Pfaff Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 Subota, 16. studeniJutro je osvanulo svježe, ali ne prehladnoPolukiša-polumagla. Ništa ne pada, a sve se cijediMorao sam odvesti u Rijeku pa sam na povratku svratio do "Pevčine". U nastavku vožnje ugledao sam čaroban prizor na industrijskom kolosjeku za "Metis"Onda u Delnice po nešto ingestibilija...Kinezi u magli, guske u magli, 'Rvati u magli...Uprkos magli, aboridžani voze k'o da je blistav proljetni dan. Treba čuvati živu glavu. Žmigavac? Ma, hajte molim vas, pa kaj če nam to, ionak se ne vidi...Na kolodvor u Delnicama nisam išao. Žuti vagoni u magli? To je za one koji se narivavaju po foto-natječajima.U domicilni kolodvor sam ipak svrnuoPogled prema DelnicamaI pogled prema Fužinama. Na šturcu se vide cisterne od nekakve polovice vlaka Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 Informacije o se razmnožavaju k'o amebe Elektroinstalaterski radovi su sanirani. Sad može i Cvile se oporavijo. Više ne šepa, a i proširio je perimetar nadzora Sretno sam stigao kući. Naložio sam Ah, da. Samome mi se ne da kuhati pa sam si za ručak priskrbio u K-dućanu komadićak pečene svinjarije. S kožicom Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
hzlokve Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Cvile se oporavijo. Više ne šepa, a i proširio je perimetar nadzora Vidio sam te kad si ga sliko Quote
Pfaff Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 Utorak, 26. studeni Izgleda da smo danas kasno popodne dobili prvi ozbiljni ovosezonski snijeg. Sve ono dosad su bili vasisdasići! Evo par sličica Tragovi u snijegu Ako bog da zdravlja, sutra ću u Delnice u apateku pa možda bidne još koja slika Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Srijeda, 27. studeni Kao što sam i obećao, idem u Delnice do svog ljekarnika. Puše nekakvo čudo od vjetra s jugozapadne strane. Nije nešto hladno (svega -3°C), ali nosi napadali snijeg Noćas je opako puhala bura pa sad ima vjetroizvala po šumi. Ovaj časni starac se izvolio strmopizditi na netom postavljenu ogradu Na domicilnom kolodvoru je sve pusto osim ove drezine. Kasnije sam zaključio da je došlo do spontanog događanja narod u kolodvorskoj kuhinji – sve je mirišalo po kobajama! Pogled prema Fužinama I pogled prema Delnicama. Pitam se jesu li zbilja očistili perone ili je vjetar otpuhao snijeg? Cvile bi se mazio Ovaj tjedan je na košti kod HŽ Carga Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Sva oprema po spisku i na licu... Oho! Probija se neko sunce Zapusi od noćašnje mećave I prijatelja je malo zasulo A lijepo sam im govorio da ovu kramu odvezu dok nisu počeli snjegovi, ali ja... U Delnicama me uslikalo za dalekovidnicu. Bude li čega, javim Nekako je u glavnom gradu regije vedrije nego kod mene doma Dosta je fašizma – utjerao sam Pfaffmobil u autospremu. Da imam grtalicu, bilo bi mi lakše prtiti za prometalo, ali nije odobrila investiciju Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 Ah, da – za ručak su krvavice! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
zagi988 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 I ja s užitkom pratim, jedva čekam da napada kod mene ili da se kabinski odvezem do Lokava na fotošuting.Vidim, lijepo je napadalo... jel se ima tendenciju zadržat već sad il neće dugo? Quote Moji željeznički filmići
