Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05.04.2021 in all areas

  1. Kolodvor Vojnić Stajalište Crevarska Strana, na cesti je novi asfalt i nema traga pružnom prijelazu. Toliko s ove pruge! pozdrav toma
    6 points
  2. Nekadašnji putni prijelaz južno od kolodvora Utinja Utinja Vrelo Novija zgrada koja je bila dučan pozdrav toma
    5 points
  3. 14 godina nakon prvog putopisa odlučio sam jedno popodne iskoristiti za krug Banijom. Kretao sam se rutom Zagreb - Pisarovina - Prkos Lasinjski - Skakavac - Utinja - Vojišnica - Crevarska Strana - Bović - Lasinja - Pisarovina - Zagreb. Tragovi pruge su mnogo manje vidljivi no prije 14 godina, kolodvori i postaje su u ruševnom stanju, kolosijeka nema gotovo nigdje... Na prugu sam izbio nešto istočnje od kolodvora Skakavac. Pogled prema zapadu. Stajalište Udbina-Sjeničak Kod sela Manjerović, pedesetak metara od ceste se nalaze ostaci mosta (nisam pronašao ime vodotoka). Kolodvor Utinja Spomen ploča poginulima u NOB-u Peron Ikonografija iz 1991 pozdrav toma
    5 points
  4. Vodotok se naziva Utinja prema onome što sam uspio saznati od članova obitelji. Odnosno, to je potok koji ima lokalni naziv.
    1 point
  5. Danas je bilo više prometa i ljudi no još uvijel ne pretjerano, lijepo je bilo voziti se pa sam otišao u Dubravu pogledati voćke kod garaže Ova "moja" uvijek kasno procvjeta (što je uglavnom dobro), pred tjedan dana pupovi su se tek nazirali Ovo je mali predio između Studentskog grada i Trnovčice pun voćaka Kada sam pred 25 godina ovdje podigao garažu Kopanička ulica je bila mala pošodrana cesta od 100-tinjak metara, dalje prema Klinu je bilo veliko žitno polje Bilo je svega 6 kuća i svaka je imala sa druge strane ceste okućnicu Pred 20-ak godina je od strane Klina (Trnovčice) napravljena asfaltirana spojna cesta koju su nazvali Novoselski odvojak X, danas je u produžetku nekoliko novih velikih zgrada i jedan jako veliki servis kamiona Tako jedna mala kratka ulica od nekih 200 metara imade 2 naziva Vrijedni stanar jednog nebodera u blizini napravio si je lijepi kutak za uživanje i korist Pred 20-ak godina je tako jedan drugi stanar obližnje zgrade za toplijeg vremena danonoćno boravio u svojoj kućici jer se nije najbolje slagao sa suprugom. Ona je jednog dana čula da mu tamo dolazi ljubavnica pa kućicu je polila benzinom i zapalila! Ubrzo su se čule eksplozije i fijukanje metaka jer je stari imao dosta ilegalnog oružja! Srećom nije nastradao nitko no izgorjelo je sve do kraja jer vatrogasci nisu smjeli prići bliže a policija je ogradila širi prostor radi zalutalih metaka (koji se još uvijek pronađu u fasadi obližnjih kuća)
    1 point
  6. ŽCP nadomak Gline smijer B.Grabovac smijer Glina ŽCP na nasipu u blizini B.Grabovca Prošlogodišnju lokaciju nisam obilazio nadam se da tamo pruge još uvijek ima.
    1 point
  7. Nekada bili kolosijeci Ovu tračnicu su "zaboravili"
    1 point
  8. Jučer sam bio u Banskom Grabovcu. Uzeo sam si pola sata za obići ostatke kolodvora i još dvije lokacije. Kolodvorska zgrada još stoji ali su tračnice i pragovi na kolodvoru gotovo u potpunosti počupane i odvežene. Slike govore više od riječi.
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...