Jump to content

Garfield

Članovi
  • Posts

    3436
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    16

Garfield last won the day on November 17 2023

Garfield had the most liked content!

About Garfield

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Dugo Selo

Recent Profile Visitors

16220 profile views

Garfield's Achievements

4k

Reputation

  1. Je li bilo kakvih scena prilikom fotkanja u ovakvo gluho doba noći? Nemojte samo da vas netko zamijeni za migrante ili njihove krijumčare prilikom takvih sumanutih noćnih smucanja
  2. @SPILE008 Nije ni 385 jer Asea na slici ima reklamu za Connecting Europe Express, a nju imaju 389 i 390. Dakle neka od te dvije.
  3. Garfield

    Zagreb danas

    @Artic Kamikaze, tako ih zovem. Pogotovo ove razne Wolt, Glovo i slične dostave, oni su najgori. I tako se onda naganjaju ne mareći ni za koga dok netko ne nastrada kao nažalost jučer na Črnomercu...
  4. Kilometarska oznaka. U ovom slučaju ova tabla 004 odnosi se na kumrovečku prugu i označava 4 km od početka pruge u Savskom Marofu. @Chapz Ovo na slici je vlak 7001 koji vozi umjesto Lisinskog, da ne vozi onda bi ta lokomotiva išla strojno iz Dobove u Zagreb. Jedan forumaš je bio prije koji mjesec otvorio temu o tom vlaku, pritom obećavajući i slike tog vlaka koje naravno nije objavio.
  5. Vrijedi dodati da je u ovom sudaru tramvaja i kamiona koji se vidi na prve dvije slike sudjelovao zglobni prototip 200, odnosno tada još s originalnim garažnim brojem 201. Garažni broj 200 dobio je nakon generalke na kojoj je bio zbog ovog sudara. Ovu drugu sliku s prevrnutim kamionom svojedobno sam u velikoj rezoluciji i stavio na forum, stoga ću ju sad ovom prilikom ponoviti. (puna veličina: https://i.postimg.cc/D2Dff0hm/scan026-jpg-smanjena.jpg)
  6. Garfield

    Zagreb danas

    @hyperion U Zagrebu Nama osim u Ilici ima i na Kvatriću. Ostale su samo te dvije, a nekad ih je bilo više, npr. na Vrbanima koja je još prije 15-ak godina zatvorena, pa je zatim tamo bio Konzum i još par manjih dućana, a sad je tamo hotel i kockarnica.
  7. Lijep putopis, kao i obično Putovanje s pogledom.
  8. 415 (za Beograd), 414 je u suprotnom smjeru (iz Beograda za Zürich). A koliko mogu primjetiti ovo je slikano nešto poslije 11. Pretpostavljam da ti je pobjegao vlak 2230 iz Križevaca (iako je kasnio 20 minuta). Inače to doba dana je dosta nezgodno za putovanje s obzirom da postoji rupa u prigradskim vlakovima od sat i 20 minuta.
  9. Kako se pisalo na forumu prva serija čeha je isporučena sa stražnjim kućicama za broj, a druga je bila odmah bez njih. A od te treće serije je ta kućica već dugo ostala na samo dva - 486 i 494.
  10. Ovdje na stajalištu, kako piše, više ne, a inače još uvijek da, mislim da po pravilu zvoni tri puta za vlak iz jednog smjera, a dvaput iz drugog (ili tako nekako, ima još varijanti).
  11. Za vožnje u rikverc ne znam, no sjećam se da je netko od starijih forumaša napisao da su se tako dva tramvaja lupila kod Glavnog kolodvora; ukratko vozili su stojadini (koji su se mogli mimoići), ali jedan od njih je vukao bikovu prikolicu koja je bila mrvicu šira, prikolice su se našle u najnezgodnijem trenutku i sudarile se. A za ovo s međusobnim zaglavljivanjem, kako su to riješili, svi istovremeno u rikverc ili? Mislim da je nešto slično moguće i u Zagrebu kod Savskog mosta/SD S. Radić da se tako zaglave; prvo stane na semaforu tramvaj iz Prečkog ili Novog Zagreba prema gradu, zatim drugi koji s okretišta skreće lijevo zbog njega stane i blokira trećeg koji ide iz grada na Savski most, a taj treći prepriječi put prvom. Čak sam negdje na fejsu vidio sliku takve situacije.
  12. A ako sam dobro skužio po fotkama ima i danas "krame", tj, one katice koje su druge u tandemu voze bez pantografa, tj. ili im je skinut klizač ili ga nemaju uopće. A par njih nema ni prednja svjetla, ko druga kola T3 po cijelom SSSR-u...
  13. To je prikolica 810 koja je imala reklamu s.Oliver, u međuvremenu su joj skinuli naljepnice. Već stoji cca godinu dana, vrlo vjerojatno je povučena iz prometa. 2245, taj je u studenom prošle godine nastradao na Maksimirskoj u sudaru sa šleperom.
×
×
  • Create New...