Pfaff Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 I ja s užitkom pratim, jedva čekam da napada kod mene ili da se kabinski odvezem do Lokava na fotošuting. Vidim, lijepo je napadalo... jel se ima tendenciju zadržat već sad il neće dugo? Navodno će toplije & kiša za vikend... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Nedjelja, 08. prosinac Najavili su nam se na nedjeljni ručak moj dlakavac i mala snajka pa sam ih naručio da doputuju vlakom u Fužine – tamo već dugo nisam bio. Prije vlaka svratio sam na gradilište vidjeti kako napreduju radovi na mostiću. Dmaho na ulazu ovaj pridneni viličar Pogled na stari most Bogati, ovi su pobrali sve dizalice u 'Rvackoj Aha, sad mi je jasno što su mislili kad su rekli da će novi most biti dulji od starog Grabu su premostili čeličnim traverzama Pogled na novi most Prepostavljam da će prilikom zamjene stari most gurnuti na one prazne stupove s druge strane Potklade Lijep je dan, malo friško, ali ima vedrog neba Nešto za ono Pričvrsni materijal I. Pričvrsni materijal II. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Ne kužim zašto su dizalici poskidali utege Ne znam čemu služi, ali će nečemu poslužiti inače to ne bi dovukli ovamo? Evo me na kolodvoru. Iz dimnjaka se puši, znači ima živih... Idem prema mostu. Piše da su radovi – hodat ću polako i pažljivo (srećom ne traže i zvučne signale) Čime kane grijati skretnice? Pogled na Fužine Osvrtaj sproću kolodvora Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Ne kužim odakle su izvukli ove pragove? Možda iz one rupe koju su premostili traverzama? Tako to izgleda izbliza. Nadam se da će me izdržati Novi most se sjaji k'o pasja... Jope osvrtaj Zatezač. Ima ih puno Na drugoj strani je slična situacija Detalj montaže tračnice na pomoćnom mostu Bit će tu još betoniranja k'o u priči. Nisam vidio projektnu dokumentaciju, al' se nadam da znadu što rade. Sad konačno shvaćam kako će izgledati most: u koritu će biti tampon i kolosjek na njemu, a sa strane su pješački "pločnici" (ono mrežasto) s ogradom s vanjske strane. U svakom slučaju puno sigurnije za prolaznike Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Radničko naselje u grabi ispod Malo infrastrukture Ova dvojica nešto komplicirano mjere na mostu. Kad sam dolazio na most, vikali su mi da pričekam dvije minute. Nešto mjere štopericom i mašu nekakvim blještećim pločicama. Bo? Idem natrag. Stari most je pun finog pijeska jer su pjeskarili novo korito prije postavljanja zaštitnog premaza I na drugoj strani se očekuje betoniranje Preko puta onog kaveza za plinske boce postavljena je neka nova razvodna kutija na kojoj piše "Končar" Krajevi kablova završavaju ovdje i izgledaju ovako. Grijači? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Čuvar kolodvora u zimskom periodu Tvornica drvenjače je u punom pogonu Pruga prema Lokvama Pruga prema Driveniku STRAIL (sam dobro napisao?). Krpež non plus ultra. Zar nitko nema centimetar??? Inače su peron lijepo uredili (al' na to sam već navikao u Lokvama) Blagdanska dekuracija Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Aha! Piše da je to uređaj za elektrogrijanje skretnica. Nema više zafrkavanja s plinom... Ovo je valjda drugi pol Unutrašnjost čekaonice se nije promijenila (zašto su samo morali uništiti čekaonicu u Lokvama?) Hommage penzioniranom poštarčini koji se preobratio u zvjezdomotritelja "RMK Vareš" – Opa! Uvozni proizvod! Toplometar je šal fuć, ali svejedno lijepo izgleda Ovdje se križaju 4001 i 700 pa će ovi mladi put Kvarnera 4001 je stigao A stigli su i moji... Doviđorno... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Adam Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 STRAIL proizvodi panele u jednoj dimenziji, a ako su ti prekratki-snađi se druže. U nekim kolodvorima su ih samo zapunili tucanikom male granulacije. Hvala Pfaff za još jedan odličan putopis. Dakle, vjerojatno će negdje oko Božića novo izgurati staro (baš kao 2014. ovu godinu). Quote Naj pobegne, naj pobegne... prestignem ga z beciklom.
