STIB Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Za početak samo jedna slika: Opširnije nakon odmora i pripreme slike i teksta... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
Marioo Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Ekipa koja je danas pohodila Gorski Kotar Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448
Pfaff Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Za početak samo jedna slika: Opširnije nakon odmora i pripreme slike i teksta... Gdje ste samo našli kupe za 7 osoba. Ja sam mislio da toga ima još samo na ŽFBiH... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
sakuntala park Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Detaljnijim prebrojavanjem ekipe sa slike, čini se da je trebao kupe za 8 ljudi Quote "Sakuntala park je park koji je dobio naziv prema kipu djevojke s palminom granom u ruci koju su Osječani zvali Sakuntalin kip. Ime joj potječe iz 5. st. kada je indijski pjesnik Kalidas napisao Sakuntalu, svoju najpoznatiju poetsku tvorevinu." Taj naziv se nekad koristio za tramvajsko stajalište u Osijeku na liniji 1 i 2.
Pfaff Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Detaljnijim prebrojavanjem ekipe sa slike, čini se da je trebao kupe za 8 ljudi Da, ali na rezervaciji kupea piše da treba 7 grla nagurati u 2. razred. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
ivog Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Da, ali na rezervaciji kupea piše da treba 7 grla nagurati u 2. razred. Treba još napomenuti da nije bila samo jedna rezervacija, već rezervacije.. Dakle imali smo rezervirana 2 kupea.. Quote
Pfaff Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Treba još napomenuti da nije bila samo jedna rezervacija, već rezervacije.. Dakle imali smo rezervirana 2 kupea.. Aaaaaa! Ja sam vidijo samo jednu cedulju... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
STIB Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Aaaaaa! Ja sam vidijo samo jednu cedulju... Ali na toj ceduljici lijepo piše da su rezervirana sjedala 21-31, dakle 7 sjedala. No, onaj drugi kupe je više-manje bio prazan, odnosno blagodozvolili smo drugim putnicima da ga koriste (ionako na putu iz Zagreba nije bila neka gužva). No, krenimo redom. Nakon relativno kratkog dogovora o detaljima, pod naslovom "Bauljanje po Gorskom kotaru" odlučili smo se za ovaj plan (by ICE-3M): Zagreb > Skrad vlak 700 Skrad > Škrljevo vlak 4000 Škrljevo > Fužine vlak 4001 Fužine > Delnice vlak 4603 Delnice > Zagreb vlak 701 s boravkom u pojedinim kolodvorima između vožnji (najduže u Skradu, najkraće u Škrljevu) Odmah treba reći da je plan bio dobro postavljen i da smo ga se sasvim lijepo držali (uz samo manje izmjene zbog redovnih kašnjenja nekih vlakova), jedino je 701 iz Rijeke u Delnice stigao sa nekih 35 min. zakašnjenja, a do Zagreba je to naraslo na skoro 50. Glavni razlog je bio kašnjenje 900 iz Ogulina prema Rijeci (pretpostavljamo zbog kašnjenja nekog od ICNa). Ekipa na slici broji 8 članova od kojih su 2 iz Rijeke od kojih nam se 1 pridružio u Fužinama i putovao s nama do Škrljeva i natrag, a drugi u Škrljevu i putovao s nama do Fužina, a onda autom do Delnica. U Fužinama smo imali i (netko duži, netko kraći) susret s Pfaffom, pa će vjerojatno i on dati prilog ovom putopisu. EDIT: Vidim naknadno da je to već napravio u svojoj temi. Glavni organizator je ovaj put bio ZlayoZG kojem moramo zahvaliti za povoljnu cijenu karte (cca 120 kn povratna za brzi vlak Zg-Škrljevo i vv) koju je ishodio za cijelu grupu. Također treba reći da smo u početku računali sa puna 2 kupea, ali je na kraju knjiga spala na samo 6 zagrebačkih i 2+1 riječko slovo. Toliko za sada, slike od mene poslije ručka, a ako ih je netko drugi već pripremio, slobodno... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
STIB Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Sastali smo se u 6:15, obavili kupnju karte (skupne) i u 6:35 (+2) krenuli. Sastav ekipe. ivog, Marioo, ZlayoZG Zeljko256, ICE-3M Šesti član, autor ovog posta, je iza fotića. Vagon u kojem smo putovali: (slikan u Moravicama) Mjesec još nije zašao (Karlovac): Fotografi u akciji u Moravicama: Dalje idemo pod 3kV: Od Moravica do Skrada smo isprobali i Aeelt: Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
