thomcro Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Samo par riječi za uvod: kako je kapotu iza Nove godine bil rođendan Čeličana i ja smo se dogovorili da ćemo do njega (Kapota) kad sjedne pemzijica i tako smo dogovorili da idemo danas, 10.01, mađarom. Prigrackim. Dakle, krenimo sa putopisom ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 Pustara na ovu stranu malo niže u miru spava gremlin od PPd-a 'Hitri Janez' uspavano stoji na jutarnjem suncu iz 'Parka' se dotepla ova grozota pod drugim peronom raste ... cvjetić neka glista se kotrlja iz remize uff, rijetko vidim četiri zapregnute aseje dolazi naš mađar iz smjera Škrljeva (biće neko poznat kad blica reflektorom) uskoro krećemo dalje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 Ima uspavanih i u 'Parku' ovo je prilika za vidjet radove iz vlaka za par dana stavili su drvenu ogradu i stavili traku interesantno je da su već stavili podlogu ima tu štofa, valjat će slijedeći tjedan malo prozujat tim djelom prvo stajanje, stajalište 'Krnjevo' točno na granicu stari/novi EVP uklizavamo u Matulje, tu će nam se Kapo priključit kolodvorska zgrada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 Slijedeće stajanje je u Rukavcu nakon toga stajemo u Jušićima pečenjara ne dela labirint likovni signal na ulazu u Jurdane križanje sa kargovim teretnim i eto nas u Permanima dalje neidemo par minuta stojimo na otovrenoj pruzi šestica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 Još jedan pogled na stajališnu zgradu prolazimo ispod cete za Rupu (dg) stajanje u Jurdanima (btw, teretni je još stajal i čekal) nije mi jasno zašto su porezali onako lijepe borove koji su preko ljeta radili hlad u Jušićima mularija čeka vlak za do Matulja ista situacija je u Rukavcu pred tunelom 'Rukavac' već smo pred Matuljima, tu je onaj ludi prijelaz preko pruge budalooo ... mamjune ... luđače ... oćeš da ti mat baci zadnju grudu po tebi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 Orančasto je ... skrenut ćemo jer se križamo sa 'hitrim Janezom' slijeva nadesno: kuplung, kočnica, gas u iščekivanju 'hitrog Janeza' još jedan cvjetić, ovaj put iz vrta preko puta kolodvora evo 'hitrog janeza' za sad ovaj podnevni ima samo dva vagona nakon šta je prošal 'hitri Janrez' odlazi i mađar mi smo se preselili u oštariju 'Štacion' kamo nam je kapo pokazal novu akvizaciju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 Mala H0 njemačka drezina sa pratećim vagonom i kran joj je pokretan vagon sa olovnim sandukom (služi kao dodatni uteg) škatula Cijena prava sitnica! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 vraćamo se na kolodvor (u međuvremenu je došal onaj teretni iz Jurdana i stal na drugi kolosjek i čekal križanje sa mađarom za permane) još jedna stvar koju je Kapo donio pokazat, stari VR od Autotroleja iz '69. u iščekivanju ppovratka nadmorska visina matuljskog kolodvora nešta se dimi na brdu evo nam mađara za Rijeku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 Krenuli smo doma, pred ŽCP-om most iznad ceste za tunel Učku spust prema Rijeci most na Kantridi stajalište ... tu kamo je grafit bilo je staro tajalište predsignal kod ZTC-a pješački mostovi koji spajaju gornji i donji dio rafinerije desno kamo je trava nekad je bil uspon ulazni signal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 Pogled na 'Park' u nivou smo sa remizom još malo evo nas na rečken kolodvore just on time! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 I to je to, Hvala svim sudionicima na vrlo ugodnu druženju! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 14 sati, thomcro said: Izvanredno... Što se tiče slike iznad, jel' to ja ne vidim kako treba ili se grafitiraju i semafori? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 14 hours ago, thomcro said: stajalište ... tu kamo je grafit bilo je staro tajalište Meni je ovo modernizirano stajalište jako ugodno iznenađenje i zapravo mi djeluje neprepoznatljivo u odnosu na izgled tog stajališa kad sam ja snimio prije sedam godina ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 11, 2020 Author Share Posted January 11, 2020 3 hours ago, mgalic2 said: ... jel' to ja ne vidim kako treba ili se grafitiraju i semafori? ... dobro vidiš, dobro. I u Rijeci ima budalá koje se svako jutro bude i misle da su vel'ke face. 3 hours ago, seabral said: Meni je ovo modernizirano stajalište jako ugodno iznenađenje ... ... nisi primjetio ... Rukavac, Jušići, Permani ... sve stajališta sa novim, uzdignutim, peronom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 9 minuta, thomcro said: ... dobro vidiš, dobro. I u Rijeci ima budalá koje se svako jutro bude i misle da su vel'ke face. Da Bog sačuva... Izgleda da je ljudska glupost stvarno beskonačna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janko Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 18 sati, thomcro said: pod drugim peronom raste ... cvjetić ... i to NEVEN! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 1 hour ago, thomcro said: ... nisi primjetio ... Rukavac, Jušići, Permani ... sve stajališta sa novim, uzdignutim, peronom. Primijetio sam ja da su obnovljena i ta druga stajališta i kolodvori, ali njih ne poznajem od ranije. A do Krnjeva sam 2012. godine odradio cipelcug od riječkog glavnog kolodvora, pa sam ga tako bolje upoznao. I izgledalo je to tada poprilično jadno ... za razliku od sada. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted January 12, 2020 Share Posted January 12, 2020 On 11. 01. 2020. at 13:18, mgalic2 said: ili se grafitiraju i semafori? Signali! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted January 13, 2020 Author Share Posted January 13, 2020 On 11. 01. 2020. at 17:44, Janko said: ... i to NEVEN! ... dva metra sjevero-istočno ... u važu na peronu, nevena ko u priči. Ovaj šta se skrio podno perona očito je emigrant Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts