Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 25.04.2024 in all areas

  1. 2h kasnije se vraćamo na kolodvor. Naš vlak stoji spreman sa čak 2 ljepotice. Neko prevlačenje čini se. Dakle za danas još preostaje provozati se ŽRSom i sakupiti dojmove noćne vožnje. No ja čujem da nešto brunda na kolosijeku do i znam što to brunda. Po mrklom mraku prelazim na drugi peron i prizor je kao iz nekog filma u sovjetskih vremena. Vraćam se na prvi peron i ulazimo u vlak. Iznutra vagon nije tako prljav i nije jako osvjetljenje. Svaki kupe ima malu lampicu i njome je i hodnik osvijetljen. Ugodan ambijent. Vrijeme je za uživanje uz otvoren prozor na foteljama, pravim mekanim foteljama. Dolazi kondukter i dobivam prvu rukom pisanu kartu koje sam svjestan. Od Doboj Do Vijačani I nazad 49km Razred 2 20% popusta KM9,60 (4.80 EUR) Pečat ŽRS Banja Luka Pred tjedan dana su nakon 7 godina digli cijene za čitavih 20 centi🙈 Ponudio nam je da svoj trojici zajedno ispiše jednu kartu, no bez pogovora je pristao da svatko dobije svoju za uspomenu. Stariji gospodin, simpatičan. Stanica Vijačani je najdalja do koje smo mogli doći, već se u sljedećem kolodvoru križaju vlakovi. Vlak ide dosta brzo i vožnja je vrlo ugodna. Fotelje su zakon! U minutu točno stižemo u Vijačane. Na stajalištu mrak a naše ljepotice koje su nas duplom snagom vukle, jure dalje.
    7 points
  2. Škrljevo 25. travnja 2024. godine. Dok sam se parkirao i stigao do kolosijeka vlak 4605 već je ulazio u tunel Baudine a HŽ Cargo Vectron je na putu za Sušak Pećine. Pred kolodvorskom zgradom vidimo još dva Vectrona. Na drugoj strani HŽ Cargo dvije 1141 odlaze sa kontejnerima sa Brajdice prema Zagrebu.
    2 points
  3. Konačna lokacija koju smo odabrali za sačekušu je bio poljski žcp prije kolodvora Stanari. 20 minuta do dolaska vlaka, možemo se opustiti i razgledati naokolo te uživati u svježem zraku. Usred ničega smo. Pogled prema Banjaluci I pogled prema Doboju. Lijevo je regionalna cesta, iza zavoja odmah kolodvor a posao nam olakšava predsignal koji će najaviti dolazak vlaka. No kao i još stvari taj dan, stvari ne teku sasvim onako kako smo zamislili. Teku još bolje! Jedno 5 minuta kasnije čujemo trubu. Definitivno Asea, ali ne iz onog smjera iz kojeg smo je očekivali. Lokomotiva: nepoznata 441 Teret: praznina za Omarsku ŽRS je očito vješt u slanju vlakova u zadnji čas i planiranju križanja, jer je putnički vlak došao u minutu točno kako sam izračunao da će proći kod nas. Oba vlaka su trubila, što je na kraju dana score od gotovo 100% vlakova koji su trubili i blicali. Izračun je bio da ćemo s lovom na vlakove imati oko 20 snimki te možda jedan teretni. Na kraju nas je ŽRS nagradio povećim brojem neplaniranih snimaka. Zadnja lokacija je odrađena, napokon idemo u Doboj!
    2 points
  4. Vlak je prošao, blizu smo Doboja i lov je gotov. Umorni smo ko psi već i opušteno vozimo prema gradu, čak smo i u nekoj gužvi zapeli. Prvo i osnovno pravilo trainspottinga je, da uvijek pogledaš što se nalazi na najvećem obližnjem kolodvoru. Prva destinacija u Doboju je bio kolodvor. Nikud nam se nije žurilo, svi vlakovi su došli već i polako mi idemo prema peronu. Okret na lijevo zbog nekih zvukova... Vlak 6405 & 441 092 opet su ulovljeni Šetamo po peronu do lokomotive, mašinovođa nadgleda izlaz putnika i otkapčanje vagona. U prolazu pozdravlja i kratko čavrljamo. U ovome trenutku zaista ne mogu ne primijetiti koliko su ljudi prisni ovdje. Pozdrave te, možeš čavrljati sa svima ako si normalan i dopustit će ti stvari koje nisu svakodnevne. Dojam ŽRS-a iz perspektive snimača: - lijepi vlakovi, samo definitivno moraju poraditi na čišćenju. - u minutu točno se drže voznog reda - brzine prilično dobre i infrastruktura kolodvora je u redu. Za stajališta se ne može reći isto. - Vrlo uljudni i prijateljski raspoloženi radnici. Možeš slikati i snimati po graničnim kolodvorima, prijelazima...gdje god želiš. Samo je bitno da ne radiš štetu. Definitivno je nadmašeno očekivanje, pogotovo s teretnjacima i drezinama. I s tim mislima idemo u apartman, no to nije sve za danas.
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...