STIB Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Nakon dolaska u Skrad, većina je potražila drogu (kavu), a ja sam se uputio pješke u smjeru Delnica, EVPa i ŽCPRa: Stigao sam sve do ulaznog signala i okrenuo se natrag prema kolodvoru Na putu prema natrag - pad neposredno pred kolodovorom od 25 promila: Vodo... pardon, elektronapojnik: Vodonapojnik je nekad bio vodje: Grb KLJŽ I na drugoj strani (prema Moravicama) pad pruge počinje odmah nakon zadnje skretnice: Sam kolodvor je na ovoj visini, a centar Skrada (autobusni kolodvor) još kojih 20-tak metara iznad: Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
STIB Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Na pola puta prema gore, pruža se lijepi pogled na kolodvor: Stara drezina: Preko kolosijeka vodi pješačka staza: A ispred ove kuće se skreće lijevo prema poznatom Zelenom viru: Još jedan pogled odozgo (na koldovoru je 10 vagona sa šljunkom iz Golubovca): Kolodovor Skrad s civilne strane: Dok je ekipa još pila kavu, izdaleka se zaćuo zvuk teretnjaka (prometnik nam ga je doduše najavio, ali smo računali da će stići nepto kasnije). Alarmirao sam ostale i vjerujem da su uspjeli napraviti poneku sliku, a ja sam napravio ovaj kratki film: Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
STIB Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Pruga od Skrada do Lokava je remontirana i lijepo se vozi po njoj: Pred tunelom Kupjak dvojica fotografa: Ulazimo u tunel: Zalesina. Ova lokomotiva vuče (između ostalog) i labudicu koja je iskočila u Fužinama. Nadam se da je netko uspio uslikati i samu labudicu u vlaku: Na filmu se vide dijelovi puta od Skrada pa sve do Fužina. Dolazak 4000 u Skrad. Na putu ispred Zalesine. Ulaz u Zalesinu. Izlaz iz Zalesine. Prijelaz preko mosta u Fužinama. Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
STIB Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 U Lokvama se križamo sa 901 (ovdje je još točan ): Izlaz iz Lokava, malo sunca i malo jesenskih boja: Iako smo ovo bauljanje napravili na istu (treću) subotu u listopadu kao prošlogodišnji desant na Plase, boje ovaj put nisu bile toliko različite niti prave jesenske. Očito je dugo toplo ljeto usporilo procese pripreme šume za zimu. Ulaz u Fužine: Izlaz iz Fužina i mjesto gdje je prije 3 dana iskliznula labudica: Fužine ćemo detaljnije obraditi na povratku! Podsjetnik na mjesto prošlogodišnjeg ekšna: Ispo Plasa, opet strmo dolje: Gore se vidi pruga kojom smo malo prije prošli: Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
STIB Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Najljepši pogled s Riječke pruge: Škrljevo. Računali smo da će biti , ali je bura u Škrljevu puhala manje nego npr. gore na Plasama, pa smo uživali u sunčanju i motivima ovog velikog kolodvora. Živopisnosti je doprinio i crveni Đuran (105): koji se uputio prema Kukuljanovu pa se ubrzo vratio i opet otišao. Južni kraj kolodvora Škrljevo ima 4 kolosijeka. Izvlaćnjak koji završava na uzvisini (s njega je slikano) Kolosijek prema Bakru (lijevo) Kolosijek prema Rijeci (desno) A malo prije toga se uzbrdo penje i kolosijek prema industrijskoj zoni Kukuljanovo. Paukove mreže: Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
STIB Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Svi kolodvori kroz koje smo prolazili, a pogotovo ovi od Delnica na dalje su puni vozila infrastrukture. Ja ću se ograničiti samo na ovih par u Škrljevu. Ovaj izgleda kao igračka: Kao da smo u Bosni: Dizalica (ili platforma za rad na KM?) Nije baš Infrastruktura, ali otprilike je isto: Iako je subota, kuća je upravo dobila krov pa ga treba dovršiti: Za našeg slovenskog prijatelja coklu: Prije povratka, još jedna slika samo zagrebačko/zagorskog dijela ekipe: Ja bih ovdje za sada završio. Povratak ću opisati kasnije (ili dopuniti ono što napišu drugi). Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
Pfaff Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Ovo do sad je izvrsno. Čekam(o) nastavak Toliko za sada, slike od mene poslije ručka, a ako ih je netko drugi već pripremio, slobodno... Moje slike iz GK i Fužina sam stavio ovdje Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
