kiki273 Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 25.01.2009 ekipa mala ali jaka krenula je u ekšn po Istri, kico101,LL,Jean i ja krenuli smo s "ljadom-njivom" do Lupoglava gdje nas je dočekao narcis. Iz Buzeta dolazi Šved 026 Smjestili smo se u vlak Pazin Izlaz iz Pazina prema Puli Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted January 25, 2009 Author Share Posted January 25, 2009 Sveti Petar u Šumi ŽCP Kanfanar Kolodvor Kanfanar Filmić iz Šveda, na kraju kolodvora možete vidjeti odvojak pruge prema Rovinju http://www.youtube.com/watch?v=E0N_Id2WMRU U Vodnjanu se obnavlja kolosjek Ulazimo u Pulu Ovdje nas dočekuje plavi Šved 033 Unutrašnjost 33-jke Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted January 25, 2009 Author Share Posted January 25, 2009 Šetnja Pulom ŽCP Pula Obala Parnjača na ulazu u kolodvor Vraćamo se s istim Švedom, 026 Kanfanar Povratak u Lupoglav Polazak 033 sa stajališta Ročko Polje prema Puli http://www.youtube.com/watch?v=kKB0cJF-TKM I za kraj, stajalište Nugla, između Buzeta i Roča Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 Lijepi izlet ... a i vrijeme vas je dobro poslužilo. Pretpostavljam da su vlakovi bili relativno prazni ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted January 26, 2009 Author Share Posted January 26, 2009 Lijepi izlet ... a i vrijeme vas je dobro poslužilo. Pretpostavljam da su vlakovi bili relativno prazni ... U Lupoglavu se ukrcalo nekolik putnika koji su došli autobusom iz Rijeke, a u povratku ih je bilo nešto malo više koji su u Lupoglavu presjeli na autobus za Rijeku. Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Lijepi izlet ... a i vrijeme vas je dobro poslužilo. Pretpostavljam da su vlakovi bili relativno prazni ... U Lupoglavu se ukrcalo nekoliko putnika koji su došli autobusom iz Rijeke, a u povratku ih je bilo nešto malo više koji su u Lupoglavu presjeli na autobus za Rijeku. Taj šved zna biti momački popunjen, osobito na relaciji Pazin - Pula. Naravno, sve ovisi o danu u tjednu i dobu dana. Očito ima mjesta u Istri (St. Peter in the Woods, Krajcar breg i sl.) koja su cestovno nespretna, a mladi idu u Pulu u školu, a stariji doktoru ili u neku državnu ustanovu. Da ne spominjem da je ljeti u Puli gotovo nemoguće naći parking i tu se odmah pokažu komparativne prednosti željeznice. Šteta što se HŽ nije borio za opstanak stajališta Pula obala, ovako je stanica malo u prip'zdini, a pulski javni promet nije predviđen za vanjske korisnike... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
davorseljan Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Slažem se da je šteta što se HŽ nije borio da opstane Pula - obala. Ovako je stanica van dohvata putnicima. Dobra reportaža. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcis Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 HŽ se je borio itekako da stajalište Pula Obala opstane, jer se 90% putnika ukrcavalo i iskrcavalo iz vlakova upravo ovdje, a ne na kolodvoru. Kako mi je ispričao strojovođa, zapravo je sindikat HŽ-a urgirao kod nadležnih, u konkretnom slučaju grada Pule, jer je grad Pula vlasnik okolnog zemljišta, da se stajalište mora urediti kako spada, jer u protivnom se vrši prijevoz putnika mimo svih propisa. No međutim grad Pula se oglušio na zahtjeve HŽ-a. Dosta putnika je gravitiralo vlakom prema i iz Pule iz Vodnjana i Galižane, a tamo vozi autobusi Pulaprometa, a tko je vlasnik Pulaprometa, naravno grad Pula, pa prosudite sami zašto se to nije napravilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts