski signal i obližnji ŽCPR. Upravo u ovom trenutku se oglasilo zvono na ŽCPR-u. Bio je to znak da se treba maknuti s pruge Preko kupina sam se dočepao ovog brežuljka i propustio da prođe 3010 Luka je poznata po ogromnom Lagermaxovom skladištu vozila ŽCPR Napokon kolodvor na vidiku. Tek ovdje sam postao siguran da ipak neću pokisnuti Preko mostića do ulaznih skretnica Bočni pogled na potok s mostića Okomiti pogled na potok s mostića Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Perspektiva kolodvora Luka Natpis Koliko će tatinih sinova dobiti na poklon ove igračke ? : Pogled unatrag Luka Kolodvor Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Tu je još stari natpis Nusprostorije Čekaona je velika i uredna Isto kao i vanjska čekaona Pogled s druge strane Nekad je ovdje bilo i tekuće vode za žedne putnike Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 U trenutku dok su počele padati prve kapi kiše, ponovno se oglasio ŽCPR u daljini. Stizao je 3015 kojim ću se vratiti u Zagreb Nema veze što je ovo Macosa a ne vlak, glavno da me pelja doma ... Pfaff bi rekao "daj šta daš" Pola sata kasnije izlazim na Zapadnom kolodvoru A Macosa odrađuje zadnju stanicu na svojem putovanju Šta reći na kraju ? Bilo je kratko, ali dobro .... ponovilo se *** kraj *** Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
miroslavfl Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 (edited) Eh, da je nama našeg Maršala, ne bi ovo tako izgledalo Ne mogu da zamislim da danas radnici neke firme idu graditi zelj.stanicu....besplatno. P.S. za slike Edited July 31, 2011 by miroslavfl Quote
ivog Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Bravo seabral.. Meni je oduvijek bila zanimljiva ova dionica, na kojoj ima jako puno dobrih mjesta za sačekušu.. Vidim da si uhvatio i gotovo sve detalje koje uvijek pogledam kada putujem tom dionicom: ono osamljeno markantno drvo, bara i ono suho drvo.. Inače, poslije stajališta Žeinci prema Luci postoji jednim dijelom i traktorski put uz prugu, samo što dotične dijeli kupinje, koprive i ostala pikajuća vegetacija.. Malo ću ti se ubacit u putopis, te napraviti samopromociju, al mislim da je prigodno.. A i vrijeme je tunegdje.. Quote
Dinko-KA Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Odličan putopis! Svaka ti čast na volji za hodanjem po takvom prijetećem nebu.. Znalci će sigurno moći prepoznati u kakvom sam se vagonu vozio Bt. Bome zanimljiv izbor pored dva stara Bl-a. Još malo dalje .... nekakve oznake uz pruguhttp://i174.photobucket.com/albums/w120/seabral/zeinci%20-%20luka/P7300115res.jpg E to ti je signal početak ograničenja brzine. Od tog mjesta ti vrijedi onih 40 kaj si vidio prije tog signala. Ograničenje prestaje signalom kraj ograničenja brzine i njega imaš na slici predsignala Luka (vidi se u daljini). Quote Stari Bl-ovci su zakon!!!
Pfaff Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Odličan cipelcugoputopis . Dat ću prijedlog KLJŽ da Ti se za rođendan kupe tenisice. I, da: Lakše malo s domorotkinjama, nije Ti za to dalo slobodno popodne (osim toga uvijek postoji opasnost da naletiš na kakvu Zeusovu rođakinju pašmo imat frket'nu na 4rumu ) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Stanley Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 (edited) Svaka čast, super putopis. fotka s ribičem nije namještena - on je fakat bio tu na potoku Kad Zagorci skuže da rijeku Krapinu nazivaš potokom jao si ga tebi. U Zagorju, na izvoru rijeke Krapine, opali smo ispod stola od graševine Edited July 31, 2011 by Stanley Quote Serija 05 je zakon!
Renato Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Eh, da je nama našeg Maršala, ne bi ovo tako izgledalo Ne mogu da zamislim da danas radnici neke firme idu graditi zelj.stanicu....besplatno. P.S. za slike Sto, mi prosle godine posumljavali Liku for free. Nekad su to zvali "radna akcija" a danas je fancy "team building" Quote
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Hvala vam ! Bt. Bome zanimljiv izbor pored dva stara Bl-a. Da sam se počeo voziti od Glavnog kolodvora, onda bih se ubacio u neki prazni kupe. Ovako sa Zapadnog mi je bilo jednostavnije naći praznu grupu od 4 sjedalice u Bt-u. A pola sata vožnje na tim tvrdim klupama mogu svaka leđa izdržati E to ti je signal početak ograničenja brzine. Od tog mjesta ti vrijedi onih 40 kaj si vidio prije tog signala. Ograničenje prestaje signalom kraj ograničenja brzine i njega imaš na slici predsignala Luka (vidi se u daljini). Thx ... meni se te stvari nikako ne da popamtiti i naučiti. Valjda zato jer mi je primarni gušt neopterećeno landrati i voziti se u vagonima. Sto ljudi - sto ćudi Dat ću prijedlog KLJŽ da Ti se za rođendan kupe tenisice. Eh to ! Baš me je na tom cipelcugu nažuljala lijeva tenisica, pa sam počeo razmišljati o novom paru (domorotkinje neću komentirati ... tko zna tko sve čita ovaj forum ) Kad Zagorci skuže da rijeku Krapinu nazivaš potokom jao si ga tebi. Kaj je to zbilja Krapina ??? Nekak mi je djelovala mršavo ... puno mršavije nego ispod mosta kod Zaprešića. Sto, mi prosle godine posumljavali Liku for free. Nekad su to zvali "radna akcija" a danas je fancy "team building" Zar ste i vi na to spali ? I nas je to snašlo prošle godine ... mi smo išli u Tikveš na čišćenje Kopačkog Rita od otpada Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Dinko-KA Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Usput, zaboravio sam napisati da mi je čudno što se stajalište zove Žeinci, a naselje Žejinci. To sam primjetio još kad sam počeo putovati tom prugom, ali nikak da se sjetim napisat.. Quote Stari Bl-ovci su zakon!!!
Stanley Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Kaj je to zbilja Krapina? Zbilja. Quote Serija 05 je zakon!
ICE-3M Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Kao i uvijek odličan cipelcugopis po ovoj prekrasnoj prugi Jedino mi je malo čudno da je macosa na zapadni došla na drugi kolosijek, znaš možda zbog čega? Quote
Pfaff Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Kao i uvijek odličan cipelcugopis po ovoj prekrasnoj prugi Jedino mi je malo čudno da je macosa na zapadni došla na drugi kolosijek, znaš možda zbog čega? Je li možda tako bila prebačena skretnica? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Renato Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Zar ste i vi na to spali ? I nas je to snašlo prošle godine ... mi smo išli u Tikveš na čišćenje Kopačkog Rita od otpada Nije samo to... farbalo se i nekakav vrtic... Ja sam uredno eskivirao, bas sam taj vikend zavrsio u Parmi gdje se ipak bolje jede Quote
seabral Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Jedino mi je malo čudno da je macosa na zapadni došla na drugi kolosijek, znaš možda zbog čega? To ne znam. Nije mi upalo u oči jer se toliko često baš i ne vozim vlakom. Koliko sam vidio, u to doba nije bilo nikakvih drugih vlakova na ZK, ni u jednom ni u drugom smjeru. :ne zna: Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Recommended Posts