Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10.09.2021 in all areas

  1. Povratak za Zagreb, 05.09.2021 U nedjelju (05.09) poslovne obveze natjerale su me natrag za Zagreb, kao i obično, put me opet vodio starim cestama, ovoga puta dragom mi Karolinom, a lijep i sunčan dan bio je kao stvoren za posjet kolodvorima Plase i Fužine na kojima dugo nisam bio. Tim povodom su nastala sljedeća dva slikopisna uratka! Na kolodvoru Plase nije bilo ničeg pretjerano zanimljivog, pa sam nastavio dalje.... Na dijelu Karoline između Zlobina i Benkovca Fužinskog i dalje se odvijaju nekakvi radovi pa promet ide naizmjenično. Nekoliko minuta nakon dolaska na kolodvor "ulovio" sam teretni vlak s vagonima cisternama, vučen Railpool Bombardier lokomotivom! Nastavio sam za Zagreb starom cestom do Vrbovskog i tamo sam se tek uključio na mrski mi autoput.
    4 points
  2. Tema je zamrla, pa bi ju bilo red ponovo malo ozivjeti.... Posjet kolodvoru u Moravicama (uz pljusak!), 31.08.2021 Zadnji dan kolovoza krenuo sam opet prema Puli, kao i uvijek, omiljenom mi Lujzijanom! Budući da već dugo nisam bio u Moravicama odlučio sam se na kratak posjet kolodvoru. Uz malo sreće, nešto će već biti tamo za fotkanje. Na putu mi je za oko zapela ova nesretna kuća. Kako se čini, neće još dugo.. Šteta. A nije jedina na tom području, ima ih još.... Na kolodvoru me je dočekao kontejnerski vlak sa Train Hungary (Croatia) lokomotivom Rumunjkom na čelu! Pogled na kolodvor, tracnice i vlak koji čeka polazak. Oblaci u tom trenutku još nisu bili prijeteći! Nekoliko trenutaka, ali doslovno - sasvim druga priča! Otvorilo se nebo, pljusak je bio doista žestok! Video zapis polaska vlaka po tom nevremenu objavio sam već na drugom dijelu ovoga foruma (Moji filmovi), pa ga nema potrebe objavljivati ponovo, ali - ako slika govori tisuću riječi, film ih govori barem stotinjak puta više! Mokar do kože nastavio sam autom dalje Lujzijanom.
    1 point
  3. Vrijeme je za novi broj morske slikovnice, jučer sam se muvao u luci Od jutra su aktivni štandovi za taxi vožnje čamcima, svaki turist je potencijalni izletnik kojih ima raznih veličina jer i izletnika ima u većim ili manjim skupinama Kad se nađe dovoljno putnika kreće se na vožnje koje ovisno o daljini putovanja dođu otprilike 10 do 20 eurića po osobi (što uključuje i povratnu vožnju prema dogovorenom vremenu) Ja poznajem jednog taksistu od svojih prvih dana ovdje pa sam se sa njime dogovorio za jednu besplatnu vožnjicu nekamo i odmah natrag kako bi snimio filmić i slikice Kad smo nakon izlaska iz luke jurnuli vjetar je bio dosta jak pa stišajte zvuk a bilo je još valova koji su me dobrano drmali pa snimak nije idealan. Gole guze na plažici nisam htio snimati jer to nije za ovaj forum a golaći bi me mogli i kamenovati. Na povratku sam najprije ispucao malo slikica Jablanova je prva plažica nakon Bunculuke no prije nje je jedna minijaturna za svega 2-3 osobe (lijevo na slici) Kraj Bunculuke na desnoj strani Na sredini je jedna privatna kuća usred plaže Tu je i jedan veći restoran, iza njega je na lijevo jedna trgovina a desno su sportski tereni I u ovom kampu su postavili više čvrstih kućica pa ima manje mjesta za šatore ili kamp kućice što mi se ne sviđa Još jedan pogled na cijelo područje koje je dosta zaštićeno od vjetrova /Bit će još vožnji slijedećih dana/
    1 point
  4. Našao sam još! Snimljeno par dana kasnije, ista ruta, ista lokomotiva ...
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...