Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07.06.2022 in all areas

  1. Neka me netko podsjeti što je ovo: Čekanje na vlak ima i svojih prednosti - pojavio se teretnjak od 112 osovina pri brzini od 20 km/h: Na južnom kolosijeku tovari se tucanik: Če se ne motim ovo je Lisinski: I on plazi 20 km/h prema Podsused Tvornici: Eno mi vlaka za povratak, kasni 16 minuta: Usrećio me isti onaj Kaufland na 6112-106 pa imam ''putovanje s pogledom'': Još samo 3,8 km i izlazim iz ovog reklamnog kaveza:
    3 points
  2. Prije prvog vikenda u lipnju ljetno pojačanje je spremno. autor:zvonko Šuster izvor:FB
    3 points
  3. Som iz Harmice u prilazu Podsused Stajalištu po sjevernom kolosijeku: Pogled na zgradu iz sjedećeg položaja: Zanimljivo je da su nad pothodnikom pragovi drveni, a inače su betonski. Možda statičari mogu objasniti razlog: Kao što se vidi iz priloženog zatvoren je desni ili južni kolosijek: Autobuse ZET-a nisam koristio pune tri i pol godine, pa evo jednog od njih za prisjećanje:
    2 points
  4. Mogu jedino dodati da se prijelazni lukovi projektiraju (polažu) po kubnoj paraboli, koja je najprirodnija krivulja po kojoj se prema fizikalnim zakonima nastoje kotrljati kotači u prelasku iz pravca u kružni luk i obrnuto. Svaki pokušaj ugradnje neke druge krivulje rezultira dezintegracijom iste. 😋
    1 point
  5. Hvala na informaciji josipe. Nikada nije kasno da čovjek nauči nešto novo.
    1 point
  6. PPL - početak prijelaznog luka (ili krivine) čija je 150 metara s nadvišenje vanjske tračnice 110 mm. Prijelazni lukovi ugrađuju se između kružnog luka (krivine) i pravca, kad prijelaznog luka ne bi bilo polumjer kružnog luka (krivine) bi se naglo mijenjao što bi dovodilo do naglog udara kotača u vanjsku tračnicu (trzanje vlaka). Prijelazni luk postupno mijenja svoj polumjer. @DB bu to još bolje razjasnil od mene, to je njegovo područje.
    1 point
  7. Nije Lisinski nego 415 iz Züricha. Hvala kolegi koji me upozorio na grešku preko PP.
    1 point
  8. Povratak šumskom stazom: Zagrebački kit u Podsusedu iz dva rakursa: Calzedonia za osvježenje: Sveti Jan Nepomuk za ispovjed nakon Calzedonie: Sava je u niskom vodostaju:
    1 point
  9. Korisne informacije za namjernike: Rekonstrukcija nekadašnjeg izgleda starog burga: Ruševine su toliko obrasle gustom vegetacijom da mi se nije dalo ulaziti dublje u unutrašnjost, stoga tek nekoliko slika:
    1 point
  10. VeleSSlalom: Konačno u šumskom ambijentu: Ova staza je prilično zarasla. I čitav Susedgradski park izgleda zapušteno: Komadić Zagreba kroz visoku i gustu vegetaciju: Prvi trag ruševina Susedgrada:
    1 point
  11. Konačno na odredištu: Čuveni podsusedski zavoj: Opreza nikada dosta: Cilj je blizu: Nekadašnji planinarski dom je izgorio:
    1 point
  12. Podsused, 2. lipnja 2022. Stari izviđač se uželio šume, a u Šenkovcu je nažalost nema osim nekih šumaraka u privatnom vlasništvu. U lijepom lipanjskom danu odlučio sam otići do najbližeg šumskog utočišta, krajnjeg zapadnog dijela Medvednice, pa slijedi izvještaj o kratkom putovanju. Na početku ide jedna zbunjoza kakvima nas učestalo usrećuje HŽ Infrastruktura. Ova obavijest je netočna jer nije zatvoren lijevi kolosijek nego desni - bar je tako bilo na dan mog putovanja. Ako se orijentiramo po Izvješću o mreži, a po njemu pruga M101 kreće od državne granice i vodi do Zagreb Glavnog kolodvora, lijevi kolosijek je onaj sjevern. Stvarno zatvoren je bio desni ili južni: Vlak za Harmicu, u kojeg ću sjesti kada se vrati, kasnio je u dolasku 19 minuta. Garnitura je bila dvostruka, a 6112-106 je oblijepljen reklamom za Kaufland od glave do pete, od krova do podvozja. Čudi me da nisu oblijepili i stakla upravljačnica, strojovođi bi valjda bili dovoljni prorezi kao da vozi tenk: Iz Sutle smo krenuli sa zakašnjenjem od 7 minuta: Veći dio buduće biciklističke staze uz prugu već je asfaltiran: Stojimo na ulaznom signalu kolodvora Savski Marof i čekamo da izađe ovaj teretnjak u smjeru Dobove. Tu se nakupilo još nekoliko minuta kašnjenja: U kolodvoru Zaprešić ima puno tragova remonta pruge: Pogled na rijeku Krapinu pri brzini od 100+ km/h:
    1 point
  13. Ja razumijem klipane koji misle da su stvorili ''umjetničko'' djelo (makar oni mjehuri, sve na isti kalup, nemaju veze s umjetnošću), ali šaranje samo radi šaranje odaje duševnu bolest. A prekrivanje voznog reda bojom je bezobrano prema ljudima koji koriste vlak kao prijevozno sredstvo.
    0 points
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...