zeljko256 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 (edited) SKRAD - Prva stanica u našoj ekspediciji, a čeka nas putnički koji svoj put nastavlja odmah nakon brzog. Ovom cestom penjemo se prema mjestu do obližnjeg kafića popiti kavu (koja nas je kasnije skoro stajala propuštanja teretnog - ok Marioo, priznajem grešku). Usput nam se pruža pogled na okolni krajolik Brzinski povratak iz birtije nagrađen je bliskim susretom sa Karavelom (inače prvi službeni susret mojeg objektiva i njezine veličine 2 063) Nakon prolaska teretnog, jedan sat slobodnog vremena utrošili smo na šetnju oko kolodvora U Gorskom Kotaru, nagib od 15 promila, odmah do kolodvora je sasvim normalna stvar. Vidi vidi, ko bi rekel da i u Gorskom Kotaru imaju skretnice. Seabral Prvi koji je pokušao savladati jednu od jačih sila u svemiru. Dečki, dobar tek... Dolazi putnički iz Zagreba kojim nastavljamo dalje do Škrljeva. Usputne U Delnicama se tovari. ovaj put sam putoval putničkim pa sam mogel i prozor otvoriti. Ovo je sasvim normalna stvar na riječkoj prugi SSStruja Još jedan... Priprema za milenijsku Čuveni tandem... Fužinski krajolik, čiju ju je subotnje poslijepodnevnu tišinu parao zvuk močnog dizela, na radost nekih gostiju koji su se sa sjvera spustili u Gorski kotar.. Ali ja sam se taman počel navikavati na "zvuk" Žutki. Zagorcima je (zasad) čudno čuti vlak koji prolazi samo sa šumom... Delnice. Ovo je prvi put da vidim ulicu koja se tak zove. Obično bude Kolodvorska. Dok se mi smrzavamo, majstor uredno u kratkim rukavima Za kraj jedna prirodna ljepota Delničkig kraja. Hvala sudionicima ove ekpedicije i hvala riječanima na druženju. Edited October 16, 2011 by zeljko256 Quote Od Konjščine do Sibira...
seabral Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Vidi vidi, ko bi rekel da i u Gorskom Kotaru imaju skretnice. Seabral http://i1192.photobucket.com/albums/aa334/zeljko256/Gorski%20kotar%2015_10_2011/IMG_5676.jpg Hehe, samo ne znam kak uvijek uspiješ pronaći najinteresantnije od svih postojećih skretnica Pored ove gornje fotke si mi, ne znajući, posvetio još jednu fotku. Na ovoj donjoj fotki imaš stijenu na kojoj sam u lipnju ove godine proveo dosta vremena dok sam landrao po kamenjaru iznad Škrljeva. http://i1192.photobucket.com/albums/aa334/zeljko256/Gorski%20kotar%2015_10_2011/IMG_5776.jpg Sve u svemu, jako lijepi izlet ! Ovaj put mi se nije posrećilo da mogu s vama ... idući put će se valjda bolje potrefiti. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Pfaff Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 (edited) Na ovoj donjoj fotki imaš stijenu na kojoj sam u lipnju ove godine proveo dosta vremena dok sam landrao po kamenjaru iznad Škrljeva[/url]. Ti si postao sinonimom za toliki broj landmarka da ćemo Ti za sljedeći rođendan pokloniti set naljepnica s natpisom seabral was here Edited October 16, 2011 by Pfaff Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Marioo Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Iako nisam imao najmeru stavljat fotke u putopis ipak cu morat stavit nekoliko,ako nista drugo onda zbog Zlaye Pokusaj fotkanja kroz prljavo staklo naseg vagona face to face Prirodne ljepote Skrad Divi se prirodi Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448
Marioo Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Željezne zmije Treba i skretnice fotkat a i KM idemo dalje Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448
Marioo Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 i onda opci propuh u vagonu,svi prozori otvoreni i na svakom railfan i onda najljepsi pogled iz vlaka Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448
Marioo Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Pozdrav nasem kondukteru Zlayo opet uziva u prirodi i prekrasnom pogledu Prisustvovali smo i paljenju Đure al je bilo razocaranih,pa kaj je to dizel ?? Fužine LLeon bodri nase alpiniste, joj kak sam trebao ovdje video snimati Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448
Marioo Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 I ovo sam cekao cijeli dan Delnice nikako da se posteno zamraci Moravice Uglavnom bilo je ovo vrhunsko bauljanje s pravom ekipom.Decki hvala na odazivu Posebna zahvala ide neumornim Rijecanima Jeanu,Lleonu i Pfaffu Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448
STIB Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Povratak smo dakle započeli u Škrljevu, vlakom 4001. Penjanje prema stanici Plase: Ova "reklama" je ovdje već dosta dugo: Izašli smo u Fužinama, vlak ode dalje prema Zagrebu: Visoko smo, ali nije ovo najvišlji kolodvor u ovom kraju: Da ne zaboravimo: Čekaonica u Fužinama: Friško remontirana pruga zbog koje teretnjak polako ulazi u kolodvor: I film ulaska tog vlaka: Odmah nakon toga krenuo je i vlak od 12 Eas-a prema Lokvama (s dvije žutke na ćelu): Marioo je već stavio svoje slike odozdo, a vjerujem da će ih biti još Moje spuštanje nije nitko snimao, ali sam ja zato ovaj grm pun šipaka: Most odozdo: Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
Recommended Posts