Adam Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Ne kužim zašto su dizalici poskidali utege Možda da ju olakšaju za cestovni transport, jer bi zajedno s utezima bila preteška? Ne znam čemu služi, ali će nečemu poslužiti inače to ne bi dovukli ovamo? Već je ta skalamerija odslužila svoje, preko tih stupova su bili konzolno ovješeni segmenti prije zavarivanja. Quote Naj pobegne, naj pobegne... prestignem ga z beciklom.
Pfaff Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Dakle, vjerojatno će negdje oko Božića novo izgurati staro (baš kao 2014. ovu godinu). Navodno (rekoše mi ona dvojica na mostu) 16. prosinca Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
mpinter Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 WOW, to se zove reportaža! Hvala Pfaff! Quote
thomcro Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 .... ... kaže mi majstor "Što me onaj beli uslika, pa brate, dosta više, ostat ću bez boje!" ... Quote
Pfaff Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 Ponedjeljak, 16. prosinac Najavili su radove na mostu u razdoblju 16. – 19. pa sam danas na povratku iz Rijeke navratio pogledati. Gužva & ršum, semafor nitko ne poštuje, gradilišna vozila se petljaju. Pile stari most Postavljaju podloge za prijevoz konstrukcije u smeće Pile, stružu & bruse S druge strane je sve OK Idem malo na nasip da vidim iz bliza što to muljaju. Ovaj hibridni me plaši, ako naglo krene u rikverc... Na starom mostu su povadili tračnice Napuštaju gradilište (je li ovo kompletna operativa HŽ Infre nakon prilagođavanja €U zahtjevima za upropaštavanje?) pa trpalu alat u grabilicu i lagašni kroče ka kolodvoru Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 Korito novog mosta su obložili geotekstilom i napunili tamponom. Nešto ko pita? KV su sklonili s puta k'o kad gaće nategneš... Jedan pili brenerom, drugi gasi vatricu Idem ja natrag, nekako mi je strašljivo balansirati na ovim traverzama (I'm too old...) Dolje se nabrala lijepa hrpa aboridžana i predstavnika medija (nabrojao sam HTV i RTL) Jedan od malo ozbiljnijih tamo gore mi je rekao da je pod upitnikom da li će u utorak gurati most. Druga informacija je da će sačuvati za Fužinarce jednu 20-metarsku sekciju mosta i stavit ga malo nizvodno preko Ličanke pa se neće morati mijenjati grb! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted December 21, 2013 Author Posted December 21, 2013 Petak, 21. prosinac, zimski solmizacijVeć je nekoliko dana prilična južina. Trapatura se vrti oko +5°C i danju i noću. GnjiloNavodno je najkraći dan. Nemam pojma jer sam prespavao praskozorje (čemu se buditi u cik-cak zore)Osim što sam morao "džarati odžak" jer se nešto nakupilo, dan je protekao mirno. Izuzetak su bile grozničave pripreme za dolazak mlađeg sina i snajke. Tempo je nametnula , a ja sam se prilagođavao u trku...(Kad smo kod dimnjaka, podsjetilo me na zgodnu anegdotu: Otac moje prijateljice Lee, danas već davno pokojni pomorski radiotelegrafist, imao je divnu tehniku za čišćenje, kako bi mi Primorci rekli, trumbe od špakera. Čovjek bi lijepo odnio dimovodne cijevi u dvorište, a onda dohvatio susjedovog macana za rep i spustio ga naglavačke unutra. Bilo je to kao u Tomu & Jerryju – macan je izašao van malo čađav i kihao je, ali su trumbe bile ko nove!)Popodne sam otišao na kolodvor po rečeni podmladak. Naravno da dolaze zadnjim mogućim vlakom - 4605! Do dolaska imam priliku napraviti par sličica (ovdje nisam bio od zadnjeg snijega). Stanica je lijepo okićena za nadolazeće blagdaneZgodna improvizacijaStanje redovnoPogled prema DelnicamaPogled prema Fužinama i novom mostuNovi most je očito pomogao: stigao je u sekundu točno!Obećao sam im da će biti na internetuSa' će on daljeRučak? Ah da: Karadžordževe šnicle, zelena salata i prženi krumpirići na belgijski način!Očekujem da će sutra dan već biti osjetno duži! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Recommended Posts