Pfaff Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Između dva vlaka imao sam vremena nekih 10-tak minuta pa sam odlučio iskoristiti prigodu i napraviti jedan brzinski kolodvoropis. Osim mene, vlak za Perković čekala je i ona... Kolodvor je u lijepom stanju. Reciklažni kontejneri za separaciju otpada... ... i vrlo udobne stolice Stanična zgrada iz lijepo (o)tesanog kamena Šibenik je čeona stanica pa, sljedstveno tome, vrvi bikovima Moj papagajko kojim se vraćam u Perković je jedino vozilo na tračnicama kolodvora Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 2, 2009 Author Share Posted October 2, 2009 U bršljan zarasla fasada stare remize Pogled iz suprotnog smjera Unutrašnjost remize Jama za pregled odozdo (vjerovatno nekad ložačka jama za pražnjenje parnjača) Ovo je sve van funkcije Pomalo orjentalna arhitektura Još jedna kolodvorska zgrada. Pretpostavljam da su bili stanovi za željezničare. Pogled na cijeli stanični sklop Još jednom remiza Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted October 2, 2009 Author Share Posted October 2, 2009 Ovo je dosta staro rješenje popločenja prelaza, ali je u dobrom stanju Dobro da su ga ogradili... Ima, ima... Unutrašnjost čekaonice – prostora za putnike Plakat sindikata je jedini estetski dodatak Nova biljeternica je sva u čeliku & staklu Civilna strana kolodvora Birtija ima simpa naziv i veseli cimer! Evo, to je ono što sam uspio pofotkati za 10 minuta. Ako netko ima što za pridodati, neka samo izvoli. Šanse da se ja ponovno nađem na šibenskom kolodvoru u ovakvoj akciji su jako, jako male... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
drstoka Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Mislim da fali ključan dio prerade kolosjeka kolodvora - dečeonizacija. Za one koji ne znaju 2. i 3. (hm ili 3. i 4. al sumnjam) kolosjek su na kraju spojeni kako bi se mogle loxe prebacivati sa kraja na kraj vlaka. EDIT: Nazire se na ovoj slici: http://i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/StanicaSibenik/StanicaSibenik11.jpg Quote #1 truth hurts #2 It's hard not to hate.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZlayoZg Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Mislim da fali ključan dio prerade kolosjeka kolodvora - dečeonizacija. Za one koji ne znaju 2. i 3. (hm ili 3. i 4. al sumnjam) kolosjek su na kraju spojeni kako bi se mogle loxe prebacivati sa kraja na kraj vlaka. Nadam se da se Pfaff neće ljutiti ako ja stavim svoju fotku da riješimo ovu malu zagonetku. 3. i 4.kolosijek su spojeni na kraju što se i vidi na ovoj fotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Lijepa je šibenska kolodvorska zgrada (pri tome ne mislim samo na prvu fotku ) ... šteta da nema više vlakova i putnika. Dobro si to sve uspio pofotkati za samo 10 minuta. Mogu si zamisliti kako si zavidnim tempom obilazio teren od jedne do druge zgrade, perona, ložione .... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts